CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Carti >  

NOI APARIȚII EDITORIALE ARMONII CULTURALE - APRILIE 2017 (2)
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Armonii Culturale, editura care împlinește vise, de 6 ani, din 15 iunie 2011, adaugă în portofoliul editorial, cu fiecare carte publicată, nume valoroase ale literaturii române contemporane de pe întreg mapamondul. Structurată pe colecții, activitatea editorială cuprinde: poezie, proză, roman, nuvelă, eseu, exegeze, critică literară, jurnal, teatru, literatură pentru copii, istorie religie, traduceri. Ca în fiecare lună, aflată la bilanț, Editura Armonii Culturale vă aduce la cunoștință ultimele titluri publicate. Fiecare titlu și fiecare autor ne onorează și contribuie la ”imprimarea” mărcii Armonii Culturale, atât în conștiința individuală, cât și în conștiința generală, dar în mod special în conștiința fiecărui cititor, a celui care savurează cu adevărat paginile de literatură special create pentru el. Le mulțumim tuturor celor ce ne fac parte din visul lor și știu că ARMONII CULTURALE reprezintă ÎNCĂ UN VIS… ÎMPLINIT!  
  
 
  
*  
  
* *  
  
1. EPOSS: SILVIA GIURGIU* ITALIA - DILEME (roman)  
  
 
  
Povestea Leei aduce în atenție nevoia inerentă a fiecărui om de a-și construi un alter ego, o altă existență, o viață paralelă, încercare de cele mai multe ori sortită eșecului. Negarea realității, indiferent cât de gravă și traumatizantă ar fi ea, fuga de fantasmele trecutului în încercarea inutilă de a uita, sentimentele nejustificate de vinovăție și rușine, pentru ceva care s-a întâmplat independent de voința sau implicarea proprie, nu înseamnă altceva decât abandonarea prematură a luptei și, implicit, atragerea inevitabilului declin.  
  
În cazul de față, dilemele unei minți complexe, ale cărei certitudini înrădăcinate prin educație, credința în oameni și iubirea necondiționată către aceștia, au devenit spectrele distructive ale unui trecut renegat, devastând prezentul și viitorul celor implicați în angrenajul nepărtinitor al destinului. Să nu uităm că într-o luptă există învinși, dar și învingători, însă, în capitulare, există doar învinși!  
  
O scriere frumoasă, cerebrală, în care se simte deseori sensibilitatea și afectivitatea emoțională a autoarei, dar și empatizarea cu personajul principal și cu situația sa, stări care fac povestea mai reală, mai bine definită. Personajele și acțiunile complexe, montate și redate într-o perspectivă panoramică asupra vieții, pot fi doar câteva dintre elementele cheie care vor cuceri cititorul. O lectură plăcută, încă una dintre multiplele drame care străbat societatea contemporană globalizată, o lecție de viață din care fiecare poate trage învățăminte, fără să uităm că o secundă poate face diferența dintre viață și moarte, dintre fericire și chinul perpetuu. (GHEORGHE A. STROIA);  
  
 
  
*  
  
* *  
  
2. LIRIK: DAN-OBOGEANU GHEORGHE* Galicea – Vâlcea: CONFESIUNI –VLAS SENTIMENTAL (poezie, redactor de carte Alexandru Ioan ENACHE)  
  
 
  
În titlul cărții este scris și ,,Vals sentimental”, ce să fie acesta? Un dans, o simplă idee de dans sau mai mult? Ar fi o coerență, o linie fixă de valori, la fel cum valsul are un mod aparte de a fi simțit și dansat, la fel și poeziile pot pune sentimentele într-o balanță, le poate da culoare, cuvinte, le poate descrie în toată splendoarea lor.  
  
Pe lângă poeziile meditative, cu un profund strat psihologic, pentru a ne mai ,,detașa” de la meditație despre viață, condiție umană, existență, domnul Obogeanu vine cu niște pamflete care, deși, au o nuanță veselă, la fel scot în evidență problemele lumii de azi, la care trebuie să dăm un răspuns, și asupra cărora trebuie să cugetăm.  
  
Dincolo de scrierea unei cărți se află motivul din care acesteia i s-a dat lumina tiparului, pe lângă mesajele moralizatoare transmise în unele poezii, domnul Obogeanu scrie ,, pentru a reda lumii încrederea în latura profund umană a Omului” și acesta cred, e cel mai nobil motiv pentru a scrie.  
  
Poezia domnului Obogeanu Gheorghe este plină de sens ascuns, dar care nu-ți consumă gândirea pentru a-l vedea, are influențe din curentele romantic și simbolism și este un joc al cuvintelor, este dinamică si creează imagini și sentimente în ritmuri echilibrate și metafore fine. Lectura cărții te duce într-o stare de meditare profundă care își pune amprenta pe sufletul fiecărui cititor, deoarece fiecare dintre noi se poate găsi prins în mreaja cuvintelor, prins în taina poeziei pentru a se regăsi acolo citind și aprofundând vers după vers. Lectură plăcută! (ALEXANDRINA VLAS)  
  
 
  
 
  
***********************************************************  
  
Așteptăm autorii interesați să ne contacteze… AICI!  
  
Editura Armonii Culturale,  
Gheorghe A. Stroia, Adjud, VN (RO)  
tel: 0741-078.627 (mobil)  
e-mail: geocosynus@gmail.com  
  
Armonii Culturale – încă un VIS ÎMPLINIT!  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
NOI APARIȚII EDITORIALE ARMONII CULTURALE - APRILIE 2017 (2) / Gheorghe Stroia : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2306, Anul VII, 24 aprilie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Gheorghe Stroia : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gheorghe Stroia
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!