CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Cugetari >  

Exerciţii de meditaţie
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
- Iubirea este legea de căpetenie în univers. 
  
- Vocaţia materiei este este să privească spre pământ că de acolo provine. Vocaţia spiritului este să privească cerul că de acolo provine. 
  
- Iluzia bogăţiei este o capcană în care oamenii cred şi cad (aproape) întotdeauna. Admir luciditatea de a evita şi capcana şi urmările nefaste ale acesteia. 
  
- Toţi oamenii greşesc dar câţi dintre au tăria să se îndrepte? 
  
- Ofer manuscrise geniale, refuzate peste tot. 
  
- Decepţionat de lume, cobor în mine. 
  
- În istorie cine a fost mai tare, acela a bătut cu pumnul în masă şi a făcut legile. Dar numai în favoarea sa. 
  
- Îndeletnicirile lucrative sunt necesare pentru traiul de fiecare zi, preocupările intelectuale sunt la fel de necesare pentru îmbogăţirea sufletească. 
  
- Violenţa fizică a oamenilor, politica de forţă a unor state denotă mai degrabă slăbiciune, lipsa spiritului de dreptate şi a adevărului. În perespectiva viitorului, nedreptatea echivalează cu autocondamnarea la dispariţie. Blestemat este acela care îşi pune nădejdea în oameni şi nu în Dumnezeu! 
  
- Dorinţa de îmbogăţire îi îndeamnă pe oameni să-şi dorească bani din ce în ce mai mulţi, scaune din ce în ce mai înalte şi cât mai multă putere de decizie, în perspectiva un confort şi a unui trai fără grija zilei de mâine. Dar tot ce trece de limita strict necesară din punct de vedere biologic, echivalează cu împingerea celorlalţi spre un trai din ce în ce mai pauper, cu mult sub această limită, silindu-i să se hrănescă cu pâinea suferinţei. 
  
- Iubirea este mai tare decât toate armele din lume. 
  
- Nebunia războaielor denotă şi un primitivism politic: suntem mai tari şi vom câştiga! Dar cel mai adesea acestea conduc la catastrofe nebănuite şi la suferinţe uriaşe pentru mii şi milioane de oameni nevinovaţi. 
  
Referinţă Bibliografică:
Exerciţii de meditaţie / Ion Untaru : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1435, Anul IV, 05 decembrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Ion Untaru : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ion Untaru
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!