CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Impact > Biografie >  
Autor: Ionel Cadar         Ediţia nr. 2221 din 29 ianuarie 2017        Toate Articolele Autorului

AMINTIRI DIN COPILĂRIE - Cap. 6
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
AMINTIRI DIN COPILĂRIE - Cap.6 - 
  
Dacă am ajuns la căsătorie nu mai e vorba de copilărie. Mitrașca 
  
Florica mă iubea ne spus de mult, o iubeam și eu dar cu rezervare. 
  
Mama lui Florica îmi spunea mereu: "Ionel, duceți-vă la Primărie și depuneți actele pentru căsătorie, duceți-vă la biserică și logodiți-vă 
  
în fața preotului, pentru că lumea în sat vă vorbește că umblați de 
  
mult împreună". Și uite așa am ajuns în fața preotului Crăciunescu, un bețiv de prima clasă care mi-a spus acolo în biserică să trecem după ceremonie pe la bufet. Zis și făcut. 
  
La casa fetei era mare forfotă, se pregăteau mâncări și băuturi 
  
alese pentru cei care vor participa la logodnă. Am stabilit ziua când va fi petrecerea, am chemat părinții și cele mai apropiate rudenii care erau în alt sat. Când a început petrecerea am observat că tata 
  
fetei lipsește din casă. Am întrebat fata, am intrebat mama fetei unde se află stăpânul casei. Mama fetei mi-a șoptit că doarme în 
  
bucătăria de vară și să-l las că dacă vine în casă va face numai 
  
scandal. Nu se poate am spus, mă duc eu să-l chem în casă. A venit 
  
și cu capul plecat a întrebat ce se petrece în casa lui, el nici nu știa 
  
că fata lui se logodește. L-am servit cu un pahar de țuică, i-am servit și pe ceilalți, am mâncat și ne-am petrecut până în zorii zilei și 
  
n-a fost niciun scandal. 
  
Dimineața m-am dus acasă și m-a întors după două zile în care timp m-am tot frământat și mi-am făcut un plan cum să scap de 
  
aceste femei care se lăfăiau, mâncau curcani și miei iar bietul om, 
  
- minerul Uănuț că așa îl chema pe tatăl fetei - nici nu știa ce se 
  
petrece în casa lui. 
  
Am ajuns la casa fetei și mama fetei m-a luat în primire să merg la Primărie să inchei căsătoria. Am spus da merg cu o singură condiție: "Îmi întăbulați pe numele meu întreaga avere (casă, pământ)".Acesta mi-a fost planul meu cu care eram sigur că mama 
  
fetei nu va fi de acord. A început să strige la mine iar eu am cerut 
  
fetei să-mi dea cutia cu scrisorile mele, i-am luat mâna, i-am scos verigheta, am ieșit din casă și m-am îndreptat către satul meu. 
  
Așa se intâmplă când nu cunoști temeinic obiceiurile casei și 
  
n-aș fi vrut cu nici un preț să intru în hățișurile unor asemenea 
  
femei care te manevrează și te manipulează după bunul lor plac. 
  
VA URMA 
  
Referinţă Bibliografică:
AMINTIRI DIN COPILĂRIE - Cap. 6 / Ionel Cadar : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2221, Anul VII, 29 ianuarie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Ionel Cadar : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ionel Cadar
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!