CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Istorisire >  

Maxima zilei, de Gheorghe Serbanescu
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
“Suntem exmatriculați din viață, culmea, de către cine? 
  
De către noi!” 
  
Să nu îți fie frică de întuneric, însă nu de orice fel de întuneric, ci de cel în care trăiești, cu voia lor și nepăsarea ta! 
  
Trăim într-o societate întunecată. 
  
Ne ispitesc, nu numai ei guvernații! 
  
Căutăm vinovaţi în stânga şi-n dreapta când de fapt totul se găseşte în noi; dar nu avem curajul şi, de ce să nu recunoaştem, inteligenţa necesară să admitem că totul porneşte de la un singur lucru: omul în sine. 
  
Dacă am fi nevoiţi să facem o balanţă între ce ne-a oferit pământul pe care trăim şi ce am dat noi înapoi am ajunge, bănuiesc, cu toţii la aceeaşi concluzie: trăim fără a ne implica. 
  
Oamenii, în naivitatea lor, nu fac altceva decât să creeze un babilon trist, o lume zbârcită şi plină de negură, să adauge un plus de urâţenie societăţii care oricum pare urmărită în orice clipă de ghinioane (voite de mai marii miliardari)! 
  
Am amintit de multe ori: cine nu are ceva de spus să tacă din gură. 
  
Se pare totuşi că puţini stăpânesc această artă. 
  
Restul, fac ce fac demult: se împing singuri către o avalanşă invizibilă, alunecă cu toții sub aceiași formă, marionete înfricoșătoare ce vor atinge un sfârșit întunecat. 
  
Cert e că viaţa a devenit un maraton după ocaziile pierdute. Pe care, deşi îl repetăm la nesfârşit, vom continua să îl pierdem. 
  
Este în natura omului să piardă startul. 
  
Suntem exmatriculați din viață, culmea, de către cine? 
  
De către noi! 
  
Referinţă Bibliografică:
Maxima zilei, de Gheorghe Serbanescu / Gheorghe Şerbănescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3710, Anul XI, 26 februarie 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Gheorghe Şerbănescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gheorghe Şerbănescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!