CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Beletristica >  
Autor: Ionel Cârstea         Ediţia nr. 2052 din 13 august 2016        Toate Articolele Autorului

Femeia îndărătnică, sau o căsătorie fericită
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Era într-o dimineață de joi, afară soarele se ridicase de câteva sulițe , nici un nor nu umbrea azurul curat al cerului, frunzele uriașei sălcii pletoase, care trona, cu imensa-i coroană, jumătate din gardul curții, rămăseseră inerte. Căldura toridă își anunța venirea, deja era zăpușeală, totul încremenise așteptând văpaia ce avea să vină. Mă pregăteam, să merg la nuntă, un văr dulce se însura. Semnalele primite de la nevastă, erau , de respingerea invitației. Nu puteam refuza, era vărul meu, prietenul meu, îmi trebuia un motiv solid, pentru a declina invitația. Nu-l aveam, să-i spun vărului că, nu vrea nevasta, ajungeam de râsul satului. Trebuia să găsesc o soluție, tot analizând și scormonind în memorie, mi-a venit o idee, cum să mă salvez, să nu înfrunt rușinea, de a nu participa la un eveniment de asemenea importanță. Am intrat în casă, soția, cu părul ei șaten strâns în coc, peste care pusese un batic grena, a aruncat spre mine o privire duioasă, ochii negrii, i s-au luminat l-a vederea mea, buzele cărnoase, senzuale, au schițat un zâmbet, mâna mare cu degetele lungi și fine care mânuia fierul de călcat , s-a oprit din lucru. 
  
-Unde ai fost? 
  
-Afară, va fi o altă zi toridă, m-am plimbat puțin, încă e plăcut. M-am gândit mult, la cele spuse de tine, ai dreptate, nu vom merge la nunta vărului, nu stăm bine nici cu bani, e și cald, mai bine stăm acasă, facem un grătar și ascultăm muzica în surdină, cum ne place nouă, nu cum va fi la nuntă, de ai impresia, că sare tavanul în sus de mulțimea decibelilor. 
  
-Stai puțin, sare nevasta, ai zis, că nu vrei, să mai mergem la nuntă? Cum să faci așa ceva, e vărul tău, mamele voastre surori, aveți același sânge, trebuie să mergem, ce va zice lumea, dacă nu te vede acolo? Toți vor arunca vina pe mine. Nevasta își schimbase opțiunea. 
  
-Nu prea avem bani, va fi cald acolo.Eram mirat, cum de se schimbase, planul meu de a o provoca, să facă invers voinței ei, dădea rezultate. Eram hotărât, să aduc mai multe argumente, în favoarea rămânerii acasă, astfel reușeam, să o determin, să fie și mai fermă pe poziția ei, de a merge la petrecere. 
  
-Gândește-te, nu am nici măcar o cămașă frumoasă. 
  
- Am văzut eu una din mătase, e numărul tău, merg astăzi să o cumpăr, doar să se mai potolească arșița. 
  
-Draga mea, acolo vor fi neamurile mele, știi bine, că nu sunteți în cea mai bună relație, căutam să o întărât, așa reușeam, cel puțin speram, să o motivez și mai mult să meargă. 
  
-Nu-i nimic, e loc pentru toată lumea. Determinarea nevestei mă uimea, până în acea dimineață susținuse, exact cu argumentele pe care le aduceam eu, că nu va merge la nuntă, acum, dintr-o dată s-a sucit, dar nu pentru că și-a schimbat părerea despre rudele mele, ci pentru a fi împotriva dorinței mele, voia să fie șeful, să conducă, să aibă ultimul cuvânt, tocmai asta am făcut, i-am dat senzația că e regină, că dictează. 
  
Așa se petreceau lucrurile în familia noastră. Odată trebuia, ca revelionul să-l petrecem la un prieten. Acesta decisese să organizeze petrecerea dintre ani la el acasă, printre invitați m-am numărat și eu cu soția. Nu puteam, merge acasă, să-i spun direct, că suntem invitați la Costel, așa se numea prietenul, trebuia, să caut o strategie, care să o determine pe ea, să ia hotărârea. Înțelesesem, că nevasta mea voia, să conducă, să aibă ultimul cuvânt, trebuia să procedez cu tact. O iubeam, nu doream, să pricinuiesc scandal, ori ea era destul de vulcanică, avea tot timpul lava clocotindă, gata să erupă. Nu eram dispus, să produc nici cel mai mic cutremur. Îmi plăcea satisfacția, pe care nu se sfia, să o afișeze, atunci când lua o hotărâre împotriva voinței mele. Trebuia să-i gâdil orgoliul, să o ridic pe un piedestal, era bucuroasă, când mă privea de sus,când simțea că mă domină. Era cu adevărat, reprezentanta sexului slab care vrea, să fie tare. O ajutam, să urce scările mândriei, îi netezeam drumul, o făceam să se simtă puternică. Doar recunoscând că ea e șeful, potoleam vulcanul, opream revărsarea lavei. 
  
Așa am procedat și acum: 
  
-Ne-a invitat Costel să facem revelionul la el, dar l-am refuzat, poate mergem la un restaurant, îmi place mai mult. 
  
-E mai bine la Costel, ne cunoștem cu ceilalți invitați, tu ai avea un anturaj plăcut, să nu te mai aud de restaurant. Să vorbești cu ei, cum ne organizăm, trebuie să participăm și noi cu ceva, apoi fericită sărind în sus și bătând din palme ca un copil, a exclamat :m-am gândit, spune-i, că facem noi tortul, vreau, să fie ceva grandios. 
  
Așa se poate, face o căsnicie fericită, găsind punctele slabe, nu acționând, ca un cocoș care nu are creierul mai mare decât o găină. 
  
Mulțumesc pentru poză: 9am.ro 
  
Referinţă Bibliografică:
Femeia îndărătnică, sau o căsătorie fericită / Ionel Cârstea : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2052, Anul VI, 13 august 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Ionel Cârstea : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ionel Cârstea
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!