CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Accente >  

Câteva cuvinte despre politichia noastră
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Privind la disputele politice din jurul nostru, am remarcat sumedenie de acuze și devieri care nu fac bine nimănui, nici măcar lor, celor care le proferează. Ba din contră. 
  
În loc de adversari politici, au ajuns să se considere dușmani personali, se ocărăsc, se jignesc și se disprețuiesc copios cu un entuziasm demn de o cauză mai bună. Își caută sau inventează vicii pentru a-i denigra iar limbajul degenerează spre cel de cartier că mahalale apreciem că nu mai sunt. 
  
În loc să judece situația, ei judecă și condamnă fără apel, persoana incriminată. Asta e clasa pe care o au, ăștia sunt liderii (sunt și excepții dar foarte rare!) care ne conduc sau care vor să ne conducă în viitorul apropiat. 
  
Nu vorbim de doctrine, nu vorbim de platforme ci comentăm numai purtarea demnitarilor așa cum se prezintă ei în fața electoratului, indiferent din care parte a lui provin. 
  
E bine sau e rău ceea ce se întâmplă astăzi la noi? 
  
Suntem niște oameni de plâns. 
  
Credeți că se respectă sau se iubesc în forul lor interior? Dacă s-ar respecta, dacă s-ar iubi unii pe alții, s-ar vedea cu ochiul liber. Ei sunt niște oameni care au căzut iremediabil din iubire. 
  
Dacă așa stau lucrurile, noi de ce i-am ales? 
  
Aici problema este mai complicată. Nu am avut alții mai buni. Dar nici pretențiile noastre nu s-au ridicat mai sus. Ne-am complăcut și acum trebuie să suportăm consecințele. 
  
Care este atunci viitorul nostru ca națiune? 
  
Vai de noi! 
  
Ce realizează ei printr-o astfel de conduită? 
  
Dacă ar realiza cu adevărat, și-ar schimba comportamentul care numai rareori se încadrează în limitele normalității. În schimb fiecare își pregătește, fără să-și dea seama, propria lui de-cădere, părăsirea scenei politice și atunci când aceasta se va produce, va acuza persoane sau împrejurări iar pe sine se va absolvi considerându-se nevinovat dar și superior celorlalți. 
  
Uitați-vă la primele 10 figuri proeminente ale scenei noastre politice și socotiți singuri asupra cărora nu planează indicii, anchete, cercetări penale referitoare la infracțiuni din cele mai grave. Cu precizarea că sarcina de a le dovedi este numai a instanțelor judecătorești. 
  
E bine sau e rău că țara este condusă așa cum se întâmplă azi la noi? 
  
Sigur că nu e bine. 
  
Ce credeți că trebuie făcut să scăpăm din acest marasm? 
  
Eu cred că trebuie să ne mutăm speranța în generația tânără, dar până atunci mai va. 
  
Referinţă Bibliografică:
Câteva cuvinte despre politichia noastră / Ion Untaru : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2181, Anul VI, 20 decembrie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Ion Untaru : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ion Untaru
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!