CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Relatare >  
Autor: Ion I. Părăianu         Ediţia nr. 2494 din 29 octombrie 2017        Toate Articolele Autorului

Întâlnire după 50 de ani
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Întâlnire după 50 de ani 
  
Sâmbătă, 28 octombrie 2017, ora 12.00, la Grupul școlar „Petrache Poenaru„ din orașul Bălcești, județul Vâlcea, s-au întâlnit absolvenții Liceului Teoretic, pro- moția 1967. revăzându-se după 50 de ani. Această revedere a fost posibilă da-torită inițiativei inimoșilor mei colegi de clasă (a VIII-a C: Norica Nisipeanu (Dida) și Ion Roiban. Trebuie amintit faptul că am fost cea mai numeroasă pro- moție din istoria liceului din Bălcești – 160 elevi repartizați în patru clase para-lele: A, B, C și D. 
  
Cu regret, trebuie amitit că mai mult de ¼ din numărul colegilor de 160 a tre-cut la cele veșnice, în timp ce alți colegi au refuzat să fie prezenți alături de noi din motive mai puțin obiective. 
  
Din profesorii ce ne-au părăsit, trbuie pomeniți: Bogheanu Gheorghe, Mi-hai Ioana, Găianu Gheorghe, Bogheanu Cornelia, Barcău Marin, Costin Zidăroiu, Dorina Popovici ș.a. 
  
La această memorabilă întâlnire ne-au onorat cu prezența doar profesorii: No-nela Ciobanu, Maria Bogheanu și Titu Cheie, fostul diriginte al clasei a VIII-a C 
  
Doamna Norica Nisipeanu, la ora 12.00, ne-a invitat în sala Casei de cultură, unde, împreună cu doamna Bogheanu Maria (căsătorită Iojea) și Cheie Titu au făcut prezența, strigând catalogul pentru fiecare clasă, dând posibilitatea fiecă-ruia din cei prezenți să se prezinte; ce a urmat după liceu, activitatea profesio-nală, realizări, starea civilă, familie și alte lucruri de interes. 
  
Mulți, în decursul anilor, au avut și mari eșecuri: divorțuri, decese în familie, 
  
starea sănătății etc. 
  
În tot acest timp parcurs, pe un panou alăturat, permanent s-au derulat ima-gini din timpul celor 4 ani de liceu prezentate de domnul inginer Ion Roiban din arhiva personală. 
  
După încheierea acestei memorabile activități a urmat o masă festivă la o lo-cație din satul Otetelișu, unde, pe acordurile muzicii prezentă la eveniment, și-au 
  
arătat talentul într-ale dansului și jocului popular Aurel și Norica Dincă, Lucreția și Nistor Zidăroiu, Ion Roiban, Mia Burlan, Viorela Părăianu, Vasile Obogeanu, Călin Dan, Oara Simionescu, Dascălu Constantin, Grosu Constantin, Marcel Ru-sănescu cu ceva plus ș.a. 
  
Prof. Nelu Părăianu 29 octombrie 2017 
  
Referinţă Bibliografică:
Întâlnire după 50 de ani / Ion I. Părăianu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2494, Anul VII, 29 octombrie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Ion I. Părăianu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ion I. Părăianu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!