CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Impact > Biografie >  
Autor: Ionel Cadar         Ediţia nr. 2240 din 17 februarie 2017        Toate Articolele Autorului

DRAGOSTEA DE FRATE
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Fotografia postată de Ionel Cadar. 
  
Ionel Cadar 
  
18 ore · 
  
DRAGOSTEA DE FRATE 
  
Dragostea de frate este un sentiment unic și rar. Nimic nu poate fi comparat cu această dragoste care oferă și nu cere nimic inapoi. 
  
In anul 1958 pe cănd lucram la Baia Sprie, pe un șantier de construcții de blocuri pentru mineri, mai mergeam din când în când pe acasă la părinți în județul Sălaj. 
  
Acasă mai aveam o soră de doi ani-Eleonora, pe care o iubeam tare mult (tot cei mic e mai drăgălaș) și pe care o iubesc și astăzi. Odată la plecare de la părinți spre Baia Sprie i-am spus lui mama să pregătească hainele surioarei că o duc cu mine pe șantier. Lui mama nu i-a venit să creadă. Cu ranița în spate și cu fetița în brațe am pornit spre gara Sărmășag care era la o distanță de 10 km de satul nostru. 
  
Ajuns la Baia Sprie unde aveam o cameră confortabilă, am desfăcut bagajele, am culcat fetița iar dimineața o lăsam dormind. Mă mai duceam la geamul de la cameră să văd dacă s-a trezit. 
  
Uneori era sculată, se juca jos pe covor, îi făceam cu mâna și eu mă duceam sus pe macaraua turn care era la vreo 50 de m. de cameră. Uneori luam o pătură și mergeam afară la umbra unui pom 
  
unde fetița se juca iar eu îmi continuam lucrul. La prânz mergeam 
  
la cantina șantierului unde aveam mai multe colege ospătărițe care 
  
ne servea cu cele mai bune meniuri. Toată lumea din sala de mese 
  
aveau ochii îndreptați spre mine și unii vociferau, spunând uite măi 
  
Cadar spunea că nu e însurat dar uite că are o fetiță. 
  
Asta e sora mea care în prezent are 60 de ani ( a se vedea 
  
poza alăturată ). 
  
Referinţă Bibliografică:
DRAGOSTEA DE FRATE / Ionel Cadar : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2240, Anul VII, 17 februarie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Ionel Cadar : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ionel Cadar
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!