CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Comunicate >  
Autor: Iulia Gorea Costin         Ediţia nr. 1973 din 26 mai 2016        Toate Articolele Autorului

Iulia GOREA COSTIN - APEL CĂTRE REPREZENTANŢII MASS MEDIA
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
„În luptele mele politice de la Chişinău pentru apărarea limbii române şi a Istoriei Românilor m-am lovit, nu o data, de cenzura cruntă a presei românofobe. Astăzi, când am început o nouă bătălie politică pentru o Românie integră, a tuturor românilor, pentru normalitate şi o viaţă mai bună în Bucureşti, mi-e teamă să nu constat că fraţii mei de sânge şi de limbă au procedat sau vor proceda la fel ca românofobii din Basarabia.”  
(Iulia Gorea Costin)  
 
Stimaţi reprezentanţi mass-media,  
Fiecare judecă si acţionează în funcţie de informaţia la care are acces! Tocmai de aceea, regimurile dictatoriale, pentru a rămâne la putere, au menţinut popoarele în întunericul ignoranţei. În Romania noastră, pe altarul dreptului de a fi informat, de a vorbi şi a te exprima liber au fost aduse mult prea multe jertfe. Dumneavoastră sunteţi cei care cunosc cel mai bine câte eforturi depuneţi pentru buna informare a compatrioţilor. Dvs. sunteţi cei care, cu multe jerfe, vă faceţi datoria zi de zi. Cu siguranţă, o faceţi cu speranţa că munca dv nu este zadarnică, iar prin aceste eforturi schimbăm în bine societatea.  
 
Stimaţi reprezentanţi mass-media,  
Alegerile locale, parlamentare, prezidenţiale sunt oportunităţi pentru o schimbare calitativ nouă. De aceea, vă rugăm să contribuim împreună la o bună informare a alegătorului, pentru a-l ajuta să aleagă în cunoştinţă de cauză, nu răul cel mai mic, ci ceea ce merită ales! De aceea, vă rugăm respectuos, să acordaţi timp de antenă, spaţiu în publicaţiile dvs. egal pentru toţi candidaţii.  
 
Cu voia sau fără voia dvs puteti deveni complice la tot ce ni se întâmplă. Sunteti semănători de Lumina (adevăr, dreptate) sau Intuneric (minciună, ignoranţă)!  
 
În speranţa că veţi alege să rămâneţi de partea Luminii,  
Cu respect şi preţuire,  
 
Iulia Gorea Costin,  
Candidat la funcţia de Primar General al Municipiului Bucureşti din partea PNŢCD  
mai 2016  
 
***  
 
PENTRU UN BUCUREŞTI AL FAMILIILOR  
 
În ultimii 26 de ani Bucureştiul a fost tratat de politicieni ca o imensă afacere. Proiectele urbanistice şi de investiţii în orice fel de infrastructură şi structura urbane au avut un singur scop: profitul cât mai mare şi imediat, cu orice preţ. În primul rând cu preţul distrugerii ideii de comunitate locală.  
 
Au fost susţinute, prin corupţie generalizată, proiectele imobiliare de construcţii masive în centrul capitalei, supra-aglomerate, pentru a se câştiga profituri de miliarde de euro pe piaţa imobiliară. Consecinţele imediate au fost: distrugerea spaţiilor verzi, supra-aglomerarea populaţiei, lipsa locurilor de parcare, poluarea cu noxele carburanţilor, eliminarea oricărui proiect pentru construcţia de şcoli, creşe, grădiniţe, spitale, locuri de agrement, parcuri, centre sociale etc.  
 
Bucureştiul a fost transformat în cea mai mare afacere de betoane, parapeţi şi borduri din Europa, în detrimentul unei vieţi sănătoase. A fost încurajată construcţia iraţională de mall-uri, centre de afaceri, depozite şi lanţuri comerciale industriale, ceea ce a condus la distrugerea habitatelor de tip comunitar. Au fost distruse aproape în totalitate marile fabrici şi industrii din Bucureşti şi din jurul Bucureştiului, în favoarea proiectelor imobiliare iraţionale, ceea ce a condus la dispariţia a sute de mii de locuri de muncă şi transformarea Capitalei într-o aglomerare urbană lipsită de coerentă, cu o populaţie sărăcită, nevoită să supravieţuiască de la o zi la alta.  
 
Bucureştiul a fost vândut la metru pătrat afaceriştilor veroşi, susţinuţi de o clasă politica coruptă, a condus, de asemenea, la transformarea Capitalei într-un spaţiu haotic, în care supravieţuirea familiilor, celule fundamentale ale societăţii, a devenit imposibilă. În această realitate, organizarea oraşului nu este posibilă dacă familiile nu mai pot trăi, organic, într-un spaţiu organizat urbanistic.  
 
PNŢCD CONSIDERA CĂ SINGURA SOLUŢIE ESTE ACEEA CĂ VIZIUNEA ADMINISTRATIVĂ PENTRU DEZVOLATAREA BUCUREŞTIULUI TREBUIE SĂ SE FONDEZE PE PROMOVAREA INTERESELOR FAMILIILOR ŞI ALE COMUNITĂŢII.  
 
Aceste interese trebuie promovate prin fixarea unor priorităţi urbanistice, care să asigure în viitor dezvoltarea unui Bucureşti al familiilor şi al comunităţilor de oameni, iar nu un Bucureşti al afaceriştilor şi samsarilor imobiliari, după cum urmează:  
 
1) Construirea de creşe, grădiniţe, şcoli şi spitale pentru atingerea standardelor europene, la număr de populaţie, la nivelul fiecărui sector şi cartier, ca în metropolele civilizate. Zonele de birouri şi de afaceri trebuie organizate, pe un proiect de viitor, în timp, în afară zonelor de locuit. Un asemenea proiect va conduce la creşterea natalităţii şi la întărirea sentimentului de apartenenţă la o comunitate.  
 
2) Extinderea zonelor verzi şi amenajarea celor existente, la nivelul fiecărui cartier, cu eliminarea treptată a invaziei spaţiilor cu destinaţie de afaceri sau administrativă.  
 
3) Un amplu proiect de decongestionare a Bucureştiului, prin implementarea proiectului metropolitan, care să integreze în dezvoltarea capitalei a zonelor adiacente, în principal a judeţului Ilfov. Este nevoie de o nouă centură a Capitalei, în afara celei existente deja, orpirea fenomenului de traversare a Bucureştiului de către cei aflaţi în tranzit, inculsiv reţelele de transport naţional şi internaţional, care au transformat oraşul într-un spaţiu infernal, de nelocuit.  
 
4) Un amplu proiect de construcţie de locuri de parcare, atât la intrarea în Bucureşti, cât şi în locurile aglomerate, inclusiv printr-un proiect de demolare a clădirilor vechi şi insalubre, care nu dispun de canalizare şi reţele de termoficare moderne, şi redarea acestor spaţii comunităţilor.  
 
5) Organizarea de referendumuri, la nivel de Capitala şi de sectoare, ca o condiţie pentru autorizarea oricăror construcţii care pot afecta viaţa de zi cu zi a comunităţilor.  
 
6) Impunerea unor reguli între bucureşteni şi administraţia centrală a ţării, care îşi are sediile pe teritoriul Capitalei, şi care afectează viaţa de zi cu zi a bucureştenilor. Instituţiile publice centrale să fie obligate să plătească taxe către bugetul Primăriei Bucureşti pentru locaţiile în care îşi desfăşoară activitatea şi angajaţii care afectează, prin ocuparea locurilor de parcare publice, viaţa de zi cu zi a locuitorilor oraşului.  
 
(Din programul PNŢCD pentru Bucureşti)  
 
Referinţă Bibliografică:
Iulia GOREA COSTIN - APEL CĂTRE REPREZENTANŢII MASS MEDIA / Iulia Gorea Costin : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1973, Anul VI, 26 mai 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Iulia Gorea Costin : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Iulia Gorea Costin
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!