CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Comemorari >  
Autor: Heidi Simon         Ediţia nr. 2652 din 05 aprilie 2018        Toate Articolele Autorului

Heidi SIMON - STEPHEN HAWKING ȘI TAINELE UNIVERSULUI
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Istoria omenirii este marcată de momente rare în care se nasc geniile. Un astfel de moment a fost ziua de 8 noiembrie 1942, când a văzut lumina zilei la Cambridge ,în Marea Britanie, Stephen Hawking. Din multe puncte de vedere era o persoană unică,atât din punct de vedere al cunoștințelor sale, al modului său de a le interpreta și transmite omenirii, dar mai ales al condițiilor grele ,depășind orice posibilități umane,în care Hawking a trăit și a lucrat peste 50 de ani din cei 76 cât a trăit pe lumea noastră. Căci neântrecutul savant Stephen Hawking, țintuit în scaunul ortopedic 50 de ani ,din cauza unei boli care nu iartă și nu se vindecă, o scleroză laterală amiotrofică, și-a pierdut și posibilitatea de a vorbi datorită extirpării corzilor vocale și totuși el a continuat să gândească,să creeze, să explice omenirii tot ce a descoperit cu mintea sa genială despre tainele universului. Vorbea cu ajutorul unui sintetizator de voce, datorită căruia a reușit să comunice cu restul omenirii, dictându-și ideile geniale care s-au concretizat ulterior câteva cărți, devenite un adevărat tezaur pentru omenire. Amintesc câteva titluri:  
 
• „Scurta istorie a timpului”  
• „Universul într-o coajă de nucă”  
• „George și cheia universului”  
• „Visul lui Einstein și alte eseuri”  
 
Stephen Hawking a fost unul dintre cei mai mari cosmologi contemporani, astrofizician, teoreticean al originii universului, autorul teoriei „Bing-Bang”, al exploziei primordiale, de la care a început să se nască marele univers, infinit în timp și în spațiu.  
 
Hawking nu și-a păstrat teoriile doar în cărți; el a fost profesor la Universitatea Cambridge, unde în condițiile atât de grele despre care am amintit mai sus, el a comunicat cu studenții, a creat o nouă generație de savanți, i-a instruit în lumina teoriilor sale controversate referitoare la originea universului, a găurilor negre,considerând că acestea nu sunt corpuri compacte care înghit pentru totdeauna orice întălnesc în cale, ci în timp, găurile negre se evaporă,ca orice corp gazos.  
 
În cărțile sale, traduse în 40 de limbi și vândute în 10 milioane de exemplare, Hawking ajunge la ideea existenței Divine. Ca și Albert Einstein, marele savant ajunge la ideea acelei linii de demarcanție dintre cunoștințele omului, care lovindu-se de punctul necunoașterii ,caută lumina puterii Divine. Exact cum a spus și Einstein: „Acolo unde se termină știința mea, începe știința lui Dumnezeu”.  
 
Stephen Hawking, a avut în ciuda bolii sale cumplite o viață de familie, două căsnicii, și trei copii de la prima soție. Copiii, Lucy, Robert și Timothy Howking și-au adorat și admirat tatăl. Savantul, care a reușit în condiții supraomenești să realizeze o revoluție în astrofizică! Stephen Hawking ne-a părăsit pe 14 martie 2018, lăsând omenirii Marele Univers intact și infinit.  
-----------------  
Heidi SIMON  
Haifa, Israel  
Martie 2018  
 
Referinţă Bibliografică:
Heidi SIMON - STEPHEN HAWKING ȘI TAINELE UNIVERSULUI / Heidi Simon : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2652, Anul VIII, 05 aprilie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Heidi Simon : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Heidi Simon
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!