CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Fantezie >  

,,Sunt un copil care vine din Siria
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Sunt un copil din Siria  
 
  
  
Sunt un copil care vine din Siria. Acolo este un război terestru. A trebuit să ne refugiem în țările europene. Eu și familia mea am venit în România. Aici, o familie foarte generoasă de la țară, ne-a oferit un loc în curtea lor unde să ne punem cortul. Mă uit pe fereastra mică din vârful cortului și plouă de rupe cerul de nori și eu mă jucam cu prietenii mei pe afară și eram fericit… Privesc totul pe fereastra mică sperând că odată, cândva, ploaia se va opri; totul e gri și mai e și frig. Mi-e frig și mi-e dor de tot ce am lăsat în urmă fugind din locurile natale,îmi este dor de casă..de foști mei prieteni pe care oare îi voi mai vedea vreodată?!.....  
Sunt doar un copil din Siria refugiat care fuge de tot ce i-a fost mai drag… Mi-e dor de vechea mea țară frumoasă…!  
 
Flavius Hanesi, 12 ani  
 
Sunt un copil care vine din Siria  
 
Mă numesc ...nu contează cum mă numesc, doar ceea ce vreau să vă povestesc.  
Sunt un copil sirian și sunt refugiat ; și ce dacă sunt refugiat !? Sunt și eu copil, sunt și eu un suflet.  
Chiar dacă trăiesc diferit, am obiceiuri diferite, am tradiții diferite și o religie diferită, îmi vreau drepturile ! Nu pot suporta războiul!  
 
Moise Andreea,12 ani  
 
Sunt un copil din Siria  
 
Plouă de rupe cerul pe noi și eu stau la fereastra camerei, uluită de multul ei. Sunt doar un copil care vine din Siria, unde ploaia era sau nu era. Unde soarele cuprindea întinderile și uita să mai plece  
și eu mă jucam…Aici mă simt departe , departe de prietenii mei , de dunele de nisip , de bunicul care mă plimba cu cămila. Privesc dincolo de fereastră.Totul e gri .Totul e apă și mai e și frig.Mi-e frig și dor.Să dea bunicul Allah să se oprească ploaia!  
Parcă îmi placea ce vedeam ieri: mări de culori roșiatice,gălbui,maro și verzi ca și cum Allah a răsturnat găleți cu vopseluri peste nisipul de la noi.  
Plouă întruna, prea mult , prea deodată …și sunt doar un copil venit din Siria care-l roagă pe Allah să-i aducă o rază de soare în noul drum ce-l are de străbătut.  
 
Corina Dumitrascu , 12 ani  
 
 
Sunt un copil din Siria  
 
Aștept, tristă, intr-un colț de drum venirea unei noi dimineți. Copilaria a rămas ascunsa undeva departe de suflet, din cauza necazurilor din țara mea.
Sunt un copil venit din Siria , de pe tărâmul blestemat de neajunsuri . Am ajuns intr-o lume necunoscuta,o lume in care nu imi găsesc liniștea . Sunt un copil simplu ,ce are nevoie de ajutor pentru a trai . Tara mea, care acum este împărțită in cioburi , in ea nu se poate trai in liniște. mai ales pentru un copil. Am început sa desenez in culori închise, doar negru si roșu , flori cu petale mici. pentru ca asa este acum lumea mea . În Siria, in țara mea ce demult credeam ca este o poveste , acum este un război ce nu il voi putea înțelege niciodată pentru ca sunt doar un copil ce a plecat de acolo căutând liniștea in alta lume. Acum încerc sa imi recapăt copilăria si vreau sa trăiesc in pace
 
 
Vals Laura-Maria, 12 ani  
 
Referinţă Bibliografică:
,,Sunt un copil care vine din Siria - compuneri ale elevilor Colegiului National de Arte ,,Regina Maria Constanta / Gigi Stanciu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1760, Anul V, 26 octombrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Gigi Stanciu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gigi Stanciu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!