CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Biografie >  
Autor: Ionel Cadar         Ediţia nr. 2212 din 20 ianuarie 2017        Toate Articolele Autorului

AMINTIRI DIN COPILĂRIE - Cap.1
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
AMINTIRI DIN COPILĂRIE - Cap. 1. 
  
La vârsta de 7 ani am început să învăț la școala primară din satul 
  
natal. Menționez că datoriită sărăciei, a faptului că părinții mei aveau 
  
casa ne terminată, cu usile și geamurile ne corespunzătoare iar eu 
  
aveam îmbrăcămintea slabă. Pentru a putea urma cursurile școlii 
  
mama a angajat un om din sat pentru a mă duce în spate la școală 
  
deoarece aveam picioarele goale iar noroiul era foarte mare pe ulița satului toamna, iarna și primăvara. 
  
După terminarea celor 4 clase primare din sat mama m-a înscris la școala elementară din Șimleul Silvaniei. Am început să mă pregătesc de plecare, am îmbrăcat pantalonii care mi-i făcu-se 
  
mama dintr-un sac Pe margini pantalonii aveau o dungă roșie și când erau pe mine parcă eram un "grneral". Când am fost gata, cu picioarele umflate de reumă, cu straița în spate, am pornit la drum 
  
10 km.până la drumul pietruit ce duce la Șimleu. Ajunși la acest drum 
  
mama a făcut semn de oprire unei căruțe de mocani ce mergea la piață cu ciubere și lemne de construcție. Am urcat pe acea căruță și 
  
hai încă 10 km.până la Șimleu. 
  
Ajunși la internat, mi-am ocupat dulap pe hol și alături de mine ce să vezi un coleg din Cehei se chinuia să-și ungă părul-freza cu unsoare de porc ca să-i stea bine părul. După ce se pieptăna și ieșea la rece afară unsoarea se sleia și pe cap i se vedea pronunțat 
  
dârele de la piaptăn. Ei acest coleg pe care îl cheamă Mag Martin 
  
a ajuns după ce își terminase școala om mare - director al Centrocoop Șimleul Silvaniei. 
  
VA URMA 
  
Referinţă Bibliografică:
AMINTIRI DIN COPILĂRIE - Cap.1 / Ionel Cadar : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2212, Anul VII, 20 ianuarie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Ionel Cadar : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ionel Cadar
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!