CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Carti >  

O nouă apariţie literară în colecţia LIRIK a editurii Armonii Culturale: GHEORGHE SUCHOVERSCHI (Focşani) – CAFENEAUA RONDELURILOR
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
GHEORGHE SUCHOVERSCHI (Focşani): CAFENEAUA RONDELURILOR (versuri, 108 pag, A5 manşetat) 
  
GHEORGHE A. STROIA: În suava suită a trecerii anotimpurilor, printre iubirile cu aromă de primăvară sau atipia intersectării cotidianului, poezia cu formă fixă ocupă un loc aparte. Dar, deşi pare o construcţie simplă, nu este uşor de modelat şi, mai ales, de şlefuit, pentru a căpăta multifaţetarea safirului. Maeştri, precum Adam de la Halle şi Guillaume de Machaut, Eustache Deschamps, Charles d'Orléans, Clément Marot, Vincent Voiture, Saint-Amant, iar la noi Alexandru Macedonski sau Leonid Dimov, au definit, construit şi ridicat rondelul la rang de artă pură, greu de egalat, incrustându-l ca piatră rară pe cununa liricii mondiale. Fără îndoială, mare admirator al antecesorilor săi, cu un univers ideatic extins, trecând - cu versatilitate - de la nuanţele rondelului francez timpuriu, la strălucirea versurilor eminesciene, Gheorghe Suchoverschi este un creator special. Cu nuanţe filosofice, esoterice, uneori mistice, în taxonomia rondelului său se regăsesc temele lirice esenţiale: natura, iubirea, viaţa, prietenia. Toate acestea, sub condeiul înaripat al autorului, strălucesc şi capătă culoare, vibrează de muzică, îngânând refrenuri fără vârstă. Savoarea vieţii - privită ca pe o cafea bună - se transformă în versuri brodate cu fir preţios pe borangicul eului. O poezie ce are puterea de a converti întunericul în picuri de lumină, de a aduce cerurile în proximitatea sufletului, pentru ca simţirea să fie mai pură ca niciodată. De departe cel mai bun rondelist al Vrancei, Gheorghe Suchoverschi rămâne acelaşi om sensibil, modest şi generos, în egală măsură, iar Cafeneaua rondelurilor - o invitaţie la lectură, meditaţie şi, de ce nu, la redobândirea frumuseţii vieţii, trăirii şi a inimii. 
  
Aşteptăm autorii interesaţi să ne contacteze, pe adresa editurii, sau pe pagina web, la următoarele date de contact: Editura ARMONII CULTURALE, Str. Siret, bloc 28, ap. 30, Adjud, jud. Vrancea, fix: 0374-064.594, mobil: 0741-078.627, e-mail: geocosynus@gmail.com, web: www.armoniiculturale.ro/editura  
  
ARMONII CULTURALE – ÎNCĂ UN VIS ÎMPLINIT! 
  
În curând la Editura Armonii Culturale ... Emanoil TOMA (Ploieşti), Mihaela GUDANĂ (Tecuci), Marina Angela GLODICI (Baia Mare), Ioan CIORCA (Cluj-Napoca), Cornel COSTEA (Cluj-Napoca), Mihaela OANCEA (Bucureşti), Nicholas BUDA (New York), Georgeta Minodora RESTEMAN (Cluj), Virginia Bogdan (Focşani), Florentina DANU (Braşov), Ion Lazăr da Coza şi Vasilisia Lazăr (Tulnici, Vrancea), Ion CROITORU (Adjud) ... şi multe alte noi apariţii editoriale! 
  
Armonii Culturale 
  
12 martie 2014 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
O nouă apariţie literară în colecţia LIRIK a editurii Armonii Culturale: GHEORGHE SUCHOVERSCHI (Focşani) – CAFENEAUA RONDELURILOR / Gheorghe Stroia : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1167, Anul IV, 12 martie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Gheorghe Stroia : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gheorghe Stroia
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!