CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Impact > Fantezie >  

ROMANUL DIANEI -CONTINUARE
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Cum mintea umană zboară de la una la alta, pe nesimțite gândul Anei sărise la tatăl ei, cel care construise într-o viață o sumedenie de case, confecționase obiecte de mobilier, dulapuri, lăzi pentru pat, chiar și paturi, mese, scaune, cioplise frumos lemnul, sau pusese gresie și faianță, ori făcuse sobe și coșuri de răchită și găletușe de tablă și câte altele...mâinile lui mari și puternice, coordonate de mintea lui ageră și de voința lui de a sfârși tot ce a început, creaseră atâtea lucruri folositoare... de aceea mama Anei, soția lui, îi ierta toate ieșirile pentru că, spunea ea, era prea harnic, prea iute în toate, la muncă, la mânie...era deasemenea un om cinstit și corect, își iubea copiii și le dăruia tot felul de clipe frumoase, în serile lungi de iarnă le spunea povești, le desena ori se juca împreună cu ei ...toată viața îngrijise stupi de albine, și el era ca o albină lucrătoare, produsele stupului îi plăceau Anei foarte mult...mierea cea cremoasă și translucidă, propolisul cel ușor iute, dar atât de folositor ca dezinfectant, fagurii plini de ceară moale și miere proapătă cu miros de flori, uneori și puțin polen furat de tata ori lăptișor de matcă...era frumos printre stupi, deși înțepătura de albine îi provocase în copilărie atâtea supărări: umflarea locului înțepat, apoi mâncărimea... tata îi spunea că e de bine și acest mic accident, că veninul de albine e tot medicament...  
  
,,Vă voi spune cea mai frumoasă poveste de dragoste pe care o știu, din păcate e doar poveste, pentru că e clădită pe multe vorbe și nu am avut niciodată puterea să descopăr adevărul din spatele multor cuvinte rostite de atâția oameni implicați cu sau fără voia lor, da, e greșit să spui lumii despre ce simți pentru cineva, lumea te poate influența, îți poate dărâma convingerile...Uite, deunăzi am văzut o piesă de teatru, ,,Pușlamaua’’ se numea, despre un bărbat care avea o fostă nevastă, o actuală nevastă, o fiică și două amante, ei, dar era o comedie această piesă...  
  
Povestea mea a început cândva, erau un băiat și o fată care păreau că se iubesc sau căutau să înțeleagă ce e iubirea și cum ar putea să viețuiască împreună o veșnicie...el era nehotărât, ea era nehotărâtă, fiecare dorea un grad de confort și de stabilitate, de siguranță...nu au rămas împreună pentru că cei din jur, persoane mature, nu i-au înțeles, nu i-au ajutat să rămână împreună, el s-a căsătorit primul și a avut un copil, apoi ea s-a căsătorit și a avut un copil, când mergea la medic, la control, s-a întâlnit cu el, era pe scara tramvaiului din care urma să coboare ea, el, sfios și trist, a coborât și a urmărit-o lung cu privirea: era atât de frumoasă în noua ei ipostază de viitoare mamă și se gândea că ar fi putut fi mama copilului lor...și ea se gândea la acest fapt...apoi ea era la un mare examen și el a venit îmbrăcat într-un sacou de catifea, era atât de frumos!...  
  
Nu au vorbit, erau prea supărați unul pe celălalt, ei i se spusese că fata lui nu era a lui, că fusese obligat de împrejurări să se căsătorească și astfel copilul să poarte numele lui, ea crezuse că el o luase pe rivala ei din motive de milă și de onoare, o luase cu el într-o excursie, avusese responsabilitatea ei, el regreta că nu fusese constant și nu se căsătoriseră așa cum îi promisese inițial...au trecut iar ani, ea credea în cărți, în ghicitul în cafea și în palmă, îi spuseseră mai multe persoane că se va căsători de două ori, a doua oară cu prima ei iubire și că va fi fericită, mai ales a doua oară...s-au reîntâlnit și nu au putut decât să se privească și să regrete în continuare că nu sunt împreună pentru că existau ei, cei legitimi de acasă și odoarele lor, copiii, care îi vor judeca și iarăși lumea potrivnică din motive lesne de înțeles...Și au ascuns în continuare sentimentele în străfundul sufletelor, le-au înăbușit și au mers mai departe mânați de rutină și de înțelegerea vieții ca o succesiune de repetiții, de fapte ivite din datorie: datoria de om cu un loc de muncă, datoria de tată sau mamă, datoria de soț sau soție...totul e o datorie...și tinerețea lor ezitantă a devenit o maturitate a datoriei...’’ acestea erau gândurile Dianei scrise pe următoarea pagină de manuscris, frunzărită de Ana în dimineața zilei de Florii.  
  
 
Referinţă Bibliografică:
ROMANUL DIANEI -CONTINUARE / Gigi Stanciu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1941, Anul VI, 24 aprilie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Gigi Stanciu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gigi Stanciu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!