CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Poeme > Antologie >  

Rugă de fecior

 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
(*)  
 
 
 
Ion Pachia-Tatomirescu  
 
 
 
Rugă de fecior  
 
 
 
Stânci de-azur şi casă verde,  
 
şi un râu de grâu alint:  
 
„Doamne, adu-mi-o-n ferestre,  
 
dintr-al nopţii labirint ...!  
 
 
 
Ochi-în-ochi să stăm sub mărul  
 
înflorit, de stele nins,  
 
să ne ardă în oglindă,  
 
muzici limpezi, rug întins...!“  
 
 
 
Cerbii mei la casa verde,  
 
lebedele-nalt se-abat... :  
 
„Doamne, adu-mi-o-n nuntire,  
 
la-nflorirea-mi de bărbat...!“ (**)  
 
_______________________  
 
(*) Ion Pachia-Tatomirescu, un portret în creion, „executat“ de Patricia Pura la 15 noiembrie 2007 ‒ cf. «Cosmografii de martie», Timişoara, Editura Aethicus (ISBN 978-973-85262-6-6), 2009, p. 283.  
 
 
 
(**) Distinsul Receptor poate afla prima variantă a poemului Rugă de fecior în volumul «Peregrinul în azur», de Ion Pachia-Tatomirescu, Craiova, Editura Scrisul Românesc, 1984, p. 34.  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Rugă de fecior / Ion Pachia Tatomirescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3783, Anul XI, 10 mai 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Ion Pachia Tatomirescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ion Pachia Tatomirescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!