CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Jurnal >  
Autor: Iosif Popa         Ediţia nr. 1319 din 11 august 2014        Toate Articolele Autorului

Iosif Popa - TESTAMENT SPIRITUAL POST MORTEM (2) ROMÂNIA OLIMPICĂ
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Istoria Universală este o cronică scrisă cu interpretări şi învăţăminte despre ascendenţa şi decadenţa popoarelor. Eu, profesorul Iosif Popa, sunt ferm convins că România modernă nu scrie istorie decadentă pe fruntea strămoşilor. Aceste lupte de interese care macină „globalizarea" îi invită pe români la afirmare şi nu la o scenetă în care să fim spectatori. Popoarele care au înţeles acest lucru îşi canalizează resursele pe formarea de resurse umane care să susţină modernizarea şi pacea globală. Este atât de simplu de înţeles... la fel ca şi la olimpiadele internaţionale, poţi pierde dar poţi şi câştigă iar asta numai dacă participi!  
 
România mea parcă nu participă, parcă e hipnotizată, acum îşi plânge trecutul, acum îşi plânge viitorul şi asta pentru că a(m) uitat să preţuim viaţa cu bune şi rele, am uitat să râdem asemenea tracilor înainte de fiecare război, am uitat datoria noastră în trecerea dintre naştere şi moarte.  
 
Omul e cea mai preţioasă resursa şi este într-o dinamică formare pe tot parcursul vieţii. Izolarea duce la limitarea dezvoltării, potenţialul uman rămâne, dar ce folos? Voi cei rămaşi în urmă, trăiţi cea mai mare mişcare umană din toate timpurile, viitorul meu e prezentul vostru! Cel mai mare schimb cultural din istoria omenirii şi asta numai cu ajutorul ştiinţei! Avioane, internet, celulare, monede universale, limbi universale şi asta e numai începutul! Şi de ce să rămână geniul românesc plângăreţ şi spectator?  
 
Acum să se fi născut Eminescu, să străbată marginile lumii cu „ghiersul românesc", acum să fi sculptat Brâncuşi să se arate lumii întregi sufletul nemuritor, acum să se fi născut Burebista să unească suflet lângă suflet! Acum sunt multe genii printre noi şi nemernicia egoismului se înălţa tot mai sus ca să umbrească frumuseţea naturii. Ce a dat natura mai frumos decât omul în toată frumuseţea şi puterea minţii? Care, în scânteierea trecătoare, se înalta spre nemurire în istoria universală? Ridicaţi-vă poeţi şi scrieţi, căci faima voastră nu se stinge în cenacluri! Veţi fi universali! Cântaţi cântare nouă căci glasul vi se aude în orice colţ de lume! Inventaţi căci voi schimbaţi planeta întreagă!  
 
Acum orice individ poate să se afirme mondial, numai să merite! Laurii vă aşteaptă, nu plângeţi şi nici bociţi de frică pentru ziua de mâine căci spiritul din voi e mai puternic decât credeţi! Căutaţi în trecut, îmbătaţi-vă de gloria celui mai viteaz popor din lume, aruncaţi-vă în viitor cu fruntea sus şi pieptul dezvelit! Puterea minţii este arma din trecut, aceeaşi genă trăieşte în voi! Apără-ţi sărăcia, nevoile şi neamul, menţine vie scânteia din ochii copiilor tăi şi fă din fiecare zi o bucurie!  
 
Şi mulţi care îşi aştern ochii peste aceste rânduri o să gândească, măcar în glumă, „bătrân nebun, s-a dus!" Am vrut să public după moarte ca să dovedesc că moartea nu-i o piedică şi dacă cuvintele mele te zguduie asta e „puterea mortului", deci iată că şi moartea îţi dă putere! Atuci tu, cel ce citeşti şi eşti mai viu ca mine, dovedeşte-ţi viaţa, îndrăzneşte să trăieşti şi să schimbi sudoarea în lauri!  
 
Transformă România într-o continuă olimpiada şi fie că cei mai buni dintre cei mai buni să câştige! Arată-ţi LUMII puterea minţii, arată-ţi lumii matematicienii, fizicienii, chimiştii, medicii, inginerii, poeţii, scriitorii, bucătarii, arhitecţi, într-un cuvânt arată-ţi oamenii şi nu resursele pământului, că cea mai mare resursă a României sunt oamenii şi asta e comoara culturală! Acum nu o mai fură nimeni! Nu trebuie să mai ascunzi valoarea! Acum se cultivă cultura mondială şi nu se poate scrie fără geniul tracilor!  
 
Să nu uităm că braţul tracilor l-a ajutat pe Alexandru cel Mare acum vreo 2300 de ani să facă prima globalizare, uniune culturală, dezvoltare! Să nu uităm că braţul tracilor s-a opus 500 de ani imperiului Roman impunător de taxe şi subjugare. Să nu uiţi că trăieşti a treia globalizare şi-ţi curge sânge nemuritor de trac! Apără adevărul, dreptatea, libertatea, Deşteaptă-te române!  
---------------------------------------------------  
* Profesorul Iosif Popa ne-a părăsit în anul 2012. Odihnească-se in pace! (n.r.)  
 
Prof. Iosif POPA  
Oradea, 2012  
cf. 28 iulie 2014  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Iosif Popa - TESTAMENT SPIRITUAL POST MORTEM (2) ROMÂNIA OLIMPICĂ / Iosif Popa : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1319, Anul IV, 11 august 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Iosif Popa : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Iosif Popa
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!