CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Impact > Analize >  

„VICTORIE” A CAPITALISMULUI ROMÂNESC
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
„VICTORIE” A CAPITALISMULUI ROMÂNESC 
  
Uzina „Rulmentul” Braşov s-a vândut pe bucăţi. Astfel, industria de rulmenţi, cea mai veche şi mai complexa din România, a primit lovitura de graţie. Acesta este consecinţa lipsei de profesionalism, completată cu lipsa de patriotism a celor care s-au aflat şi se află – vremelnic – la cârma destinelor ţării. În numele „traiului bun”, trâmbiţat de toate guvernele post-decembriste, toţi cei care pretind că ne reprezintă interesele, ne-au pus industria la pământ şi agricultura în pom. Au servit doar interesele unei lumi în care vor să ne integreze transformându-ne – precum ar spune ţăranul român, în marea lui înţelepciune – în „slugi pe ograda noastră”. Carenţele grave de management manifestate la cel mai înalt nivel au stimulat jaful sistematic şi ştiinţific organizat, încurajat şi motivat de cel dintâi premier democrat al României – Petre Roman – care, în ianuarie 1990, a lansat conceptul de retehnologizare. Făcând referire la obiectivele industriale din perioada comunistă, el le-a catalogat drept „fiare noi cu valoare de fiare vechi”, afirmaţie ce s-a transformat în sintagma care a etichetat industria noastră drept un „morman de fiare vechi”, deschizând calea privatizărilor păguboase, prezentate opiniei publice drept inegalabile succese pe calea integrării în structurile euro-atlantice. 
  
Ioan CIORCA 
  
Referinţă Bibliografică:
„VICTORIE” A CAPITALISMULUI ROMÂNESC / Ioan Ciorca : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1711, Anul V, 07 septembrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Ioan Ciorca : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ioan Ciorca
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!