CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Istorisire >  

VIII. COMORILE VAMPIRILOR (Urmaşul lui Dracula)
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
În ziua următoare, într-o încăpere aflată la subsolul conacului, Ciocoiu şi trei voinici aşteptau ordinul căpitanului Arnăutu. Acesta se plimba îngândurat cu mâinile la spate. Căpitanul Sasu le urmărea dintr-un colţ întunecat cea mai mică mişcare. Ceilalţi doi boieri erau tolăniţi pe câte un jilţ lângă un perete. 
  
- Bravi oşteni, rosti deodată cu vocea joasă şi prietenoasă căpitanul Arnăutu, din acest moment pe umerii voştri apasă o mare răspundere în faţa acestui popor!... Dintre toţi v-am ales pe voi trei, fiindcă m-aţi convins că aveţi calităţi de oşteni cu braţul puternic şi mai presus de toate sunteţi credincioşi. Dorinţa noastră este aceea de a distruge nu numai vampirii, ci şi balaurul otoman de la răsărit. Pentru ca neamul românilor să nu piară, este nevoie să ne plecăm frunţile în faţa sultanului de la Înalta Poartă şi să-i plătim tribut. Este prea puternic ca să-i ţinem piept şi jertfele mult prea mari ca să ne mai războim cu el. Avem nevoie de un răgaz mai mare ca să devenim mai puternici şi să-l zdrobim. 
  
- Aşa vom face, căpitane! - rostiră în cor cei trei oşteni. 
  
- Boierii Ciocoiu şi Conacu au încredere în voi şi veţi fi răsplătiţi cum se cuvine. Însă înainte de toate avem nevoie de un domnitor la cârma ţării. 
  
- Căpitane, avem unul! - îndrăzni un oştean mai curajos. 
  
- Acesta, ba s-ar da cu turcii, ba s-ar împotrivi lor. Asta nu-i pe placul Sultanului care pedepseşte aspru nu numai pe cârmuitor, dar şi poporul, trecându-l prin foc şi sabie. De aceea este nevoie să cumpărăm tronul cu aur! 
  
- Poporul este deja sărăcit de năvala vrăjmaşului, dar şi a dărilor şi dijmelor! - îndrăzni să adauge altul. 
  
- Aşa-i! Şi ca dovadă că noi le vrem binele, nu vom mări aceste dări. Un aliat ascuns, un demon al nopţii, ne-a divulgat ascunzătoarea unei comori. Cu acel aur vom cumpăra tronul domnesc de la sultan. Iată pentru ce vă aflaţi în momentul de faţă aici! Avem nevoie de ajutorul vostru! 
  
- La datorie, căpitane! 
  
- Mâine seară ne întâlnim în acest loc, iar poimâine dimineaţă, cu mult înainte de ivirea zorilor, la al treilea cântat al cocoşului, vom pleca după comoară. 
  
Era o noapte înnorată. La conacul boierului Ciocoiu, şapte bărbaţi se pregăteau de călătorie. 
  
- Mă cam îngrozeşte întunericul! – se plânse Conacu confraţilor săi. 
  
- Este numai bine! - îl linişti Arnăutu. Dacă era lună, puteam fi observaţi de iscoadele lui vodă. Dar dacă vă este teamă, boieri dumneavoastră, rămâneţi la conac, ne descurcăm şi singuri! 
  
- În niciun caz, căpitane! - se revoltă Ciocoiu. 
  
- Boierule, te temi că fugim cu comoara? - îi râse în nas Sasu. 
  
- Căpitane, ţi-o spun sincer, aurul are tentaţii mari! Niciodată omul nu e stăpân pe propriile sentimente, dar pe cele ale altuia nici atât, oricât de credincios i-ar fi! 
  
La al treilea cântat al cocoşului încălecară pe armăsarii lor şi se pierdură pe drumeagul ce ducea spre pădure. Din când în când se auzea ţipătul unei păsări de noapte. Câte o bufniţă îi privea curioasă din tufişuri sau fâlfâia din aripi printre ramurile arborilor. Undeva mai departe un huhurez îşi începu concertul de dimineaţă. Mergeau mai mult la întâmplare, orientându-se din instinct. Dar iată că norocul le surâse şi norii se împrăştiară, iar luna lumină întinderile. Şapte călăreţi ca nişte umbre se strecurau printre trunchiurile stejarilor. Zorii îi prinseră în depărtări, într-un ţinut nelocuit. Colindară ziua întreagă peste plaiuri, apoi îi învălui seara cu aripile sale. Se apropia miezul nopţii când, deodată, parcă un alai lăutăresc se apropia de ei. Peste puţin timp, printre trunchiurile arborilor apărură în voaluri străvezii fecioare ademenitoare. Călăreţii îşi struniră caii înspăimântaţi. Şoapte dulci îi îndemnau să se apropie. 
  
- Astea-s vampirice? - întrebă în şoaptă Ciocoiu tremurând. 
  
- Sau diavoliţe? - rosti Conacu cu inima cât un purice de spaimă. 
  
- Sunt fantasmele nopţii! Nu le băgaţi în seamă, că vă pocesc! - le şopti Arnăutu. Vă mutilează, vă strâmbă gura, rămâneţi muţi, surzi, orbi… 
  
Cei şapte călăreţi se furişară tiptil printre năluci şi se opriră într-o poieniţă unde la lumina lunii zăriră un stejar bătrân cu coroana imensă şi tulpina scorburoasă. După indicaţiile vampirului, acolo trebuia să fie comoara. Dintr-odată o flacără galben-roşiatică se ridică de la rădăcinile sale. 
  
- Iată comoara! - exclamă Arnăutu. 
  
Descălecară şi se puseră pe treabă. Aceleaşi fantasme îmbietoare dansau în jurul lor. Erau fecioare de o gingăşie ispititoare cu sânii şi coapsele dezvelite. Boierii le priveau cu ochi lacomi, dornici de desfătări. Cu un zâmbet ironic, Arnăutu le şopti că dacă nu-i interesează comoara, se pot arunca în braţele fetelor. Boierii se ruşinară şi-şi întoarseră privirile de la ielele nopţii. Cu cât săpau mai mult, cu atât flacăra scădea în intensitate, pentru ca în cele din urmă să se stingă. Fecioarele dispărură şi se auzi o lovitură în ceva metalic. 
  
- Am dat de ladă! - şopti Sasu. 
  
O scoaseră din groapă, îi desfăcură capacul şi împărţiră galbenii în patru desagi. Fiecare căpitan luă câte doi, iar lada o îngropară la loc şi aruncară deasupra iarbă şi frunze, ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic. 
  
- La întoarcere să fiţi cu ochii în patru! Aurul are miros şi-i atrage pe tâlhari! - îi avertiză Arnăutu. 
  
- S-o tulim de aici până nu bagă de seamă vreun vampir! - zise Sasu. 
  
Primele raze ale soarelui îi găsiră pe coama dealului despădurit. Până aici nu întâmpinară niciun obstacol. Urmară aceeaşi cale de întoarcere şi la orele târzii ale serii ajunseră la conacul boierului Ciocoiu. Ascunseră desagii cu aur la loc sigur şi se aşezară la un ospăţ cu fripturi şi vin până dimineaţa când, ameţiţi de băutură, căzură într-un somn adânc. 
  
După o săptămână, cei doi boieri uneltitori îl luară pe viitorul vodă şi cu o trăsură însoţită de ceata vânătorilor de vampiri porniră în secret pe drumul către Înalta Poartă. Trimiseseră deja un sol ca să le anunţe sosirea. Papură - Vodă era în culmea fericirii, căci se trezea domn pe scaunul Ţării Româneşti fără să-l coste un singur galben. Faptul că alţii vor conduce din umbră destinele ţării, nu-l deranja câtuşi de puţin. Îl interesa doar titlul care-l punea într-o lumină favorabilă în faţa principilor vecini, şi mai ales completarea propriei vistierii. Ciocoiu şi Conacu aveau în schimb o misiune foarte grea. În primul rând erau obligaţi să-i răsplătească cum se cuvine pe cei doi căpitani de încredere ce-şi riscaseră viaţa pentru idealul lor, cât şi pe ceilalţi oşteni din ceata vânătorilor. Cu sprijinul lor vor duce la îndeplinire poruncile de la scaunul domnesc, răpunerea vampirilor, rotunjirea vistieriei şi multe alte gânduri de înavuţire şi mărire. Plănuiau în acelaşi timp să-i lichideze pe căpitanii credincioşi actualului voievod, precum şi pe boierii care se opuneau îngenuncherii principatului în faţa turcilor. Sultanul, orbit de strălucirea galbenilor, îi primi cu bunăvoinţă şi pe loc îl numi domn pe „Papură - Vodă”. Şi ca să nu-i fie zădărnicită porunca, trimise o ceată numeroasă ca să-l însoţească la cetatea de scaun şi să-l alunge pe actualul domnitor care refuzase să-i plătească tributul. Şi astfel Papură - Vodă ajunse mare voievod al principatului mult râvnit, sub oblăduirea a doi boieri foarte bogaţi şi cu mare trecere în faţa Măritului Sultan. Aceşti boieri vicleni reuşiseră prin şiretlicuri să întunece minţile celor doi căpitani Arnăutu şi Sasu şi, în acelaşi timp, să-l orbească pe sultan cu strălucirea aurului. 
  
Referinţă Bibliografică:
VIII. COMORILE VAMPIRILOR (Urmaşul lui Dracula) / Ion Nălbitoru : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1470, Anul V, 09 ianuarie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Ion Nălbitoru : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ion Nălbitoru
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!