CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Actualitate >  
Autor: I C R New York         Ediţia nr. 2306 din 24 aprilie 2017        Toate Articolele Autorului

Institutul Cultural Român - New York - PROF. DR. NOEMI MARIN INVITATĂ SĂ CONFERENŢIEZE LA INSTITUTUL HARRRIMAN AL UNIVERSITĂŢII COLUMBIA DIN NEW YORK
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
ICR New York şi Institutul Harriman al Universităţii Columbia organizează în 25 aprilie 2017, la sediul Institutului Harriman, prezentarea susţinută de dr. Noemi Marin, cu titlul „Why 1989 still matters? Post-Communist Rhetoric, Romanian Discourse and European Identity as Public Arguments of Democracy”.  
 
Prezentarea prof. dr. Noemi Marin se concentrează asupra discursului politic din România, Europa de Est şi SUA, dinainte şi după 1989, având ca sursă recent publicatul său volum „Rhetorics of 1989: Rhetorical Archaeologies of Political Transitions”, coeditat împreună cu Cezar Ornatowski (Routledge, 2015) şi care dezbate felul în care discursul politic din perioada comunistă şi de tranziţie modifică (sau nu) actul democratic şi ce provocări inerente rămân valabile până azi, în arena publică.  
 
Doamna Noemi Marin este profesor universitar dr. docent în ştiinţele comunicării la Facultăţile de Comunicare şi Studii Multimedia, editor şi director al Revistei Academice de Ştiinţele Literaţiei şi Tehnologie, vicepreşedinte al Asociaţiei de Studii Româneşti din Statele Unite, fost decan şi actualmente profesor în cadrul Florida Atlantic University, din Miami. A părăsit România la sfârşitul anilor `80 şi a devenit unul dintre cei mai apreciaţi specialişti americani în ştiinţele comunicării şi cel mai important (din mediul academic) dintre cei specializaţi pe studiul comunicării din epoca totalitară din Europa Centrală şi de Sud-Est. A elaborat studii de retorică, comunicare politică, studii despre discursul politic în România şi în estul Europei. Cel mai recent volum, ”Rhetorics of 1989: Rhetorical Archaeologies of Political Transitions”, a apărut la una din cele mai mari edituri umaniste din Statele Unite (şi din lume), Routledge. În urma apariţiei cărţii, Noemi Marin a fost invitată să susţină o conferinţă pe marginea ei la Universitatea Harvard (Davis Center). În prezent, prof. dr. Noemi Marin lucrează la o nouă carte despre comunicare politică şi retorică naţionalistă în ţări eurasiatice şi la editarea unui volum despre retorica postcomunistă a tranziţiei în Europa de Est.  
 
Foto: Gelu Savonea  
 
Harriman Institute, Columbia University:  
 
Referinţă Bibliografică:
Institutul Cultural Român - New York - PROF. DR. NOEMI MARIN INVITATĂ SĂ CONFERENŢIEZE LA INSTITUTUL HARRRIMAN AL UNIVERSITĂŢII COLUMBIA DIN NEW YORK / I C R New York : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2306, Anul VII, 24 aprilie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 I C R New York : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de I C R New York
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!