CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Amintiri >  

APARTAMENTUL
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
APARTAMENTUL 
  
Într-un sfârşit de toamnă târzie a anului 1967, mama s-a întors de la serviciu, transfigurată de emoţie. Surescitarea abia i-a permis să articuleze: „Mâine ne mutăm!” Anunţul a căzut ca un trăsnet. „Cum să ne mutăm? Unde? De ce?” – au fost primele întrebări care mi-au scăpat de pe buze, după clipele de uluială. 
  
Mama primise repartiţie pentru un apartament, în noul cartier Gheorgheni. A doua zi, ai meu şi-au încărcat bruma de avut într-un camion. Cerul mohorât părea a intui pustietatea şi frigul din sufletul meu, generate de iminenta despărţire de ceata de prichindei de pe strada Moţilor. Cu lacrimi în ochi, am urcat în cabina camionului. Aveam senzaţia că lumea se sfârşeşte. La destinaţie, palele de vânt purtând primii fulgi de nea m-au dezmeticit brusc. Am intrat, zgribulit de frig, în apartament: mirosul de zugrăveală proaspătă, parchetul lustruit şi caloriferele radiind o căldură binefăcătoare m-au făcut să pricep că nu e chiar aşa de rău şi că viaţa poate merge înainte. 
  
Ioan CIORCA 
  
Referinţă Bibliografică:
APARTAMENTUL / Ioan Ciorca : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1682, Anul V, 09 august 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Ioan Ciorca : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ioan Ciorca
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!