CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Scrieri >  

Şi EU? - autor Georgiana Elena Fîrtat
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
GEORGIANA ELENA FÎRTATeste profesor de limba şi literatura română la Liceul Teoretic „Marin Preda”, sector 6, Bucureşti
Este coautor la lucrările: „Grădiştea, plai cu dor” şi „Monografia învăţământului grădiştean (1840-1989)”. În mai 2013 a publicat nuvela „Evadarea” în revista „Interferenţe”.
Este membru al grupului literar „Literatura de azi” – Bucureşti.Şi EU?

-Şi eu!
-Şi tu...ce?
-Ştii tu.Şi eu te iubesc.Pe tine, numai pe tine!
Cele mai frecvente conversaţii ale noastre aşa sunau. După atật de mult timp, încă îmi sună în minte şi inimă aceste cuvinte, glasul lui, mai presus de orice…
Încă îi văd chipul privindu-mă cu o dragoste acaparatoare, copleşitoare, ce ar topi şi o stậncă; sentiment ce a devenit etern, la fel ca şi el.
Dragostea nu se închide de la robinet, nu există un buton on/off, ce simplu ar fi!
Atunci cậnd o poveste se încheie, din motive atật de diferite, să poţi închide totul: amintiri,trăiri, sentimente, vorbe. Altfel, ai senzaţia că-ţi pierzi sufletul întocmai ca piesele unui joc de puzzle şi nimeni nu va putea reaşeza bucăţile de suflet în acelaşi fel. Poate imaginea va fi refăcută,dar nicicậnd nu va fi aceeaşi!
Nu,.. nu ştiu să mă despart de tine. Nu sunt în stare să urmez sfatul omului ales care a fost Octavian Paler şi să fac din povestea noastră un moment festiv. Un moment însemnat, de care să ne amintim cu zậmbet în suflet, ca de o mare şi sărbătorească răscruce de destine. Dar, dacă aş putea să fac asta, ar trebui să te invit la despărţirea noastră. Am visa în culori de şampanie şi ne-am împărtăşi cu dor şi voluptate fantasmele. Ne- am iubi până în zori, ca şi cậnd nimic nu ne-ar fi legat pậnă acum şi ne-am descoperi pentru cea dintậi şi cea din urmă dată.
Ne-am întậlnit, am împărţit ceva, undeva, cậndva, ai plecat... Iar eu îmi amintesc de venirea şi de plecarea ta ca de două extremităţi ale unei drepte ce mi-a tăiat adânc prin viaţă şi prin gậnduri, cu tremurat de cuget şi veste de furtună... Cu spaimă şi nebunie, cu descărcare şi lacrimi cu zîmbete, şi furtună... Iar tu... tu o să iei cu tine parfumul părului meu din dimineţile în care te trezeai încătuşat în el.... şi nu mai voiai să pleci... Şi eu, ca orice femeie, credeam că va fi pentru totdeauna.
Şi EUnu ştiu dacă asta e cu adevărat, viaţă... Înclin să cred, cu aroganţa asumată a celor care au fost iubiţi cậndva, că e doar o amorţire dulce-amară, plină de amintirea a ceea ce a fost sau de visul a ceea ce ar putea să fie... viaţă, mai şi pierdem, din păcate. Chiar dacă îţi găseşti jumătatea, nu înseamnă că ai completat şi povestea. Eu însă mă tem că asta a fost şansa mea. Că astfel de scậntei ale sufletului, şoapte ale inimii, năluciri ale minţii nu mai am cum să simt. Că, omeneşte, nu se mai poate. Şi, tot omeneşte, nu am destulă putere să merg mai departe. Nu vreau să "îmi amintesc doar", vreau să "trăiesc încă". Nu vreau să clădesc ceva cậnd ştiu că sufletul meu nu va fi zidit acolo, ci va pluti spre alte şi alte castele. Nu mai vreau să caut. De ce să caut iar şi iar? Contează ceea ce ducem cu noi în suflet.
Chiar dacă zilele aleargă nemiloase fără să îl văd, gîndul la el îmi dă străluciri în ochi şi unduire caldă în glas. Chiar dacă nu are cum să îmi mai vadă izbậnzile, păşesc cu grijă şi cu folos, aşa încật să fiu sigură că ar fi mîndru de mine. Şi chiar dacă nu îl găsesc lậngă mine cậnd plậng sau rậd, mă agăţ de nebunia clipelor cậnd mă strîngea în braţe, întors acasă după o prea lungă rătăcire...
Şi EUnu invoc fatalitatea sau destinul, nici nu îmi plậng de milă. E pur şi simplu voinţa mea. Nu mai vreau să mă gậndesc la ceea ce "se cuvine". M-am supus prea mult şi respectarea regulilor nu mi-a garantat fericirea, corectitudinea nu mi-a adus norocul, propria cenzură a sentimentelor nu s-a compensat cu vreun beneficiu . Şi doar cậnd durerea va fi poate prea greu de zăvorật adậnc, adậnc, în suflet şi îmi va fi cumplită truda de a o împleti cu existenţa mea, voi trece şi EU, ca o umbră, în acest teritoriu mort de după iubire şi voi recunoaşte: am pierdut!

 

Referinţă Bibliografică:
Şi EU? - autor Georgiana Elena Fîrtat / Ion Nălbitoru : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1312, Anul IV, 04 august 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Ion Nălbitoru : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ion Nălbitoru
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!