CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Atitudini >  
Autor: Iacob Cazacu Istrati         Ediţia nr. 2191 din 30 decembrie 2016        Toate Articolele Autorului

Elena Vasilieva: Dualitatea morală a Russiei - traducere de Iacob C. Istrati
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Au decedat 92 de persoane. Russia este în traur. Dar, în listele mele cu «gruz-200» (Sicriu cu persoană decedată, care este transportată la distanţă) se află peste trei mii de persoane decedate la Donbass, identificate după nume. 3100 de persoane identificate. Stare de traur pentru ei nu se observă. Din contra, se hlizesc… 
  
În ultimii doi ani din cauza incendiilor în pădurile Siberiei au decedat aproape 200 000 de persoane. Nu se vede nici urmă de traur. Pur şi simplu nici nu se observă. 
  
79 de oameni au murit din cauza otrăvirii cu Păducel (boiarâşnic) – «mor ca muştele»- spune Putin. Şi atât. Atât! 
  
Cu o mare linişte este primită şi aceea, că «Grad»-urile din Russia bombardează satele ucraineşti, unde în fiecare casă locuiesc oameni: femei, bătrâni, copii. 
  
Regrete după cei decedaţi şi schilodiţi nu sunt. 
  
Nu se observ regrete nici după copiii ucişi în Beslan, Nord-Ost. Însă după acei, care au plecat să cânte şi să danseze pe ruinile din Aleppo, în care au fost ucişi de această armată sute de copii şi mii oameni ai acestui oraş dezarmat- e traur. 
  
Cu referire la doctorul Liza. Ea niciodată n-a fost medic, fiindcă nu are studii medicale. O cunosc personal. 
  
Traur după doctorul Liza cu misiunea ei duală: este de a veni cu convoi umanitar acolo, unde singuri au nimicit tot ce este viu, mânând pe oameni în beciuri, subterane. Şi Liza îi transporta pe copiii ucraineni în Russia fără de acordul guvernului ucrainean. Copiii sănătoşi nu au fost întorşi, numai acei cu infecţia virusului imuno- dificitar au fost înapoiaţi Ucrainei.O selectare stranie cu totul. Unde sunt copiii cei sănătoşi, duşi în Rusia de doctorul Liza? Care e soarta lor? 
  
Şi despre avion. După mărturiile serviciului de securitate de pe ţărm s-a văzut, că botul avionului s-a ridicat în aşa fel, de parcă cineva mergea pe roata din urmă a unei motociclete… Aceasta ne vorbeşte despre supraîncărcătura avionului. Pilotul, după toate probabilităţile avea de gând să aşeze avionul pe apă. S-au găsit martori, care au aprobat, că aproximativ după jumate de oră au auzit o explozie puternică însoţită de o undă de foc drept de-asupra locului unde a căzut avionul. Da, printre altele, operaţiile de salvare au început doar la 5 ore după catastrofă. 
  
Toate acestea ne duc la nişte gânduri stranii, că s-a procedat ca şi cu APRK «Kursc»: după accident i-au ajutat să se ducă cât mai repede la fund. Interesant, ce încărcătură transporta această corabie, că aşa de uşor au fost jertfite atâtea veţi omeneşti? 
  
Aşa, că printre altele la bortul TU-154 se aflau proiectile. Medicamente copiilor, asupra căror era planificat din nou să fie bombardaţi cu aceste proiectile. 
  
Morală duală! 
  
Da, au decedat oameni. E doliu. Condoleanţe. Fiecare viaţă este dată omului în dar de Dumnezeu, şi noi nu avem dreptul s-o luăm. Au murit în cea mai sfântă zi- ziua naşterii lui Iisus Christos şi Bucuria Preasfintei născătoare de Dumnezeu. Pentru ca poporul să uite de sărbătoare, să-l abată de la aceasta, dar să-i compătimească pe ucigaşi şi pe dansatorii lor. 
  
Da, războiul forţelor albe şi negre merge atât pe pământ, cât şi în aer. Poporului i se impune să păcătuiască din ce în ce mai mult, pentru al atrage fără întoarcere în rândurile forţelor întunecate ale iadului. 
  
Russia s-a prefăcut în ţară-zombi, în care pe acei deştepţi şi nesupuşi îi otrăvesc ca pe câini, îi aruncă în penitenciare. 
  
I-au făcut pe toţi părtaşi ai crimei, începând cu participarea în alegerile electorale. Doar numai aflarea în listele de alegători, tu confirmi, că-i susţii pe trimişii iadului din Kremlin. Susţii întunericul şi ieşti de partea lor. 
  
Aiureli? Nu! Fiecare va răspunde singur în faţa lui Dumnezeu. Dar până ce, respectaţi condoleanţele pentru acei, care au zburat să cânte şi să danseze la 15 km de la Aleppo nimicit, şi sub pretextul misiunii de binefacere duceau cu ei încărcătură ce aduce moarte. 
  
Aşa sunt greblele… 
  
Елена Васильева, http://chechenews.com 28.12.16. 
  
Referinţă Bibliografică:
Elena Vasilieva: Dualitatea morală a Russiei - traducere de Iacob C. Istrati / Iacob Cazacu Istrati : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2191, Anul VI, 30 decembrie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Iacob Cazacu Istrati : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Iacob Cazacu Istrati
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!