CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Anunturi >  

Concursul internațional de poezie și proză scurtă “MEMORIA SLOVELOR “, 2018
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Concursul internațional de poezie și proză scurtă “MEMORIA SLOVELOR “ Ediția a IV-a/ 2018/ LSR, Filiala Vâlcea ”Horezu – minunatul plai vâlcean”  
  
Redacția revistei „Memoria slovelor” a Ligii Scriitorilor Români, Filiala Vâlcea, are plăcerea să vă informeze că în 2018 va avea loc ediția a IV-a a Concursului Internațional de poezie și proză scurtă „MEMORIA SLOVELOR”. La această ediție, câștigătorilor li se vor acordea DIPLOME GRAVATE și PREMII în BANI. Câștigătorii vor fi publicați în revista tipărită „Memoria slovelor” (vor primi câte un exemplar) dar și pe grupul online „Memoria slovelor”.  
La secțiunea poezii vor fi acordate Premiile I, II și III  
La secțiunea proză scurtă vor fi acordate Premiile I, II și III  
La acest concurs pot participa românii de pretutindeni. Tema este la liberă alegere.  
Textele pentru concurs vor fi scrise în format A4, Times New Roman, caracter 12, obligatoriu cu diacritice, spațiere la un rând și vor fi trimise doar în Doc sau Docx.  
La SECȚIUNEA POEZIE se va participa cu PATRU POEZII care în total să cuprindă minim 40 de versuri și maxim 80 de versuri.  
La SECȚIUNEA PROZĂ SCURTĂ se va participa cu un singur text de minim 3 pag și maxim 5 pag.  
Se pune condiția ca lucrările participante la concurs să nu fi fost publicate în volum, în reviste online sau pe hârtie și să nu se facă publice pe durata concursului sau a jurizării. Textele care nu îndeplinesc condițiile de mai sus vor fi descalificate. Concurenții vor trimite personal în același e-mail DOUĂ documente word: unul cu textul (proza sau poeziile) fără numele autorului și unul cu numele autorului, numele prozei sau al celor cinci poezii, un foarte scurt CV, adresa de e-mail, adresa de domicilu, nr. de telefon și o poză jpg pe adresa: memoriaslovelor@yahoo.ro cu specificația: Pentru concurs, secțiunea poezie sau secțiunea proză scurtă.  
Un concurent poate să participe la ambele secțiuni doar o singură dată, cu condiția ca pentru fiecare secțiune lucrările să fie trimise în e-mail-uri separate.  
Concursul se va desfășura în perioada 01 martie - 30 aprilie.  
Poeziile fiecărui autor vor primi un număr, de asemenea și prozele.  
 
Prima etapă: a selecției de calificare în finală, (perioada 01 - 30 mai) constă în selectarea textelor (set de poezii sau text proză) prin eliminarea celor care nu întrunesc condițiile impuse de regulament, greșeli ortografice și de punctuație, plagieri, texte găsite publicate pe alte situri sau reviste, participante la alte concursuri, fără valoare literară etc. În această primă etapă a jurizării fiecare membru al acestei comisii va alege independent (fără consultarea celorlalți membrii) a zece seturi de câte patru poezii (deci zece autori) și zece proze, cele mai bune din punct de vedere valoric. Lucrările selectate de cel puțin un membru al primei comisii de jurizare vor ajunge în finală!  
 
COMISIA DE SELECȚIE a redacției MEMORIA SLOVELOR:  
ILIE FÎRTAT – redactor șef  
LYGIA DIACONESCU- redactor pentru diaspora (Dir. Gen. Starpress Internațional)  
ION I PĂRĂIANU – redator  
 
Etapa a doua: a jurizării (perioada 01-30 iunie) Președintele juriului va centraliza rezultatele la prima etapă de jurizare și le va transmite celei de a II-a comisii de jurizare. Acestea sunt textele intrate în finală. Fiecare lucrare (calificată în finală) va fi notată de fiecare membru al juriului. Notele se vor aduna și în urma sumei lor se va stabili clasamentul final. Notarea se poate face la 0,25 de puncte. De ex: Nota N,00; N,25 ; N,50 ; N,75  
 
COMISIA DE JURIZARE:  
ION NĂLBITORU- Președintele juriului, scriitor  
MIHAELA RĂDULESCU- Prof. Lingvist, critic literar  
MILENA MUNTEANU- Scriitor, Toronto, Canada  
ALEXANDRA TULICS – Scriitor, SUA  
VASILE HATOS – Membru al „La Camerata dei Poeti” din Firenze, Italia.  
 
PREMIEREA CÂȘTIGĂTORILOR va avea loc la FESTIVALUL ANUAL AL LIMBII ROMANE - "STARPRESS 2018" care se va desfasura in perioada 30 AUGUST - 1 SEPTEMBRIE 2018 , la HOREZU, ORGANIZAT DE REVISTA ROMANO-CANADO-AMERICANA / STARPRESS, in colaborare cu LIGA SCRIITORILOR ROMÂNI.  
  
Referinţă Bibliografică:
Concursul internațional de poezie și proză scurtă “MEMORIA SLOVELOR “, 2018 / Ion Nălbitoru : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2616, Anul VIII, 28 februarie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Ion Nălbitoru : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ion Nălbitoru
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!