CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Relatare >  
Autor: Iacob Cazacu Istrati         Ediţia nr. 2040 din 01 august 2016        Toate Articolele Autorului

Cine-au îndrăgit străinii?!…
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
de Iacob C. Istrati, membru al Sfatului Ţării 2 
  
”Cine-au îndrăgit străinii, 
  
Mâncă-i-ar inima câinii, 
  
Mânca-i-ar casa pustia, 
  
Şi neamul nemernicia!” 
  
Mihai Eminescu 
  
Stau şi mă gândesc din ce în ce mai des: oare nu ne-a ajuns blestemul de mai sus al poetului profet Mihai Eminescu pe noi, acest neam de români, care nicidecum nu putem să ne debarasăm de acei, care ne-au făcut atâta rău, cum nimeni altul de când e neamul nostru… Da, unii dintre noi au îndrăgit străinii, anume pe acei, pe care ar trebui să-i urâm, pe acei, care ne-au cotropit de nenumărate ori, numind acest gen de acţiune «eliberare»; pe acei, care prin foamete organizată au vrut să ne şteargă de pe faţa pământului; pe acei, care ne-au semănat neamul prin siberiile reci ale urss; pe acei, care ne-au înstrăinat de credinţa sfântă şi de limba neamului, pe acei…pe acei!…Cum de s-a putut întâmpla aşa ceva - să-ţi urăşti aproapele şi să îndrăgeşti duşmanul? Oare nici 25 de ani n-aufost de ajuns pentru unii dintre noi să înţeleagă, care e al nostru şi care e străinul? 
  
Unde nu te-ai întoarce, în presa de stânga ori de dreapta vezi şi auzi aceleaşi probleme ca şi 25 de ani în urmă: minciuni, manipulări proaste cu pleba, tâlhării la toate nivelurile: de la Vlădică la opincă! 
  
Nu e destul, că suntem divizaţi în zeci de partide politice şi asociaţii, organizaţii civile, care se nănâncă ca şi câinii între ei, cu şi fără motive…dar în afară de acest lucru altceva nu ştiu, nu cunosc, nu-i duce sfânta minte! Nu vin cu propuneri obiective pentru a scoate societatea aceasta din abisul sărăciei şi minciunii, dar nu permit nici celor, care doresc şi pot a face ceva bun pentru societate. Îi stopează prin diferite metode şi mijloace urâte. Mă refer la actuala guvernare şi la partidele care se rup…pentru a se afirma pe banda distanţei cât mai scurte de a ajunge pe olimpul piramidei- atragerea electoratului de partea sa. Prin diverse metode: de la cele sovietice şi până la cele mai actuale- electronice, pe mii de reţele de socializare…Această divizare ne vorbeşte numai despre aceea, că nimeni dintre şefii de partide nu se gândeşte serios la ziua de mâine, la viitorul apropiat şi mai îndepărtat, îşi târâie după sine pe acei 101…căror le promit putere (iar unde-i putere este şi banul) şi uitând de bunacuviinţă, de mamă şi tată, prin trădări, vânzări şi minciuni iar apar la cârma acestui nestat cu parlament legiferato-hoţesc, neguvern împărţit nu pe ministere, dar pe cercuri de interese şi noroc… Aceleaşi persoane cu aceleaşi interese zeci de ani, nu patru… 
  
Într-adevăr, Fiecare naţie îşi are trădătorii pe care- i merită! Fiecare partiduţ cu idolatrul său, cu doctrina sa, care pare o copie a celorlalte, deosebirea fiind nesemnificativă, doar numele şi…te miri ce: de dreapta trag spre Europa, de stânga spre Siberia. Şi unele şi altele sunt unioniste, dar fiecare cu Uniunea măsii, nu cu a noastră, de Reântregire a neamului roman! Adică, avem de-acum trei grupări unioniste: 1-cu Europa; 2 - cu Siberia şi 3- Reîntregire cu Patria, cu tot neamul românesc. Dar, staţi, că mai este un cârd de partiduţe: 4 – acei, care nu vor nici cu Tanda, nici cu Manda- aceştia sunt egoiştii cei mari- numai noi şi statul nostru, moldovenesc, nerecunoscând, că acest stat e la fel o creatură sovietică ca şi RASSM din 1924 şi Transnistria din 1992! 
  
Mulţi dintre liderii politici nu numi din România Mică, dar şi din România Mare nu au curajul politic să vadă adevărul curat – Republica Moldova e un stat creat artificial de către imperiul sovietic, fără surse de existență, prins în menghina politicii ruso-vestică şi de aceea, peste un milion din conaționalii noștri au părăsit și continuă să părăsească masiv baștina, plecînd în căutarea mijloacelor de supraviețuire. Şi cum să nu plece, dacă societatea se descompune, e în stare de putrefacţie…de dispariţie?! Uitaţi-vă ce se întâmplă în această numită republica moldova, oameni buni! Toate canalele de informare în mase sunt cumpărate de guvernanţii, care manipulează lumea, croind-o după placul lor, promăvând pe programele tv agresivitatea, jocurile violente . Se reduce frecvenţa comportamentelor prosociale de întrajutorare, solidaritate, altruism şi se propagă agresivitatea , care sunt cauza conflictelor în familie şi societate şi le ţin întro starede permanentă alertă… Este ceea, ce avem astăzi- o societate agresivă, înrăită, gata în orice moment să ducă la mari conflicte sociale. Unica soluţie este contopirea cu o altă societate net superioară în dezvoltarea socio-culturală la moment. Această societate este a fraţilor de sânge de peste Prut, societatea europeană. A sosit momentul de a nu mai juca cu spiritele oamenilor…, că vor participa ostaşi ai armatei ruse la parada închinată zilei independenţei a RM. Gata, e timpul să nu mai calce cizma moscalului pe pământul românesc. 
  
Părerea mea este, că n-ar trebui de acu să ne bucure deloc nici aşa numita sarbatoare din 27 august...ziua independenţei, fiindcă e timpul să vedem în RM o MICĂ ROMÂNIE şi nu o republică, ci parte a Patriei noastre România. Sărbătorile noastre nationale mai însemnate să devină 27 martie- Unirea Basarabiei lcuRomania 1918, 10 mai- Proclamarea Independentei Romaniei, 31august - Limba Noastra cea Romana si 1 decembrie- Marea Unire, Ziua României. 
  
Asa, ca 27 august este sarbatoare a patrihoţilor statalisto- moldovenisti Voronin, Dodon, Lupu…şi aici îl putem anexa şi pe fostul mare unionist- FCB-ist Iurie Roşca, care îl trage de coadă pe Dodon, după cum accentuiază într-un articol publicistul Valeriu Dulgheru: «Nu cred, că e greu de înţeles pe cine Iu. Roşca îl vede preşedinte atunci, când Dodon îl plăteşte, mă refer la televiziunea lui (nimic nou sub soare: cine plăteşte acela comandă muzica, iar Roşca a demonstrat, că ştie să-şi slujească stăpânii). Dodon este candidatul ideal al lui Iu. Roşca pentru preşedinte al Republicii. La ce să te mai aştepţi de la hoitul politic Iu. Roşca resuscitat acum de Dodon, în jurul căruia şi-a strâns alte hoituri politice gen Ţîrdea, Borşevici, dar şi ţâncani gen Ceban, Batrâncea ş.a». 
  
«Pericolul este mare- scrie Dl. Valeriu Dulgheru (după cum ne gândim şi noi, electoratul de dreapta), iar democraţii se scarpină la ceafă. Este de fapt un fenomen pe care a mizat guvernarea atunci când a fixat data alegerilor. Fiecare dintre cei vre-o 10 lideraşi de partiduţe de dreapta şi centru-dreapta se vede în fotoliul prezidenţial. Există o elementară logică. Electoratul este împărţit aproape în jumătate după opţiunea est-vest sau stânga-dreapta.. Doar un singur candidat pe dreapta – centru-dreapta ar putea asigura ieşirea lui în turul doi în alegeri. Iar în turul doi la o mobilizare generală (cum a fost la alegerile la primăria Capitalei din 2011, dar şiîn 2015) Dodon poate fi pus cu botul pe labe. 
  
Cine poate fi acest candidat? Să încercăm să gândim cu capul nu cu inima. Sondajele din ultima jumătate de an o plasează permanent pe dna Maia Sandu pe poziţia a doua (după Dodon) în topul popularităţii politicienilor. Dacă, într-adevăr dorim să-l stopăm pe acest impostor Dodon în calea sa spre Olimpul prezidenţial de ce să nu ne folosim şi de acest avantaj!» 
  
Speranţa noastră este Sfatul Ţării2, care a fost constituit de către Congresul de constituire a Sfatului Ţării 2, forul reprezentativ al unioniştilor pentru Reîntregirea neamului la care au fost prezenţi peste 1700 delegaţi din toate colţurile României Mici. Să mergem într-un pas cu Sfatul Ţării 2 pentru a apropia cât mai curând posibil clipa Reântregirii neamului. Este unica organizaţie civică, care luptă pentru binele societăţii noastre, care-şi propune drept scop suprem unirea nemului românesc într-un singur stat pentru a face faţă provocărilor mileniului trei- puterea este în Unire! Salvarea poporului (naţiunii) român este Unirea, Reântregirea Daciei. 
  
Să ne iubim Istoria, Neamul şi Limba ca unice valori pe care se sprigină Statul, Ţara, dacă dorim să supravieţuim ca etnie şi să nu uităm niciodată blestemul, pericolul ce se poate răsfrânge asupra nemului nostru: ”Cine-au îndrăgit străinii, 
  
Mâncă-i-ar inima câinii, 
  
Mânca-i-ar casa pustia, 
  
Şi neamul nemernicia!” 
  
Referinţă Bibliografică:
Cine-au îndrăgit străinii?!… / Iacob Cazacu Istrati : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2040, Anul VI, 01 august 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Iacob Cazacu Istrati : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Iacob Cazacu Istrati
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!