CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Actualitate >  
Autor: I C R New York         Ediţia nr. 2342 din 30 mai 2017        Toate Articolele Autorului

Institutul Cultural Român - New York -SORIN ZLAT ACEEAŞI SCENĂ CU CHICK COREA TRIO ŞI THE COMMONDORES LA JACKSONVILLE JAZZ FESTIVAL
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Institutul Cultural Român de la New York susţine prezenţa – printr-un recital – a lui Sorin Zlat, la prestigiosul pe plan internaţional Jacksonville Jazz Festival (Florida), SUA, programat duminică, 28 mai 2017. Apreciatul jazzman român va fi acompaniat de doi muzicieni americani: Dennis Marks (contrabas) şi Clyde Connor (tobe).  
 
Subliniem, totodată, ca un fapt onorant şi îmbucurător pentru muzicianul din România, prezenţa, la aceeaşi dată şi pe aceeaşi scenă a festivalului, a celebrilor Chick Corea Trio şi The Commodores.  
 
Susţinut de ICRNY, Sorin Zlat a câştigat competiţia de piano jazz în 2015, un eveniment care se desfăşoară în Jacksoville în zilele premergătoare festivalului. Este nu numai o onoare faptul că Sorin Zlat a fost invitat, anul acesta, să susţină un recital în cadrul unui eveniment de această amploare, dar şi o şansă în a reprezenta România şi a face cunoscută muzica noastră folclorică, transpusă în limbajul jazzului contemporan.  
 
***  
 
Jacksonville Jazz Festival este un eveniment cu o tradiţie de peste 30 de ani, care atrage peste 55.000 de spectatori, anual. Renumiţi artişti ai genului, precum Dizzy Gillespie, Miles Davis, George Benson, Al Jarreau, Michael Bublé, Herbie Hancock, Chick Corea, Harry Connick, Jr., Natalie Cole, sunt printre starurile care, de-a lungul anilor, au evoluat pe scena acestui eveniment de mare prestigiu internaţional.  
 
***  
 
Pianist de jazz, clarinetist, compozitor, orchestrator şi câştigător a numeroase premii naţionale şi internaţionale, Sorin Georgian Zlat (n. 1985) a început studiile muzicale la frageda vârstă de şapte ani, primele instrumente studiate fiind vioara şi clarinetul, la Liceul de Artă “George Apostu”, din Bacău. Este absolvent al Facultăţii de Muzică ”George Enescu”, din Iaşi, Secţia Clarinet clasic, şi masterand al Universităţii de Muzică din Bucureşti, Secţia Jazz/Pian. Instrumentistul român a creat un repertoriu ce contine piese de jazz originale, precum şi standarde reorchestrate, variind prin stilurile latin, jazz, pop şi clasic, orchestrate să reflecte stilul său interpretativ unic, care i-a adus recunoaşterea meritată pe scena de jazz europeană şi nord-americană. Printre numeroasele premii câştigate, menţionăm Marele Premiu în cadrul Competiţiei de Jazz din Jacksonville, Florida, Statele Unite ale Americii (2015), Marele Premiu în cadrul Competiţiei de Jazz din Monaco (2013), precum şi Premiul pentru cel mai bun muzician de jazz pentru anii 2014, 2015, acordat de către Fundaţia de Jazz Muzza.  
 
În vara anului 2015, Sorin Zlat a lansat albumul Endurance, care conţine piese solo, în trio, precum şi compoziţii personale, un album primit cu multă căldură de către iubitorii de jazz. În prezent, concertează pe scene de prestigiu ale genului, având numeroase prezenţe în Elveţia, Spania, Israel, Belgia, Turcia, Franţa, Italia, Anglia şi Olanda. Apariţii recente includ cele din cluburi celebre europene, cum ar fi: Music Village, Jazz Station, din Bruxelles, Vortex, Pizza Express, Ronnie Scott, din Londra, Clubul Nardis, din Istanbul, Clubul Jazz Cafe, din Montreux, Clubul B-flat, din Berlin, festivaluri internaţionale (Montreux Jazz Festival, Pera Fest, Turcia, Getxo Jazz Festival, Spania, Monaco Jazz Festival ş.a.).  
 
Colaboratori internaţionali de-ai săi: Jean Michelle Aublete – toboşar (colaborează frecvent cu chitaristul John Mclaughlin), Lionel Vaudano - bass, Michael Parlett – saxofon (colaborează cu Jeff Lorber), Tommy Clayden, Andy Davies – trompetă (lider al trupei care găzduieşte Ronnies Scott Jazz Club, în Londra), Dennis Marks - contrabas, care concertează împreună cu Arturo Sandoval şi colaborează cu importanţi muzicieni de jazz, şi Clyde Conner - tobe, care a colaborat cu Dizzy Gilepsie şi Oscar Peterson. Sorin Zlat a cântat pe aceeaşi scenă alături de renumiţi reprezentaţi ai jazz-ului contemporan: Lee Ritenour, Ravi Coltrane Quartet, Brandford Marsallis, Joey Calderazzo, Tito Puente şi Jeff Ballard.  
 
Link-uri:  
 
Referinţă Bibliografică:
Institutul Cultural Român - New York -SORIN ZLAT ACEEAŞI SCENĂ CU CHICK COREA TRIO ŞI THE COMMONDORES LA JACKSONVILLE JAZZ FESTIVAL / I C R New York : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2342, Anul VII, 30 mai 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 I C R New York : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de I C R New York
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!