IUBIRE MICĂ
Fecioara brună
ca o tristeţe din Homer
îmi bate la inimă.
Eu merg să mă-nveţe să plâng
Ea se luminează de ziuă.
Pe drum de-atâtea ori sunt un beat.
Şi vin la ea cu lacrimi în flori.
„Ţi-e trupul fierbinte
precum o tulbure apă,
sânii năvălesc în palma mea
ca doi vulcani aprinşi”.
Ea este TOT şi e Nimic:
Paşi dezveliţi
mici şi răzvrătite mâini.
„Afară de tine ce frig e,
suflet al meu!”
O VIAŢĂ
Am trăit scaunul, masa,
camera în care am locuit.
Am îndurerat dulapul şi veioza
când m-au cunoscut.
Şi-am scris până la ochi,
până la frunte,
şi dincolo de mine.
PACE ŢIE, DRAGOSTE!
Ceasornicul bate ora exactă/ în cuie.
Se-aude liniştea dintre noi, linişteîn baza doi.
Eu ard de nerăbdare
până dau peste mine.
Tu îmi întreţii arderea.
La mine te muţi
dintr-un ochi în celălalt.
Păsări zboară cu vise în gură.
Privirile noastre – străzi asfaltate.
Sunt murdar de tine
din cap până-n picioare.
– Tu femeie cânţişicânţi pe corzile
nervilor mei.
FLORENTIN SMARANDACHE s-a născut la Bălceşti, judeţul Vâlcea şi actualmente este profesor doctor la Facultatea de Ştiinţe, Universitatea New Maxico, din America.
Domnul Florentin Smarandache, un “savant polivalent”, un OM prolific
Personalitatea complexă, Florentin Smarandache, a ieşit din standardul axiomelor, ipotezelor, legiferărilor, a rupt barierele actualelor teorii deschizând drumul spre noi orizonturi în evoluţia cunoaşterii.
În opinia sa „libertatea de a gândi altfel ne creează probleme”, iar „cine iese din gloată şi nu urmăreşte orbeşte ceea ce declară mai marii ai zilei, este pus la zidul infamiei”.
„Românul care l-a contrazis pe Einstein”, cum mai este numit, este o personalitatea marcantă, cu dublă cetăţenie, română şi americană.
Dânsul a îmbinat perfect cifrele cu literele şi astfel s-a născut primul său poem „Cifrele au început să vibreze”. Este considerat „părintele paradoxismului” în literatură pentru că în creaţiile sale s-a bazat pe contradicţii. Este întemeietorul „Mişcării literare paradoxiste”.
A publicat în multe domenii, matematică, fizică, filozofie, artă, economie şi literatură. În aceasta din urmă a scris nu numai poezie ci şi proză, piese de teatru şi impresii de călătorie. A călătorit în peste 40 de ţări şi a început o lucrare în multe volume despre ţinuturile în care a efectuat aceste călătorii.
În anul 2011 a fost nominalizat de către Academia Dacoromană pentru Premiul Nobel pentru literatură.
Iată doar câteva dintre realizările domniei sale:
- împreună cu domnul Dezert (Franţa) este creatorul teoriei Dezert-Smarandache în fuziunea informaţiei;
- introduce termenul de „neutrosofie” prin care susţine că în afară de cele două coordonate, adevăr şi fals, există o a treia neutră; în matematică în teoria numerelor a introdus „funcţia Smarandache”;
- în fizică a creat noţiunea de „nematerie” alături de cele existente „materie” şi „antimaterie”, prevede o cădere a Teoriei Relativităţii şi militează pentru o revoluţie ştiinţifică a unui nou domeniu, fizica superluminală, propunând o Teorie Absolută a Relativităţii.
Este savantul care îl contrazice pe Einstein şi care susţine că nu este limită a vitezei în univers şi că există viteza superluminală, ipoteză care a fost experimentată de cercetătorii de la cel mai mare laborator de fizică din lume, CERN (experimentul OPERA, septembrie şi noiembrie, 2011) şi de la Fernilab din Chicago, SUA (MINOS, 2005) prin care s-a ajuns la concluzia că anumite particole pot călătorii mai repede decât viteza luminii.
(ION NĂLBITORU)
„Eu sunt un scriitor de matematică.
Vin spre voi din alt mileniu.
Am să cad în sus.”
(Florentin Smarandache)