CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Fantezie >  

Romanul Dianei -continuare
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Bunica era o țărancă robustă și voinică, se născuse înaintea primului război mondial, se măritase de la șaisprezece ani, venise cu familia sa și cu cei din familiile de proveniență, a ei și a tânărului ei soț, în Dobrogea, unde fuseseră împroprietăriți cu pământ după primul război mondial... avusese nouă nașteri, la fiecare an și patru luni mai apărea un copil, două fete, primele, îi muriseră din fragedă pruncie, după două -trei luni de viață... născuse un șir de copii: băiat- fată, băiat -fată, așa se repetau sacadat, matematic...crescuse patru băieți și trei fete: Ioan, Pancu, Pavel, Radita, Costea, Ileana, Rina. Rămăsese văduvă de război, soțul ei plecase să își lase pe front oasele în al doilea război mondial...De la coarnele plugului pe front.. Apoi și- a crescut copiii, ajutată de mama ei, mai puțin și de tatăl care o tot necăjea că e ca o cățea cu mulți pui, el nu o crescuse decât pe ea, iar ea turnase o droaie de copii, bunica ei dragă...  
 
Cum fusese tare supărată pe ea însăși, nu se înțelesese, avea atunci șaptesprezece ani, era prietenă cu Manuel de câteva luni, el avea nouăsprezece, după fiecare lună de relație sărbătoreau: avem o lună, avem două luni și așa până când într-o zi Manuel i-a propus să se căsătorească, însă exista un impediment, cel al religiei, era catolic, ea ortodoxă, în ce rit se vor cununa? Era o întrebare grea, fiecare ținea la religia lui, nu ajungeau la un compromis, până când l-a cunoscut pe Andrei... era înalt, chipeș, cu părul negru și creț, frumos, suplu, vorbea atât de frumos, știa atâtea, era în zodia Leu, îi plăcea să impresioneze și reușea perfect, în plus era și ortodox ca și ea, totuși îi era greu să trădeze, pe Manuel îi iubea mult, știa asta, simțea, de Andrei se îndrăgostise, putea fi trecătoare această îndrăgosteală... atunci bunica îi dăduse soluția: ,,Lasă timpul să decidă, nu te învinovăți pentru nimic, în toate e mâna lui Dumnezeu...noi doar îi ascultăm sfatul nerostit și ne lăsăm călăuziți de El....’’  
 
Andrei o dusese la el acasă, avea o garsonieră mică și cochetă, îi spusese că au puțin timp la dispoziție, că plecase special de la serviciu, pentru a vedea ea cât de mult o iubește, pentru că dacă spui că iubești trebuie să și demonstrezi...
Ajunși acolo totul a fost pe fugă, pe tăcute, cu canapeaua strânsă, peste ea, peste husa de mătase asortată cu draperia care avea trandafiri, a pus ca o aleza la ginecologie o pătură, acolo Ana s-a simțit la un consult de rutină, doar că, peste imaginea ginecologului aplecat asupra sa s-a suprapus cea a obstetricianului care o moșea și mișcările pe carte le făceau, ca un dans ușor, erau efortul nașterii, prea mic, așa cum poate născuse ultima dată bunica ei...cine știe...sau ultima naștere fusese grea? Au vrut să îi spună Roua, era în zori de zi, o fată rumenă, frumoasă, durdulie, albă ca un fulg de nea... mai târziu ochii i s-au conturat cu nuanțe de la verde la maron și gălbui, parcă era relieful patriei, așa o alinta Ana pe mama ei, Rina, ultimul copil al bunicii ei....  
Referinţă Bibliografică:
Romanul Dianei -continuare / Gigi Stanciu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1926, Anul VI, 09 aprilie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Gigi Stanciu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gigi Stanciu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!