CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Anunturi >  

ANUNȚ LANSARE SESIUNE DE ÎNSCRIERI PENTRU INCLUDEREA ÎN ANTOLOGIILE ARMONII CULTURALE 2016: ACtori printre Astre (Poezie contemporană) și ACtori printre Vise (Proză scurtă contemporană)
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Dragi prieteni! 
  
Revista universală de creație și atitudine culturală Armonii Culturale și editura adjudeană Armonii Culturale au realizat în perioada 2012-2013 o serie de lucrări de tip antologic, de mare anvergură. Membrii familiei Armonii Culturale de pe întreg mapamondul, și nu numai, au consimțit să fie incluși în aceste antologii cu adevărat unice. Astfel: 
  
1. În anul 2012 a fost realizată antologia de literatură pentru copii COMORI DE VISE (276 pagini, format A4), care a inclus 23 de prozatori contemporani (Europa, Canada, SUA); 
  
2. În anul 2012, a fost realizată antologia MERIDIANE LIRICE (O antologie a poeziei românești contemporane), în care au fost incluși 124 valoroși poeți contemporani din întreaga lume; 
  
3. În anul 2013, la solicitarea mai multor poeți români, a fost realizată antologia MERIDIANE LIRICE – ARIPI DE VIS (O antologie a poeziei românești contemporane, 796 pagini, format A4, ilustrații și copertă MIHAI CĂTRUNĂ, București), în care au fost incluși alți 113 valoroși poeți contemporani din întreaga lume; 
  
4. În anul 2013, a fost realizată antologia EPOSS MERIDIANE (O antologie de proză scurtă contemporană românească, 668 pagini, format A4, ilustrații și copertă RADU BERCEA, Gura Humorului), în care au fost incluși 78 valoroși prozatori contemporani din întreaga lume; 
  
Opiniile celor care au achiziționat și lecturat antologiile Armonii Culturale au fost pozitive, părerea generală fiind că aceste lucrări - care nu și-au propus atât să valorizeze, cât să inventarieze, respectând criteriul valoric - au reprezentat demersuri culturale necesare. Lipsa timpului efectiv pentru continuarea antologiilor a făcut ca în perioada 2014-2015 Armonii Culturale să întrerupă procesul. Datorită multiplelor solicitări primite și a încurajărilor prietenilor noștri, ne propunem ca în acest an, 2016, să continuăm șirul lucrărilor de tip antologic, în care să fie incluși și alți poeți/ prozatori români sau de limbă română, de pe întreg mapamondul, autori care cinstesc statutul de scriitor. 
  
Armonii Culturale își propune să realizeze în anul 2016, 2 lucrări antologice, după cum urmează: 
  
1. Antologie de poezie contemporană românească: ACtori printre Astre; 
  
2. Antologie de proză scurtă contemporană românească: ACtori printre Vise; 
  
Pentru că toate antologiile anterioare au fost realizate în format A4 (un format mai greu de manevrat), autorii au stabilit, de comun acord, ca următoarele antologii să fie editate și tipărite în format A5 (14,90 x 21 cm), mai facil de păstrat în biblioteca personală. Ele vor avea un număr de 400 de pagini, atât ilustrațiile, cât și fotografiile autorilor vor fi în format vintage (tentă de gri). Copertele vor fi de tip hardcover (copertă dură cartonată), pentru a conferi cărții în sine o mai mare rezistență și o ținută grafică demnă de o astfel de lucrare, care să reprezinte o achiziție valoroasă pentru orice bibliotecă din țară sau din străinătate, fie ea de rang personal sau academic, de ce nu? 
  
Autorii vor fi antologați în ordine alfabetică, în cazul în care se va depăși numărul de 400 de pagini estimat pentru primul volum, următorii autori vor fi incluși într-un al doilea volum, cu datele identice primului, inclusiv data apariției acestuia. 
  
Prețul unui astfel de volum este de 30 de lei (cu taxele poștale pentru expediere incluse). Fiecare autor, participant la antologiile Armonii Culturale, va achiziționa pe cheltuiala proprie un număr de minim 3 antologii. Autorii care doresc mai multe exemplare, vor transmite o comandă fermă în acest sens, odată cu expedierea materialelor. Estimăm că finalizarea antologiilor, inclusiv pregătirea lor pentru expediere către destinatari, va fi făcută până cel mai târziu la data de 15 iunie 2016. 
  
Invităm pe toți cei care doresc să devină părți integrante ale noilor proiecte antologice Armonii Culturale să trimită materialele pe adresa de e-mail dedicată sau să obțină orice relații suplimentare de la editorul și coordonatorul antologiilor, specificând în clar antologia la care dorește să participe. 
  
Condiții obligatorii pentru materiale: 
  
- format A4; 
  
- texte scriere cu DIACRITICE; 
  
- texte corectate și revizuite (din grijă și respect față de noi-înșine); 
  
- fontul utilizat: Times New Roman 12 pct., la 1 rând; 
  
- număr maxim de pagini: 6 (A4) 
  
- scurt CV literar (un eseu autodescriptiv – CINE SUNT? – o jumătate de pagină A4); 
  
- o fotografie, cu o rezoluție cât mai mare (preferabil 300 dpi); 
  
- Dată limită de recepționare a materialelor: 30 aprilie 2016 (3 luni și ceva…). 
  
Date de contact: 
  
GHEORGHE A. STROIA 
  
Mobil: 0741-078.627 (oricând) 
  
Fix: 0337-107.414 (după ora 17.30); 
  
e-mail : armoniiculturale@gmail.com 
  
Contravaloarea exemplarelor comandate poate fi depusă/trimisă (inclusiv prin Western Union pentru autorii din diaspora) în contul cu datele: 
  
Titular cont: MARICICA STROIA 
  
IBAN: RO11 BTRL 0400 1201 P099 74XX (Pentru depunerea direct de la un oficiu BT este nevoie doar de ID-ul contului: P09974 și de numele titularului). 
  
Banca: TRANSILVANIA 
  
Observație: Pentru autorii care nu au la dispoziție facilități bancare în localitățile de reședință, vor putea expedia contravaloarea exemplarelor comandate în varianta Money Gram (extern) sau prin mandat poștal (intern) prin Poșta Română, pe adresa: STROIA GHEORGHE, Str. Siret 28/30, Adjud, jud. Vrancea, CP 625100. 
  
În momentul recepționării contravalorii, veți primi un e-mail de confirmare a numărului de exemplare comandate și achitate. De asemenea vă rugăm să specificați, odată cu trimiterea materialelor adresa poștală exactă la care veți dori să primiți antologiile, inclusiv număr de telefon de contact! Acest lucru este necesar și pentru autorii din diaspora, care trebuie să transmită datele de contact ale unei persoane din țară care se va ocupa de recepționarea exemplarelor plătite. Autorii care până la data de 1 mai nu confirmă achitarea contravalorii exemplarelor comandate, vor fi excluși din antologie! 
  
Încrederea, dar și respectul reciproc, trebuie să fie cuvintele primordiale în colaborarea noastră, pe care TREBUIE să ni le acordăm necondiționat, dintru început! 
  
NOTĂ*: Ne rezervăm dreptul de a NU include în antologiile Armonii Culturale, autori ale căror creații nu sunt conforme standardelor noastre de calitate, de a nu include autorii contestați sau care ar putea aduce un prejudiciu de imagine demersurilor noastre literare. Vom avea în vedere colaborarea, la editarea și finalizarea antologiilor, cu profesori universitari de înaltă ținută morală și academică, cercetători și filologi de renume, care să aprecieze cu imparțialitate și profesionalism textele selectate, propuse spre antologare. Nu intenționăm să lezăm pe nimeni și nici să afectăm respectul de sine al cuiva, ci doar să aducem la lumină, ca de fiecare dată, valori ale literaturii și culturii române contemporane! 
  
Vă așteptăm cu drag! 
  
Redacția Armonii Culturale 
  
Adjud, în preajma Unirii Principatelor Române 
  
Referinţă Bibliografică:
ANUNȚ LANSARE SESIUNE DE ÎNSCRIERI PENTRU INCLUDEREA ÎN ANTOLOGIILE ARMONII CULTURALE 2016: ACtori printre Astre (Poezie contemporană) și ACtori printre Vise (Proză scurtă contemporană) / Gheorghe Stroia : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1848, Anul VI, 22 ianuarie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Gheorghe Stroia : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gheorghe Stroia
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!