CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Istorie >  

EVOLUȚIA CRIMEEI, A PENINSULEI CARE SEPARĂ MAREA NEAGRĂ DE MAREA DE AZOV S-A AFLAT SUB AUSPICIILE UNEI PREDESTINARE GEOGRAFICE - continuare
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
De-a lungul istoriei sale de o mie de ani, Crimeea s-a regăsit întotdeauna la intersecția diferitelor culturi, civilizații, religii și adesea peninsula în sine a devenit o graniță, un fel de bazin hidrografic între entitățile opuse. Aici, în Evul Mediu, s-au întâlnit civilizațiile din Mediterana de Est și Orientul Mijlociu. În Crimeea, culturile elenă, iraniană, evreiască, bizantină, musulmană, genoveză, armeană, slavă veche, rusă, ucraineană, bulgară, germană sunt strâns legate! Vremurile s-au schimbat,  
 
oamenii s-au schimbat,  
 
capitalele din peninsula  
 
Crimeea s-au schimbat.  
 
Odată capitala Scythiei a fost Napoli Scythian (Simferopol). CAPITALE CRIMENE - DE LA ANTIQUE LA ZILELE NOASTRE  
 
Kerch este unul dintre cele mai vechi orașe din lume, un „oraș etern”, care este doar cu un an mai tânăr decât marea Roma! A fost fondată la sfârșitul secolului al VII-lea î.Hr. Coloniști greci din Milet. Orașul a fost numit Panticapaeum, iar acropola a fost situată pe un munte din centrul orașului. Timp de 900 de ani, Panticapaeum a fost capitala puternicului regat Bosfor, situat pe ambele părți ale strâmtorii Kerch. Orașele - sateliți, ale căror așezări antice sunt situate astăzi în orașul Kerch, erau Nympheus, Teritaka, Mirmekiy, Cimmerik, Porfmiy, Heraclius și alții, ale căror nume antice nu au supraviețuit. În timpul perioadei de glorie, orașul ocupa o suprafață de aproximativ 100 de hectare, avea un port convenabil și era înconjurat de un zid de apărare.  
 
va urma,  
 
Referinţă Bibliografică:
EVOLUȚIA CRIMEEI, A PENINSULEI CARE SEPARĂ MAREA NEAGRĂ DE MAREA DE AZOV S-A AFLAT SUB AUSPICIILE UNEI PREDESTINARE GEOGRAFICE - continuare / Gheorghe Şerbănescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3715, Anul XI, 03 martie 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Gheorghe Şerbănescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gheorghe Şerbănescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!