CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Carti >  

NOI APARIȚII EDITORIALE ARMONII CULTURALE – 6 IANUARIE 2016
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
COLECȚIA LIRIK  
 
***1. GHEORGHE VICOL * Vatra Dornei, Suceava: CRÂNGUL FERMECAT (versuri, A5, 132 pagini, copertă și ilustrații Aled Owen Christian Leaver, Marea Britanie)  
 
CRÂNGUL FERMECAT este un nou titlu olograf GHEORGHE VICOL, un scriitor de o efervescență creatoare demnă de admirație, cu o prezență constantă în mass-media liricii contemporane, cu apariții multiple în prestigioase antologii literare, un scriitor valoros, de o noblețe pe măsura creației sale. Această nouă carte a scriitorului din ținutul de basm al Dornelor trebuie să devină un îndemn la lectură, un moment de respiro, tandru, oferit fiecărui copil MIC sau MARE, întru redobândirea frumuseții interioare cu rădăcini adânc înfipte în ființa umană.  
 
Petru Sălcudeanu însuși spunea despre această unică perioadă a vieții: Copilăria e o stare fără vârstă, ea ține de infinit, este singura felie care topește întregul univers înconjurător, vârsta în care nu spaimele de moarte îl macină pe om, ci spaimele de care se înfioară și gâzele, parte și ele din acest întreg fabulos numit natură. Copilăria este seismograful care anunță cutremurele intime de mai târziu; în funcție de ea, omul se comportă într-un anumit fel când e matur, și nu altfel… Cu certitudine, acestei formulări protazice îi subscrie - prin esență, expresie și eleganță - întreaga creație literară, semnată simplu - Gheorghe Vicol. (GHEORGHE A. STROIA)  
 
***2. dr. VIORICA TEODORU* Adjud, Vrancea: CUVÂNT FĂRĂ LOC (versuri, A5, 72 pagini, ilustrații – pictor MIHAI CĂTRUNĂ, București)  
 
CUVÂNT FĂRĂ LOC (lucrarea de debut a doamnei doctor VIORICA TEODORU) este carta unei iubiri juvenile - dar serioase (situată temporal în urmă cu peste patru decenii), discrete - dar furtunoase, probând din nefericire - unilateralitate și neîmpărtășire. În versurile scrise la ore târzii din noapte, respiră prin toți porii iubirea, o inimă cerșind iubire, o dragoste implorând dragoste, pentru ca în final să primească doar fărâmituri de suflet, refuz și indiferență. Cu toate acestea, persuasiunea este feroce, iubitul fiind idolatrizat, de la primul gând, până la ultima dorință (el este… ”cel mai frumos bărbat din lume”).  
 
Modul de manifestare a eului liric este specific vârstei la care se face referire, autoarea abordând cu celeritate această temă dominată de un eros subtil. Cu fiecare vers, frustrarea neîmpărtășirii devine mai acută, spre finalul cărții ivindu-se, ca unică posibilitate aducătoare de liniște, acceptarea și resemnarea în fața eșecului. O iubire tânără, curată, fără urmă de frivol, o scriere condescendentă a unui suflet tânăr, care nu va mai iubi - cu certitudine - la fel, niciodată. O iubire care marchează pe viață și bântuie, de dincolo de lume, sufletul rătăcit în vise de noapte. (GHEORGHE A. STROIA)  
 
COLECȚIA EPOSS  
 
***1. MARIANA VÂRTOSU * Focșani, Vrancea: STEAUA ZORILOR (povești pentru copii, A5, 72 pagini, coperta și ilustrații Nicole Florian, Franța)  
 
În fiecare dintre poveștile sale, Mariana Vârtosu dovedește o vitalitate de admirat, scrierea curgând lin, firul epic fiind logic alcătuit și derulat, precum firul salvator al Ariadnei, aruncat lui Ulise. În poveștile pentru copii ale Marianei Vârtosu, cadrul este larg, generos, sunt descrise palatele și curțile împărătești, ce creează atmosfera indubitabilă de basm, chiar dacă, în dorința sa de a nu plictisi pe copii, autoarea nu detaliază excesiv, ci se focusează asupra esențelor.  
 
Lumea de basm, cu incipitul sunând a provocare, intriga bine definită, desfășurarea logică a acțiunii și cu finalul la fel de surprinzător conferă ansamblului credibilitate și farmec, atribuindu-i conotații de epos bine scris. Mărturie stă și acest volum, dedicat, cu toată ființa, copiilor.  
 
Încă un motiv de a elucida o neobosită întrebare (cum s-au născut anotimpurile?), la care numai un scriitor cu suflet de copil poate răspunde. O enigmă pe care autoarea a reușit să o elucideze cu grijă, într-un mod creativ și sintetic, fără să uite măcar o clipă de ideea frumos formulată de Antoine de Saint-Exupery, la care subscriem cu toții: De unde sunt eu? Sunt din copilăria mea. Sunt din copilăria mea ca dintr-o ţară… (GHEORGHE A. STROIA)  
 
COLECȚIA ANTOLOGIS  
 
***1. MIHAI LEONTE * Moldova Nouă, Caraș-Severin: MIRACOLUL ANILOR (volum aniversar la împlinirea a 75 de ani, A5, 188 pagini)  
 
Prin opera sa lirică, scriitorul Mihai LEONTE îşi exprimă în mod direct ideile, sentimentele, emoţiile cu ajutorul figurilor de stil: comparaţii, epitete, enumeraţii, metafore, hiperbole, personificări, repetiţii, într-un mod original, care-l caracterizează şi-l face să fie deosebit. Scriitorul Mihai LEONTE a creat un univers, eul liric al domniei sale inspirându-se din viaţa surprinsă în toate manifestările sale. Nu pot să nu evidenţiez vocaţia scriitorului Mihai LEONTE de a scrie în versuri viaţa de miner, simţită prin propriile trăiri. Bucuria mea de a scrie aceste cuvinte este cu atât mai mare, cu cât domnul Mihai LEONTE este al nostru, al minerilor din Moldova Nouă. (ing. MATEI LUPU, Primarul oraşului Moldova Nouă)  
 
__________________  
 
Aşteptăm autorii interesaţi să ne contacteze, pe adresa editurii, la următoarele date de contact: Editura ARMONII CULTURALE, Str. Siret, bloc 28, ap. 30, Adjud, jud. Vrancea, fix: 0337-107.414, mobil: 0741-078.627, e-mail: geocosynus@gmail.com.  
 
*  
 
* *  
 
ARMONII CULTURALE – ÎNCĂ UN VIS ÎMPLINIT!  
 
____________________  
 
În curând la Editura Armonii Culturale… Adrian Toader Williams (București), Nicoleta Orghidan (Brașov), Rodica Popel (Iaşi), Cornel C. Costea (Cluj-Napoca), Gabriel Dragnea (București), Margareta Chiurlea (Wolverhampton, UK), Al Francisc (Canada), Cristian Petru Bălan (SUA) și multe alte noi apariţii editoriale!  
 
Armonii Culturale  
 
6 ianuarie 2015  
 
Referinţă Bibliografică:
NOI APARIȚII EDITORIALE ARMONII CULTURALE – 6 IANUARIE 2016 / Gheorghe Stroia : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1832, Anul VI, 06 ianuarie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Gheorghe Stroia : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gheorghe Stroia
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!