CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Analize >  
Autor: Ionuţ Ţene         Ediţia nr. 1789 din 24 noiembrie 2015        Toate Articolele Autorului

Ionuţ ŢENE - EUROPA ISLAMICĂ NE-A ÎNCHIS UŞA SCHENGEN ÎN NAS !
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Noul ambasador olandez la Bucureşti, Stella Ronner-Grubacic, a declarat recent, cu ipocrizie, că poziţia Olandei nu s-a schimbat în privinţa aderării României la Schengen. Perfid Olanda vrea un mini-Schengen doar pentru cei „aleşi”, în urma atentatelor teroriste de la Paris. Acesta ar include Austria, Germania, Belgia, Luxemburg şi Olanda şi ar presupune înfiinţarea unor tabere pentru migranţi în afara acestor frontiere, adică în ţările mai sărace din est: Ungaria, Cehia, România, Croaţia sau Polonia. Cine vorbeşte: Olanda a căror oraşe sunt deja musulmane? Primarul oraşului Rotterdam, musulmanul Ahmed Aboutaleb, a fost dus de urgenţă într-un loc sigur, joi noaptea, după ce un vehicul suspect a fost găsit în apropiere de restaurantul unde cina. O echipă de intervenţii speciale a arestat trei bărbaţi musulmani într-un parc din apropiere. Oraşul Rotterdam, deşi în Olanda, este cu populaţie majoritară musulmană, un model pentru viitoarea Europă islamică.  
 
Semnalele de alarmă în presa belgiană despre pericolul radicalizării tineretului musulman din aceste cartiere „orientale” ale Bruxelles-ului au apărut mai demult. Hind Fraihi, o jurnalistă belgiană de origine marocană, specializată în jurnalismul de investigaţii, a devenit cunoscută în presa din Flandra graţie unei serii de anchete intitulată „Undercover în Little Maroc”, apărută în martie 2005 în publicaţiile belgiene de limbă flamandă Het Nieuwsblad şi Het Volk. Hind Fraihi a adunat textele publicate în aceaste publicaţii într-o carte incendiară despre cum islamismul radical îşi crează propriile reţele de influenţă în chiar inima administrativă a Europei, în Bruxelles, în special în cartierul Molenbeek, denumit şi „Micul Maroc”. Cartea se numeşte “Sub acoperire în micul meu Maroc: în spatele uşilor închise ale islamismului radical din Belgia”, conform publicaţiei Cotidianul.ro.  
 
Hind Fraihi, marocancă de origine musulmană, a trăit mai mult de două luni în cartierul Molenbeek, deghizată în burka, pretinzând că este o studentă la sociologie care vrea să îşi dea doctoratul cu o temă despre aspiraţiile tinerilor musulmani din Molenbeek. Legenda ei a prins şi a avut astfel ocazia să ia interviuri tinerilor radicalizaţi din acest cartier. Ea a vrut să constate pe bază de anchetă epirică dacă zvonurile privind existenţa unui focar tot mai mare de musulmani extremişti în Belgia sunt corecte sau nu. Rezultatul a fost şocant. Majoritatea tinerilor între 15 şi 25 de ani spuneau că visul lor era să se antreneze cu arma în mână în tabere teroriste din Afaganistan sau Yemen şi că, dacă li se va cere într-o zi, sunt gata să se arunce în aer în instituţiile europene din Bruxelles. Potrivit lui Hind Fraihi, în Belgia, şi în special la Bruxelles, există diverse reţele care recrutează în mod activ voluntari pentru jihad. În plus, din interviurile ei a rezultat că, în Molenbeek fenomenul islamizării radicale a acestui cartier l-a trasformat într-o enclavă musulmană periculoasă pentru întreaga Belgie.  
 
Soarta cărţii ei a fost şi mai şocantă. În majoritatea librăriilor a fost interzisă de autorităţile belgiene (majoritatea politică socialistă). Sigur e o complicitate „în interes de serviciu”, între securitatea belgiană şi radicalii islamici. În Bruxelles, 25% din populaţie este de origine arabo-musulmană. Impactul ei electoral (cel puţin la alegerile locale) este uriaş. Fostul primar socialist al comunei Molenbeek, Philippe Moureaux (simpatizant în tinereţe al comunismului stalinist) este responsabil de tolerarea timp de 20 de ani a radicalismului islamic, beneficiind de avantaje de pe urma acestei complicitati cu jihadistii în devenire. Voturi asigurate în faţa altor contra-candidaţi. În schimb, Philippe Moureaux a tolerat crearea unei adevărate reţele de distribuţii de ajutoare sociale (CPAS) dedicată special comunităţii musulmane: alocaţiile familiale, locuinţele sociale, ajutoarele de şomaj.  
 
Tot mai mult, Europa e reprezentată de fiefurile musulmane din Rotterdam, Molenbeek, Saint-Denis sau Andaluzia spaniolă, unde se tranzacţionează voturi pentru socialişti şi neo-marxişti cu jihadiştii islamişti contra linişte şi siguranţă. Europa multiculturală, tolerantă şi neo-marxistă, sprijinită de fundaţii „soroşiste”, nu e altceva decât un paravan pentru încurajarea şi sprijinirea comunităţilor musulmane şi jihadiste din Uniunea Europeană. Treptat bisericile creştine din Occident se închid, iar locul lor e luat de numeroase moschei. Ateii prin agresivitatea, prostia şi ignoranţa lor de tip „Guevara”, nu face altceva decât să contribuie la înlocuirea Crucii cu Semiluna în Europa. Bătrânul continent devine treptat un Califat islamist, iar poarta Schengen i se închide mereu României în nas. Toţi teroriştii islamişti de la Paris erau cetăţeni europeni din spaţiul Schengen, alţi islamişti din Suedia sau Norvegia sunt liberi să circule prin Europa, fără oprelişti, fiind consideraţi mai europeni decât românii creştini, locuitori ai spaţiului carpato-danubiano-pontic de 2000 de ani. Musulmanii conform mentalităţii guvernelor occidentale şi a Bruxellului sunt mai „europeni” decât românii, care nu sunt primiţi nici acum în Schengen, că nu au îndeplinit standarde de securitate. Ce ironie cinică după atentatele teroriste de la Paris?  
 
Europa musulmană le închide românilor creştini şi europeni, prin naştere şi geografie, uşa Schengen în nas. Poate a venit vremea ca să nu mai batem la aceasă uşă verde islamizată, ci să o transformăm într-o poartă de protecţie şi siguranţă în faţa ofensivei musulmane europene occidentale. Românii, în aceste condiţii de respingere ipocrită ar trebui să deschidă poarta sufletului şi politicii, spre alte spaţii geografice din Europa, înspre creştini paşnici, ca şi noi, care încă mai cred şi promovează valorile europene. A venit vremea să închidem noi, pe dinlăuntru, poarta Schengen unei Europe musulmane, reprezentate de Saint Denis, Molenbeek, Rotterdam sau Andaluzia, să nu ne mai lăsăm umiliţi de o Europă socialistă care şi-a trădat originile şi rădăcinile creştine pentru a face loc Islamului fundamentalist. Ipocrizia lui Merkel, Hollande sau Junkers nu mai are limite: pentru ei refugiaţii terorişti islamişti sunt mai buni europeni, decât românii creştini, locuitorii milenari ai Europei. Azi, în România, vizita, ca turist, a unui cetăţean belgian, francez, german sau olandez poate fi un real pericol pentru liniştea noastră. Dacă sub cetăţenia olandeză, belgiană, franceză sau germană se ascunde un terorist islamist, o femeie kamikaze de la Paris, care vrea să arunce metroul bucureştean în aer?  
 
Dr. Ionuţ ŢENE  
Cluj-Napoca  
22 noiembrie 2015  
 
Referinţă Bibliografică:
Ionuţ ŢENE - EUROPA ISLAMICĂ NE-A ÎNCHIS UŞA SCHENGEN ÎN NAS ! / Ionuţ Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1789, Anul V, 24 noiembrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Ionuţ Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ionuţ Ţene
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!