CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Impact > Analize >  

ETERNA IUBIRE
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
ETERNA IUBIRE 
  
O veche şi dreaptă sintagmă spune că „Religia dezbină, dar credinţa uneşte”. De adevărul acesteia am avut ocazia să mă conving, de-a lungul anilor, prin faptul că trăiesc într-un oraş a cărei existenţe se datorează simbiozei de veacuri dintre etniile care îi alcătuiesc populaţia. 
  
Amalgamul de etnii – fiecare cu religia, tradiţia şi cultura specifică – nu a împiedicat ci, dimpotrivă, a adus Clujul în poziţia de capitală a Transilvaniei şi de oraş de frunte al României. În viziunea mea, tocmai acest amestec de culturi – trecând peste rivalităţile vremelnice manifestate în diverse etape conjuncturale ale istoriei – reprezintă garanţia viitorului acestui minunat oraş ardelenesc, de la poalele Feleacului, din Câmpia someşană. De aceea, nu pot să nu mă gândesc la faptul că, în trecerea Sa prin materialitatea lumii, Mântuitorul a adus o filosofie simplă de viaţă: „Să-L iubeşti pe Dumnezeu şi să-ţi iubeşti aproapele, ca pe tine însuţi”. Sfântul apostol Ioan evidenţia conţinutul iubirii, scriind că „dragostea de Dumnezeu şade în păzirea poruncilor Lui”. De altfel, Dumnezeu Însuşi a dat o dispoziţie în acest sens, semnând-o cu eternul „EU SUNT”: „Să păziţi legile şi poruncile Mele. Omul care le va păzi, va trăi prin ele!” Ceea ce s-a adăugat, ulterior, la acest concept, a generat doar judecăţi cu valoare de sofisme, menite a ridica bariere artificiale între oameni. 
  
Învierea lui Iisus Hristos, urmare firească a aplicării acestei simple filosofii de viaţă, garantează dobândirea eternităţii. Astfel, esenţa Evangheliei – a veştii bune a învierii – e următoarea: 
  
Sub vălul de uitare al timpului, se stinge 
  
Tot ce pe scena lumii, vremelnic, s-a-ntrupat. 
  
Un singur adevăr, doar, răzbate şi învinge! 
  
El dă speranţă lumii: „HRISTOS A ÎNVIAT!” 
  
Ioan CIORCA 
  
Referinţă Bibliografică:
ETERNA IUBIRE / Ioan Ciorca : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1825, Anul V, 30 decembrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Ioan Ciorca : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ioan Ciorca
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!