CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Versuri > Iubire >  

POEME DE IUBIRE – autor FLORENTIN SMARANDACHE

 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
IUBIRE MICĂ  
Fecioara brună  
ca o tristeţe din Homer  
îmi bate la inimă.  
Eu merg să mă-nveţe să plâng  
Ea se luminează de ziuă.  
Pe drum de-atâtea ori sunt un beat.  
Şi vin la ea cu lacrimi în flori.  
„Ţi-e trupul fierbinte  
precum o tulbure apă,  
sânii năvălesc în palma mea  
ca doi vulcani aprinşi”.  
Ea este TOT şi e Nimic:  
Paşi dezveliţi  
mici şi răzvrătite mâini.  
„Afară de tine ce frig e,  
suflet al meu!”  
  
O VIAŢĂ  
Am trăit scaunul, masa,  
camera în care am locuit.  
Am îndurerat dulapul şi veioza  
când m-au cunoscut.  
Şi-am scris până la ochi,  
până la frunte,  
şi dincolo de mine.  
  
PACE ŢIE, DRAGOSTE!  
Ceasornicul bate ora exactă/ în cuie.  
Se-aude liniştea dintre noi, linişteîn baza doi.  
Eu ard de nerăbdare  
până dau peste mine.  
Tu îmi întreţii arderea.  
La mine te muţi  
dintr-un ochi în celălalt.  
Păsări zboară cu vise în gură.  
Privirile noastre – străzi asfaltate.  
Sunt murdar de tine  
din cap până-n picioare.  
– Tu femeie cânţişicânţi pe corzile  
nervilor mei.  
  
FLORENTIN SMARANDACHE s-a născut la Bălceşti, judeţul Vâlcea şi actualmente este profesor doctor la Facultatea de Ştiinţe, Universitatea New Maxico, din America.  
Domnul Florentin Smarandache, un “savant polivalent”, un OM prolific  
Personalitatea complexă, Florentin Smarandache, a ieşit din standardul axiomelor, ipotezelor, legiferărilor, a rupt barierele actualelor teorii deschizând drumul spre noi orizonturi în evoluţia cunoaşterii.   
În opinia sa „libertatea de a gândi altfel ne creează probleme”, iar „cine iese din gloată şi nu urmăreşte orbeşte ceea ce declară mai marii ai zilei, este pus la zidul infamiei”.  
„Românul care l-a contrazis pe Einstein”, cum mai este numit, este o personalitatea marcantă, cu dublă cetăţenie, română şi americană.   
Dânsul a îmbinat perfect cifrele cu literele şi astfel s-a născut primul său poem „Cifrele au început să vibreze”. Este considerat „părintele paradoxismului” în literatură pentru că în creaţiile sale s-a bazat pe contradicţii. Este întemeietorul „Mişcării literare paradoxiste”.   
A publicat în multe domenii, matematică, fizică, filozofie, artă, economie şi literatură. În aceasta din urmă a scris nu numai poezie ci şi proză, piese de teatru şi impresii de călătorie. A călătorit în peste 40 de ţări şi a început o lucrare în multe volume despre ţinuturile în care a efectuat aceste călătorii.   
În anul 2011 a fost nominalizat de către Academia Dacoromană pentru Premiul Nobel pentru literatură.   
Iată doar câteva dintre realizările domniei sale:   
- împreună cu domnul Dezert (Franţa) este creatorul teoriei Dezert-Smarandache în fuziunea informaţiei;   
- introduce termenul de „neutrosofie” prin care susţine că în afară de cele două coordonate, adevăr şi fals, există o a treia neutră; în matematică în teoria numerelor a introdus „funcţia Smarandache”;   
- în fizică a creat noţiunea de „nematerie” alături de cele existente „materie” şi „antimaterie”, prevede o cădere a Teoriei Relativităţii şi militează pentru o revoluţie ştiinţifică a unui nou domeniu, fizica superluminală, propunând o Teorie Absolută a Relativităţii.  
Este savantul care îl contrazice pe Einstein şi care susţine că nu este limită a vitezei în univers şi că există viteza superluminală, ipoteză care a fost experimentată de cercetătorii de la cel mai mare laborator de fizică din lume, CERN (experimentul OPERA, septembrie şi noiembrie, 2011) şi de la Fernilab din Chicago, SUA (MINOS, 2005) prin care s-a ajuns la concluzia că anumite particole pot călătorii mai repede decât viteza luminii.  
(ION NĂLBITORU)  
  
„Eu sunt un scriitor de matematică.  
Vin spre voi din alt mileniu.  
Am să cad în sus.”   
(Florentin Smarandache) 
Referinţă Bibliografică:
POEME DE IUBIRE – autor FLORENTIN SMARANDACHE / Ion Nălbitoru : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1555, Anul V, 04 aprilie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Ion Nălbitoru : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ion Nălbitoru
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!