CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Analize >  
Autor: Ionel Cadar         Ediţia nr. 2136 din 05 noiembrie 2016        Toate Articolele Autorului

PACEA SUFLETEASCĂ - PUTEREA FIECĂRUI OM
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
PACEA SUFLETEASCĂ - PUTEREA FIECĂRUI OM 
  
"Taina existenței umane nu stă în a trăi, ci în a ști pentru ce trăiești"-spunea Nicolae Iorga. Biblia este cartea care dă cel mai bun răspuns pentru cine vrea să afle rostul și sensul vieții. 
  
Mulți dintre noi suntem încercați de greutăți, necazuri și dureri în lupta pentru existență. Ce păcat că ăn această luptă unii oameni nu știu să guste cu adevărat din frumusețile vieții și creiației divine. Contemplarea și meditația la tot ce ne înconjoară, disciplina aproape pierdută în zilele noastre dar benefică atât pentru suflet, cât și pentru trup, de care ființa noastră are nevoie din când în când, și mai cu seamă în cunoașterea lui Dumnezeu și trăirea părtășiei duhovnicești cu El. 
  
Un om cu suflet credincios are și pace sufletească. Pacea este lucrarea neprihănirii iar roada neprihănirii este odihna și liniștea sufletului, ne spune Sfânta Scriptură. Puterea fiecărui om este direct leegată de pacea sufletească. Puterea de a înlătura greutățile și de a merge înainte o găsim în noi înșine, chiar când totul în jur pare a ne fi ostil. Este bine să gândim pozitiv, punând înpractică învășăturile creștine care sunt valori creatoare. Trebuie să fim convinși că pacea sufletească trebuie să ne-o cultivam. Nu trebuie niciodată să ne considerăm învinși, să nu ne lăsăm copleșiți de problemele cotidiene. Fără a minimaliza necazurile existente în viața de zi cu zi, concluzia este că ar fi bine să le ținem departe de mintea noastră, refuzând să fim întru-totul aserviți lor. 
  
Astăzi mai mult decât oricând, noi ne lăsăm prinși în iureșul amețitor al materialismului modern ca intr-o uriașe pânză de paianjen. Cu cât ne zbatem mai mult, cu atât mai tare ne lăsăm legați cu zeci de funii invizibile. Dorim pacea sufletească și n-avem parte de cât de trudă. în fiecare zi. Tânjim după satisfacții durabile, dar le căutăm în lumea lucrurilor vremelnice. Am vrea să fim creștini plăcuți Tatălui ceresc și dedicați scopurilor Impărăției Sale, dar ascultăm cuvântul voii Sale numai în una din urechi. Cu un ochi privim în sus, de unde Domnul are să vină, în curând, în timp ce lumea din jurul nostru a captat atenția celuilalt. Și astfel, ne irosim viața în proiecte îndoielnice și ne irosim puterile sufletești urmând scopuri egoiste, ignorând poruncile divine. Mai este de mirare că în trupul nostru cedează ba una, ba alta? Când inima este împărțită, viața nu poate fi decât risipită... 
  
Redau mai jos câteva sfaturi înțelepte care se pot transforma în soluții dacă avem bună voințăde a le acorda puțină atenție: 
  
1.Să ai încredere în propriile tale forțe și să-ți înlături complexele de inferioritate crezând în Dumnezeu cu tot sufletul. Să știi că Dumnezeu îți este intotdeauna alături și te ajută. 
  
2.Să fii sigur că unicul loc de unde vine puterea omului este pacea sufletului și a minții. 
  
3.Să îți găsești ritmul de viață care ți se potrivește, punându-te la adăpost de stresul cotidian, de oboseală. 
  
4.Să te rogi cu mintea și cu sufletul, fiincă orce zi poate fi bună dacă te rogi. Să te gândești la Dumnezeu și să te rogi fără ai cere ceva, convins fiind că vei fi auzit. Să nu ai nici un gând negativ în timp ce te rogi. 
  
5.Elimină gândurile care te deprimă și te descurajează. 
  
6.Gândește-te mereu că vei reuși să realizezi ceea ce ți-ai propus și nu crede în înfrângere. Schimbă-ți viața, schimbându-ți modul de a gândi. Fii optimist și privește cu încredere viitorul. 
  
7.Incearcă să înlături încordarea care te stăpânește. Nu te lăsa pradă furiei și nu te mânia. 
  
8.Fă efortul de a fi agreabil celorlalți. 
  
9.Evită tentația de a sta de pomană, fiincă asta te va deprima. 
  
Poate se va găsi cineva să citească aceste rânduri și să încerce să trăiască lăsându-se dirijat de aceste principii. Ar putea avea norocul să se descopere pe sine mai bun, mai liniștit, pregătit să înfrunte viața. 
  
Referinţă Bibliografică:
PACEA SUFLETEASCĂ - PUTEREA FIECĂRUI OM / Ionel Cadar : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2136, Anul VI, 05 noiembrie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Ionel Cadar : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ionel Cadar
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!