CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Istorie >  

Maximilien de Robespierre
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Maximilien Francois Marie Isidore de Robespierre a trăit între 6 mai 1758 și 28 iulie 1794, fiind un politician, avocat și una dintre cele mai cunoscute și influențe personalități ale Revoluției Franceze.

Ca membru al mai multor grupări importante printre care și Clubul Iacobin, Robespierre s-a opus conceptului de pedeapsă cu moartea și a luptat pentru abolirea sclaviei, susținând totodată egalitatea acordării drepturilor și înființarea unei republici.

Fiind membru al Comitetului pentru siguranță publică, a reprezentat o personalitate importantă în perioada Revoluției cunoscută și ca Regimul de teroare, regim terminat la câteva luni după arestarea și executarea lui Robespierre, ca urmare a reacției thermidoriene, o revoltă împotriva celor din Clubul Iacobin.

Influențat de filosofi ai Epocii Luminilor precum Rousseau și Montesquieu, Robespierre a fost un susținător capabil al principilor burgheziei de aripă stângă, apărarea perspectivelor proprii făcându-l să merite numele de “Incoruptibilul”.  
 
Cealera Andreas clasa a X a B  
 
Referinţă Bibliografică:
Maximilien de Robespierre / Gigi Stanciu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1485, Anul V, 24 ianuarie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Gigi Stanciu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gigi Stanciu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!