CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Comunicate >  
Autor: I C R New York         Ediţia nr. 2288 din 06 aprilie 2017        Toate Articolele Autorului

Institutul Cultural Român - New York - DRAMATURGUL ANDRAS VISKY PARTICIPĂ LA „COMPARATIVE DRAMA CONFERENCE” - ' ORLANDO, FLORIDA
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
ICR New York susține participarea dramaturgului din România, Andras Visky, la „Comparative Drama Conference”, organizată de Rollins College (Orlando, Florida), în perioada 6 - 8 aprilie 2017.  
 
La această conferinţă participă teoreticieni ai artei teatrale şi dramaturgi din toată lumea, precum Freie Universitӓt Berlin, Universidade de Sao Paulo, University of Richmond, Yale University, Loyola University, University of California Berkeley ş.a. Andras Visky este invitat să vorbească despre noua sa piesă, „The Unburied”, care va avea premiera mondială la Teatrul Foreign Affairs din Londra, în cursul lunii noiembrie 2017. Prestigiul lui Andras Visky în SUA, ca dramaturg, a fost creat prin piesele sale, produse de teatre din Chicago, New York ş.a.. În anul academic 2009-2010, a fost visiting professor la Calvin College, din Grand Rapids, Michigan.  
 
„Comparative Drama Conference” este un eveniment internațional, interdisciplinar, inițiat în 1977 de dr. Karelisa Hartigan, la University of Florida. Anual, aproximativ 200 de specialişti sunt invitați să prezinte şi sa discute despre realizările lor în domeniul dramaturgiei, piese recente de teatru fiind selectate pentru lectură. De-a lungul celor 40 de ani, conferința a atras specialişti din 32 de țări şi toate statele americane.  
 
András Visky este unul dintre cei mai activi dramaturgi din România, director artistic al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca şi director al Bienalei Internaționale de Teatru "Interferențe”. Este profesor asociat la Universitatea Babeş-Bolyai, din Cluj-Napoca, la secţia de dramaturgie şi scriere creativă şi profesor-invitat la diferite universități din străinătate, printre care şi Yale School of Drama. Piesele sale au fost montate pe scene din întreaga lume, dintre care amintim Avignon, Bucureşti, Budapesta, Cluj-Napoca, Chicago, Londra, New York, Paris, de regizori precum Karin Coonrod, Christopher Markle, Dominique Serrand, Gábor Tompa, Robin Witt, Robert Woodruff şi David Zinder. András Visky este, de asemenea, activ ca poet, eseist şi cronicar pentru reviste de teatru din România şi Ungaria. Este autorul a douăzeci de cărți şi membru al Academiei Ungare Széchenyi de Artă şi Literatură. Printre proiectele sale recente se numără dramatizarea romanului lui Imre Kertész Fateless, la HERE Arts Center, din New York. Noua sa piesa, „The Unburied”, va avea premiera mondială la Teatrul Foreign Affairs, din Londra, în noiembrie 2017.  
 
Referinţă Bibliografică:
Institutul Cultural Român - New York - DRAMATURGUL ANDRAS VISKY PARTICIPĂ LA „COMPARATIVE DRAMA CONFERENCE” - ' ORLANDO, FLORIDA / I C R New York : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2288, Anul VII, 06 aprilie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 I C R New York : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de I C R New York
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!