CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Aparitii >  
Autor: Ion I. Părăianu         Ediţia nr. 2052 din 13 august 2016        Toate Articolele Autorului

EVENIMENT CULTURAL: FLORENTIN SMARANDACHE
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Eveniment cultural 
  
Florentin Smarandache: Mă consider om de știință, 
  
dar în aceeași măsură și om de cultură 
  
Să vorbești despre Florentin Smarandache, trebuie să ai curajul unui luptător, 
  
care, când intră în ring, să fie sigur de victorie, ceea ce, în cazul de față, nu se poate. Florentin Smarandache nu poate fi învins ! 
  
Biografia lui Florentin Smarandache este foarte interesantă, dar în prezentul material nu vom face nici o referire la aceasta, dar cine nu i-o cunoaște, nu poate să înțeleagă locul lui în știința mondială, nici în cultură. 
  
Trebuie să fim mândri că suntem contemporani cu această somitate, și cu a- tât mai mult, că este vâlcean de-al nostru din Bălceștii de pe Olteț. 
  
Pe 1 august, 2016, ASOCIAȚIA NAȚIONALĂ CULTUL EROILOR „REGINA MARIA” (Filiala Județeană „Matei Basarab” Vâlcea) în parteneriat cu SOCIETATEA NAȚIONALĂ INDEPENDENTĂ A PERSOANELOR CU HANDICAP (Filiala Vâlcea); FORU-MUL CULTURAL AL RÂMNICULUI; LIGA SCRIITORILOR ROMÂNI (Filiala Vâlcea) 
  
și SOCIETATEA CULTURALĂ „ANTON PANN” au lansat antologia Popasuri scrii-toricești pe Olt și Olteț, II de Florentin Smarandache. 
  
Domnul Eugen Petrescu, moderatorul evenimentului, pentru început, l-a rugat pe Ion Părăianu să citească mesajul primit de la antologator, prietenul tuturor, care n-a putut să ne fie alături din motive obiective. Reproducem cuvintele: 
  
„Vă mulțumesc, domnul Părăianu ! Vă rog să transmiteți participanților: 
  
În prezent sunt la o Conferință IEEE în Vancouver, unde am de prezentat câte-va articole despre logica și mulțimea neutrosofică, care-s generalizări ale logicii și mulțimii fuzzy. 
  
Am fost tot pe drumuri (Vietnam, Germania), iar acum Canada. 
  
Voi merge și în Toronto, unde există o comunitate românească importantă, având și un ziar în limba romană, Observatorul, al cărui editor șef este un ol- 
  
tean de-al nostru: domnul Dumitru (Puiu) Popescu. Le voi duce câteva cărți românești. 
  
Mulțumesc organizatorilor vâlceni (Eugen Petrescu, Marian Pătrașcu, Ion Părăianu etc.) pentru lansarea volumului antologic Popasuri scriitoricești pe Olt și Olteț, II. 
  
Vă rog să anunțați participanții că pregătesc și un volum III, cu scriitorii ca-re nu au fost incluși în primele două volume, pentru a avea o bază de date compactă din zona noastră. 
  
Da, părinții mei au decedat… Anul trecut mama… Am ajuns imediat la în-mormântare. 
  
Sper vara aceasta să dau prin România. 
  
Cu prietenie și nostalgie Gallup, USA 
  
Florentin Smarandache Jul 29 at 5:55 PM 
  
A urmat domnul Eugen Petrescu, care, a rostit Cuvântul de întâmpinare. 
  
Apoi, domnul Marian Pătrașcu a prezentat volumul antologatorului: editura,imaginea de pe copertă, paginația, criteriul de ordonare al scriitorilor fiind cel cronologic, după data de naștere, spre deosebire de primul volum, unde a fost preferată ordonarea alfabetică. 
  
Domnul profesor dr. Ion Soare, în expunerea sa, l-a prezentat pe Florentin Smarandache ca om de știință și de cultură. 
  
Au mai luat cuvântul: Simion Petre Cichirdan, Zenovia Zamfir, Nicu Cismaru, Elena Natalia Călinescu, Nicolae Nistor, Marian Bărăscu, Gheorghe Puiu Răducan, Dragoș Călinescu, Gheorghe Pantelimon și Ion Părăianu. 
  
Domnii Nichi Ursei și Ion Micuț s-au „duelat„ în… epigrame. 
  
Această minunată seară literară s-a încheiat cu muzică de petrecere și voie bu- 
  
nă în compania formației Restaurantului „La Coana Cami„ și a inegalabilului in-terpret de romanțe Gheorghe Cărbunescu. 
  
Personal, nu pot să vorbesc despre acest volum antologic Popasuri scriitoricești pe Olt și Olteț II,până nu amintesc că domnul Florentin Smarandache, 
  
întrebat de un jurnalist la un interviu, dacă se consideră matematician sau scrii-tor, a răspuns simplu: „Mă consider om de știință, dar în aceeași măsură și om de cultură”. 
  
Și tot în același interviu, întrucât din 1980 devenise client permanent al Securității, cu o finețe ironică mărturisește: Am avut onoarea de a mi se întocmi 4Do-sare la Securitate cu peste 880 de pagini. 
  
Matematician, fizician, filozof, poet, prozator, dramaturg, autor de manifeste și programe, Florentin Smarandache își împarte timpul, aproape, în mod egal pentru scrisul cărților de literatură și cărților de știință (matematică, fizică, filozofie). Din cele aproape 200 de cărți, peste 85 sunt de literatură, restul fiind cărți de știință. 
  
Florentin Smarandache a fost un răzvrătit, mereu nemulțumit de el, de viață, de toate câte se petreceau în jurul lui; în societate ! 
  
Toate lucrurile pentru el erau pe dos. În el încolțise un sâmbure de paradox. 
  
Despre Fl. Smarandache e greu să vorbești, că nu știi despre ce să vorbești. Să vorbești despre literatură și artă, trebuie evidențiat meritul lui de fondator al cu- 
  
rentului de avangardă numit paradoxism, ca un protest împotriva totalitarismului. Apoi, câtuși de puțin, trebuie să ne legăm și de acest cuvânt. De origine greacă, compus: 1) prefixul para - contra, împotriva (paratrăznet, parapluie...) și 2) doxa – opinie, judecată. Aș putea spune că Florentin Smarandache s-a cununat și încununat cu acest cuvânt, care este egal cu sintagma logica contrari-ului și care i-a adus notorietatea necontestată în mai multe domenii, pentru că paradoxismul e o revoltă culturală, științifică, pe care el a alimentat-o cu propriile-i argumente, axiome, ipoteze, recunoscute de Înaltele Foruri Academice Internaționale. 
  
Iată câteva exemple de inovații prezentate la Conferințele științifice internaționale: 
  
Neutrosofia – o ramură nouă a filosofiei, care reflectă realitatea neconvențio- 
  
nală din punct de vedere filosofic. Un singur enunț cred că este 
  
edificator: 
  
„De existență îi este teamă oricărei existențe, chiar și Universului în Sine, poate doar Inexistenței în Sine nu îi este teamă de ea însăși, sau poate oamenilor care în existența lor uită sau nu știu că există.„ 
  
Matematică (1969) - Gradul de negare a unei axiome ori teoremă 
  
„Totul este posibil, chiar și imposibilul !„ 
  
Fizică - Paradoxuri cuantice și noțiunea de nematerie. 
  
Dacă materia e formată din electroni, protoni și neutroni, nemateria 
  
în viziunea neutrosofică fiind opusul materiei, pentru că toată dia-lectica lui Smarandache este bazată pe contrarii, este formată din antielectroni, antiprotoni și antineutroni. Deci, materia are opusul antimateria, dar și neutrul ei, care nu este nici materie, nici antimaterie, ci nematerie formată din electroni, protoni, neutroni, antielectroni, antiprotoni și antineutroni. Această Ipoteză, Fuziunea Informației și ideea Vitezei Supraluminale i-au încolțit în minte încă din liceu. Avea ceva viu în el. Nu avea astâmpăr sau sufera de un sindrom al Legii contrariului. 
  
Teoria despre nematerie a fost trimisă, în 2004, la Laboratorul European pen-tru Fizica Particulelor Elementare (CERN - Geneva, Austria). 
  
CERN a confirmat Ipoteza lui supraluminală, cât și Teoria Absolută a Relativi-tății. Și Societatea Americană de Fizică i-a confirmat aceste ipoteze. 
  
Dacă în 1905 Einstein afirma că viteza luminii nu poate fi depășită, în 1972 Fl. Smarandache a considerat opusul: viteza luminii poate fi depășită, iar, că spațiul și timpul sunt relative, după Einstein, Smarandache afirmă că spațiul și timpul sunt absolute, adevăruri ale unei logici îndelung studiată. 
  
Trebuie să amintim, pentru mulți, că în 2011 Florentin Smarandache a fost propus pentru Premiul Nobel. 
  
Ca un matematician desăvârșit, Florentin Smarandache și-a rostuit averea științifică într-o sferă, care, rostogolindu-se, a magnetizat Pământul. 
  
Lucrările lui Florentin Smarandache sunt traduse în numeroase limbi străine: engleză, germană, franceză, rusă, chineză, italiană, arabă, greacă, spaniolă, indi-ană, portugheză ș.a. 
  
Ion Părăianu 
  
Referinţă Bibliografică:
EVENIMENT CULTURAL: FLORENTIN SMARANDACHE / Ion I. Părăianu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2052, Anul VI, 13 august 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Ion I. Părăianu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ion I. Părăianu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!