CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Versuri > Contemplare >  

Exerciţii de meditaţie (2)

 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
- Dumnezeu, ca principiu Creator transcedental, este imposibil de perceput de mintea sau cu simţurile omeneşti. Este iubire dar nu numai atât, este foc dar nu numai atât, este duh dar nu numai atât.  
  
- Eternitatea este darul pe care Dumnezeu l-a făcut oamenilor iar noi nu vrem să-l primim!  
  
- În spatele fiecărui mister care adaugă un plus de frumuseţe vieţii se află Dumnezeu!  
  
- Omul întâmpină suferinţa ca urmare a îndepărtării de Dumnezeu. Dar animalele, păsările, plantele de ce suferă? Poate ca să se descopere gândurile din inima omului şi atitudinea lui faţă de ele?  
  
- Nu poate omul să păcătuiască atât de mult, cât poate Dumnezeu să ierte, dacă omul se căieşte.  
  
- Cine se străduieşte, devine pe zi ce trece mai bun; cine nu, se osândeşte singur pe principiul că orice îndepărtare de Dumnezeu care este lumina lumii, ajunge fatalmente în întuneric.  
  
- Mai multă nevoie am eu de a ierta pe cel care mi-a greşit decât acela. Pentru că şi eu am fost iertat cu sângele Domnului pe cruce.  
  
- Păcatele nemărturisite duc la moartea sufletului.  
  
- Acela care mă laudă nu îmi este un prieten sincer pentru de cele mai multe ori o face din interes. Mai degrabă cel care nu mă laudă poate fi un prieten dezinteresat.  
  
- Cine nu se străduieşte să urce în permanenţă, acela de fapt coboară.  
  
- Omul începe să moară de când se naşte, iar execuţia are loc cu încetinitorul.  
  
- Dreptul la fericire se cumpără cu lacrimi.  
  
- Cu cât este mai mare gradul de dificultate al opreliştilor, cu atât mai mult valorează depăşirea lor.  
  
- În lume este întotdeauna loc de la ce este mai bine, până la ce poate fi mai rău.  
  
- Războaiele sunt pornite, de regulă, de statele care au mai multă putere nu mai multă dreptate.  
  
- Poezia şi artele în general se nasc din dorinţa de înălţare a sufletelor spre cele înalte, ceea ce înseamnă de fapt cautarea adevărului absolut, a frumosului. A lui Dumnezeu în ultimă instanţă.  
  
- Cine oferă, pe sine se oferă, cine binecuvintează, pe sine se binecuvintează, cine ocărăşte sau dispreţuieşte, pe sine se ocărăşte şi dispreţuieşte, cine blestemă, pe sine se blestemă.  
  
- Eu cred că prin gândurile, vorbele şi faptele noastre, ne planificăm singuri bolile şi vârsta de la care vom avea parte de ele şi poate chiar durata vieţii.  
  
- De multe ori, oamenii cei mai mici sunt împuterniciţi să măsoare ce e mai înalt şi atunci se umplu de orgoliu şi ridicol.  
  
- Acumularea de armament este în stare să provoace singură războaiele.  
  
- Nedreptăţiţii de orice natură fac parte dintre cei care cer mai mult decât oferă, care vor să ia mai mult decât aduc, care vor o recompensă mai mare decât efortul lor la propăşirea generală, într-un cuvânt mai mult decât merită. Dacă nu înţeleg acest lucru, se vor declara toată viaţa neînţeleşi şi nemulţumiţi.  
  
- De multe ori, privind în urmă, constat că purtarea mea a fost reprobabilă dar întotdeauna m-am judecat mai blând decât pe ceilalţi.  
  
- Întâmplările de care avem parte în viaţă sunt menite să descopere gândurile din inimile noastre şi atitudinea noastră faţa de acestea. Adică o continuă cercetare spre îmbunătăţirea şi îmbogăţirea noastră sufletească.  
  
- Caută numai dreptatea, adevărul şi iubirea ca să mori împăcat.  
  
- Poţi să citeşti toate bibliotecile din lume; dacă nu devii şi mai bun, numai pierdere înseamnă. 
Referinţă Bibliografică:
Exerciţii de meditaţie (2) / Ion Untaru : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1797, Anul V, 02 decembrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Ion Untaru : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ion Untaru
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!