CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Anunturi >  

PREMIUL LITERAR INTERNATIONAL CORONA
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Premiul Literar InternaŢional Corona  
 
Ediţia a II-a 2016-2017  
 
Organizat de TRADUZIONI TALABA’  
 
Condiţii de participare  
 
Art.1 Premiul anunţă deschiderea înscrierilor pentru toţi autorii italieni, români sau străini care scriu în limba română și în limba italiană (vezi regulamentul pentru limba italiană), domiciliaţi în lumea întreagă.  
Art.2 Premiul constă în 5 secţiuni pentru limba română şi în 5 secţiuni pentru limba italiană:  
 
Secț. A Poezie inedită cu temă impusă: poezia cuantică  
Secț. B Poezie inedită cu temă liberă  
Secț. C Carte edită de poezii  
Secț. D Proză scurtă (povestire)  
Secț. E Carte edită de proză narativă  
 
Limba română  
 
Secţ. A Poezie inedită cu temă impusă: poezia cuantică  
Se poate participa cu o poezie inedită în limba română care are ca subiect lumea cuantică (unică conştiinţă - evoluarea conştiinţei - conştientizare cuantică – toţi ca o unică fiinţă - totul este energie, unitate, iubirea este esenţa vieţii - viaţă veşnică – dragoste necondiţionată - iubirea este lumină, lumina este energie, frecvenţele “vibraţiilor” în particule şi unde electromagnetice, legea atracţiei, regenerarea ADN- ului, teoria corzilor, tu eşti izvorul vieţii, matricea divină, puterea gândului - lumea este ceea ce eu gândesc, trăierea momentului şi proiectarea gândului, etc.).  
Poezia trebuie să fie culeasă cu diacritice.  
Poezia nu trebuie să apară publicată în volume, antologii, ebook (carte electronică), reţele sociale, etc., sau să fi fost premiată pe primele trei locuri în alte concursuri literare, pentru că va fi descalificată.  
Poezia va fi trimisă prin e-mail la adresa premiocorona@libero.it în formatul word sau prin poştă în 2 exemplare, unul fară semnătură plus o altă fotocopie semnată, introdusă într-un plic siglilat, mai mic, împreună cu formularul de înscriere şi taxa de participare (art. 3).  
 
Secț. B Poezie inedită cu temă liberă  
Se poate participa cu o poezie inedită în limba română având ca temă orice subiect.  
Poezia trebuie să fie culeasă cu diacritice.  
Poezia nu trebuie să apară publicată în volume, antologii, ebook (carte electronică), reţele sociale, etc., sau să fi fost premiată pe primele trei locuri în alte concursuri literare, pentru că va fi descalificată.  
Poezia va fi trimisă prin e-mail la adresa premiocorona@libero.it în formatul word sau prin poştă în 2 exemplare, unul fară semnătură plus o altă fotocopie semnată, introdusă într-un plic siglilat, mai mic, împreună cu formularul de înscriere şi taxa de participare (art. 3).  
 
Secţ. C Carte edită de poezii  
Carte edită de poezii în limba română. Pot înscrie volumul atât editurile cât şi autorii. Se vor trimite câte 6 exemplare împreună cu formularul de înscriere şi taxa de participare (art. 3).  
 
Secţ. D Proză scurtă (povestire)  
Se poate înscrie o povestire (proză scurtă) inedită în limba română. Nu trebuie să depăşească 9000 de caractere şi nu trebuie să apară publicată în volume, antologii, ebook (carte electronică), reţele sociale, etc., sau să fi fost premiată pe primele trei locuri în alte concursuri literare, pentru că va fi descalificată. Trebuie să fie culeasă cu diacritice.  
Povestirea va fi trimisă prin e-mail la adresa premiocorona@libero.it în formatul word sau prin poştă în 2 exemplare, unul fară semnătură plus o altă fotocopie semnată introdusă într-un plic siglilat, mai mic, împreună cu formularul de înscriere şi taxa de participare (art. 3).  
 
Secţ. E Carte edită de proză narativă  
Carte edită de proză narativă în limba română (roman de orice gen sau povestiri), publicat din 1990 în sus. Pot înscrie volumul atât editurile cât şi autorii. Se vor trimite câte 6 exemplare împreună cu formularul de înscriere şi taxa de participare (art. 3).  
 
Limba italiană  
 
Secț. A Poezie inedită cu temă impusă: poezia cuantică  
Secț. B Poezie inedită cu temă liberă  
Secț. C Carte edită de poezii  
Secț. D Proză scurtă (povestire)  
Secț. E Carte edită de proză narativă  
 
Art. 3 Taxa de participare  
Pentru a ajuta parţial la acoperirea costurilor de organizare, taxa de participare este de € 10,00. Taxa poate să fi trimisă:  
1. prin transfer de Postepay Nr 5333 1710 1555 5390 pe numele Mihaela Talabà - CF TLBMHL74H59Z129V - Motivul: Premiul Corona;  
2. prin virament pe card bancar la Postepay cu următorul IBAN: IT46T0760105138201653701658 de plătit pe numele Mihaela Talabà - Motivul: Premiul Corona.  
Organizația premiului nu își asumă nicio responsabilitate pentru pierderea banilor trimişi.  
 
Toate operele trimise din România sau alte ţări străine nu plătesc taxa de înscriere pentru a evita dificultățile tranzacției, în schimb trebuie să facă o operă caritabila (ex.: cadou la un orfan în vizită la un orfelinat sau la un copil nevoiaş; oferirea unei mese a unui om al străzii; învăţarea unui copil, adolescent, adult sau bătrân să se apropie de artă (poezie, proză, desen, etc.); să se petreacă o după-amiază într-un azil pentru persoanele în vârstă și să se dea un confort afectiv; să se ajute o persoană prin cunoașterea lumii cuantice; etc). Este obligatoriu să se povestească istoria cu o fotografie atașată. Se pot afișa fotografii cu explicațiii în grupul facebook Premiul Literar International Corona.  
 
Art. 4 Adresă şi termen limită  
Se va trimite prin poştă la următoarea adresă: Premio Letterario Internazionale Corona, c/o Mihaela Talabà,Via Santa Lucia, n° 29, Francavilla Marittima (CS), cap 87072, Italia, până la data de 30 noiembrie 2016.  
 
Art.5 Participare  
Se poate participa doar la o secţie edită şi la o secţie inedită.  
 
Art. 6 Traducere  
Organizaţia premiului îşi rezervă dreptul de a traduce în italiană / română operele inedite ale câştigătorilor și publicarea lor într-un volum bilingv.  
 
Art.7 Pentru participanţii minori este necesară o autorizaţie din partea părinţilor.  
 
Art. 8 Inscrierea la concurs  
 
Secretariatul Premiului va trimite printr-o notificare e-mail tuturor autorilor primirea corectă a documentelor. Organizarea Premiului cere să nu se aștepte, dacă este posibil, limita termenului de depunere a lucrărilor, pentru a uşura activitatea juriului.  
 
Art. 9 Premii  
 
Limba română:  
 
Premiul 1:diplomă realizată manual pirogravată pe lemn, coroană realizată manual, desen al artistului Rocco Giuseppe Leonetti, pachet de cărți, critică literară din partea juriului.  
Premiul 2: diplomă realizată manual pirogravată pe lemn, desen al artistului Marcello La Neve, pachet de carti, critică literară din partea juriului.  
Premiul 3: diplomă realizată manual pirogravată pe lemn, obiect de artă realizat din argilă de către artista Anna Carmela Leonetti, pachet de cărți, critică literară din partea juriului.  
Premiul 4: 2 mențiuni de onoare: diplomă și medalie sau obiect de artă  
Premiul 5: 5 mențiuni speciale: diplomă și medalie sau obiect de artă  
 
Limba italiană  
 
Premiul 1: diplomă realizată manual pirogravată pe lemn, coroană realizată manual, obiect de artă al artistei Loredana Fiammetta Aino, pachet de cărți, critică literară din partea juriului.  
Premiul 2: diplomă realizată manual pirogravată pe lemn, obiect de artă al artistului Pietro Verzaro, pachet de cărti, critică literară din partea juriului.  
Premiul 3: diplomă realizată manual pirogravată pe lemn, , obiect de artă realizat din argilă de către artista Anna Carmela Leonetti, pachet de cărți, critică literară din partea juriului.  
Premiul 4: două mențiuni de onoare: diplomă și medalie sau obiect de artă  
Premiul 5: 5 mențiuni speciale: diplomă și medalie sau obiect de artă  
 
Vor fi desemnate Premiile Speciale:  
 
“Quantum”: opera artistului Mihai Cătrună, Romania.  
“Brâncoveanu”: premiu donat de Simona Saicu, Villapiana (CS), Italia.  
“Lagaria”  
“Cuore Verde”  
“Meridione”  
“Fantasia”: dedicat școlilor înfrățite  
 
Alte premii se vor adăuga, în baza sponsorizărilor  
 
Primii premiați vor fi incluși în cartea de aur.  
 
Va fi desemnat un câștigător absolut.  
 
Art. 10 Premiere  
 
Premierea va avea loc pe data de 6 mai 2017 într-o locație care urmează să fie stabilită, între orele: 18:00 - 20:00.  
De la ora 17:00 la ora 18:00: “bufet artistic” de cărţi, opere de artă, etc.. Toţi autorii şi sponsorii sunt rugaţi să aducă şi să expună publicului operele sale.  
Premiile trebuie să fie ridicate personal de către autori sau de către persoane de incredere. Absența va duce la pierderea obiectelor.  
Toate premiile care nu au fost ridicate personal sau prin mandatar, nu vor fi trimise și vor rămâne la dispoziția Premiului Literar Internaţional Coroana.  
 
Art.11 Juriul  
Lucrările vor fi evaluate anonim. Decizia juriului este definitivă, iar numele juraților se vor anunța la data anunțării câștigătorilor. Juriul se schimbă în fiecare an, parțial sau total. Juriul este format din profesori, poeți, scriitori, artiști și cititori naționali și internaționali.  
 
Art. 12 Ştiri cu privire la rezultate  
Câștigătorii vor fi anunțați în timp pe e-mail și telefon.  
Știri și rezultate vor fi publicate în luna martie 2017 în grupul Facebook: Premio Letterario Internazionale Corona/ Premiul Literar Internazional Corona şi pe blogul: http://traduzionitalaba.myblog.it, http://premioletterariocorona.myblog.it/.  
 
Art. 13  
Fiecare autor, declară paternitatea și originalitatea lucrărilor prezentate și conținutul acestora. Declară de a avea deplinul drept asupra operei depuse și autorizează prelucrarea datelor cu caracter personal sau în conformitate cu Decretul-lege nr. 196/2003. Organizaţia Premiului nu este responsabilă pentru plagiat sau încălcare a legii. Conform legii în vigoare a vieții private, adresele și datele cu caracter personal ale participanților vor fi utilizate exclusiv în scopul atribuirii premiilor.  
 
Art.14 DIVERSE  
 
Lucrările nu vor fi returnate. Vor fi excluse automat operele cu temă rasistă sau care incită la violență. Eventualele schimbări ale condiţiilor din regulament vor putea fi reformulate de către Organizația Premiului în baza situaţiilor concrete.  
 
Preşedintele premiului:Mihaela Talabă  
 
Pentru mai multe informatii și pentru a obtine formularul de inscriere la concurs:  
Premio Letterario Internazionale Corona/  
Premiul Literar Internazional Corona  
Mobile +39 345 5140320  
e-mail: premiocorona@libero.it  
 
Referinţă Bibliografică:
PREMIUL LITERAR INTERNATIONAL CORONA / Ion Nălbitoru : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2031, Anul VI, 23 iulie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Ion Nălbitoru : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ion Nălbitoru
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!