CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Biografie >  
Autor: Ionel Cadar         Ediţia nr. 2214 din 22 ianuarie 2017        Toate Articolele Autorului

AMINTIRI DIN COPILĂRIE - Cap. 3
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
AMINTIRI DIN COPILĂRIE - Cap.3 
  
După ce terminasem de aranjat dulapul de la internat ( urmare la Cap.1 ) am mers la școală unde am fost repartizat în clasa a V-A unde aveam diriginte pe profesorul de matematică Ciortan Silviu. 
  
La ore eram activ, mereu cu mâna sus. Avându-se în vedere rezultatele bune la învățătură și starea precară a îmbrăcămintei de pe 
  
mine,dirigintele a mers la Secția de învățământ a raionului cu propunerea de a mi se da un costum de haine și o pereche de bocanci ( în vremea aceea erau fonduri pentru așa ceva ) și uite 
  
așa m-a îmbrăcat "lelentul". 
  
La școala din Șimleu aveam o profesoară de cănstituție 
  
Crăciun Ecaterina care în 1953 când a murit Stalin a plâns în hohote 
  
iar pe noi elevii clasei ne-a ridicat în picioare și am stat așa până ce 
  
clopotele au încetat să mai dăngăne. 
  
După terminarea școlii elementare din Șimleu, m-am înscris la 
  
Școala Medie Tehnică Agricolă din Oradea unde am avut ca director 
  
general pe Bodor Nicolae. Absolvenții școlii au primit diplome de 
  
tehnicieni sau subingineri cum li se mai spunea. In timpul școlii am avut multe episoade-întâmplări și bune și rele. 
  
Imi aduc aminte că în anul doi de școală trebuia să mergem în 
  
practică la IAS-urile cele mai bogate din Banat, bună oară cum era 
  
IAS Biled unde era zonă de frontieră și nu se putea merge fără 
  
buletin de identitate. Chiar în acele zile buletinul meu era acasă pentru viza de flotant. In aceiași situație a fost și colegul meu Leahu 
  
Aurel despre care am scris un articol " Doi prieteni" în cartea mea "ARTICOLE ȘI INSEMNĂRI". 
  
Dar să revin la practica de producție. Conducerea școlii a hotărât ca fetele să nu plece în practică și noi doi adică eu și Leahu Aurel. Așa că am rămas eu șef peste toți elevii rămași în școală timp de o lună de zile. În acest timp am cunoscut-o mai bine pe colega mea Suciu Magdalena despre care am scris în cartea mea articolul 
  
"PRIMA IUBIRE" 
  
VA URMA 
  
Referinţă Bibliografică:
AMINTIRI DIN COPILĂRIE - Cap. 3 / Ionel Cadar : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2214, Anul VII, 22 ianuarie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Ionel Cadar : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ionel Cadar
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!