CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Impact > Fantezie >  
Autor: Ionel Cadar         Ediţia nr. 2028 din 20 iulie 2016        Toate Articolele Autorului

O PRIETENIE

 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
O PRIETENIE  
In general, prietenii sunt oglinda personalității tale, nu degeaba există proverbul românesc: "Spune-mi cu cine te împrietenești ca să-ți spun cine ești" Prietenia este mai mult decât a spune că știi de undeva pe cineva, mai mult decât un coleg pe care îl știi din școală sau de la serviciu, pe care îl știi de mai mulți ani și îl saluți din amabilitate, dar cu care nu ai împărțit niciodată bucuriile și necazurile.  
Cu familia Sărmășan Ioan și Elena din Rontău ne-am împrietenit de aproximativ 6 ani. Cum? In apropierea casei noastre locuiesc în general familii tinere, ori tinerii au filozofia lor. Așa că familia Sărmășan fiind oameni cu o vârstă apropiată de a noastră, la început ne-am salutat, apoi ne-am ajutat reciproc, am început să ne vizităm reciproc. Prietenia dintre noi a ajuns până acolo că în prezent petrecem împreună toate zilele onomastice și zilele de naștere. Reciprocitatea e la ea acasă. Când soția mea face plăcinte, clătite, gogoși etc. le trimitem și lor și invers când Lenuța face cozonaci, prăjituri etc.ne trimite și nouă.  
Casele noastre fiind apropiate, vedem seara când ne culcăm, dimineața când ne sculăm. (La geamul tău ce strălucea...vorba cântecului. Iar când ei lipsesc mai mult din Rontău ne lipsește și nouă ceva. Nemai vorbind cât de mult ne ajutăm în ale grădinăritului deoarece și noi și ei avem grădini frumoase.  
Fotografia postată de Ionel Cadar.  
Îmi placeVezi mai multe reacţii  
ComenteazăDistribuie  
Comentarii  
Ionel Cadar  
Scrie un comentariu...  
Noutăţi  
‎Liliana Moga‎   
în  
Aurel Si Dorina Demian  
3 ore ·  
  
La multi ani.  
Fotografia postată de Liliana Moga.  
Îmi placeVezi mai multe reacţii  
ComenteazăDistribuie  
Comentarii  
Aurel Si Dorina Demian  
Aurel Si Dorina Demian MULTUMESC LILI  
Îmi place · Răspunde · 3 ore  
Ionel Cadar  
Scrie un comentariu...  
Mai multe noutăţi 
Referinţă Bibliografică:
O PRIETENIE / Ionel Cadar : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2028, Anul VI, 20 iulie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Ionel Cadar : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ionel Cadar
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!