CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Pamflet >  

Pioneza de azi!
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
“apoi... dacă n-om muri, o vom duce bine...”  
 
Acesta este un pamflet orice asemănare cu realitatea este o "pură întâmplare”!  
 
Cinzeci de ani de la majorat!  
 
Vă amintiți copilăria, acel drum întortocheat pe care-l parcurgi cu paşi mărunţi.  
 
Suntem destui cei care tragem un oftat în amintirea seninătății cu care priveam cerul în căutarea norilor cu forme umane, sau ne entuziasmam de zilele însorite cu gândul la scaldat, sau de primii fulgi ce ni se topeau pe mânușile, nou inaugurate, cu un deget.  
 
Senzaţia nu a dispărut nici în ani, însă îmbracă o nouă formă, mai cinică, mai sobră, mai practică…  
 
Nu mai ridici ochii spre cer decât când îţi cauţi nori de ploaie sau fulgii de nea.  
 
La majorat, exact cu cinzeci de ani în urmă, mari emoții: tata mă privea cu mândrie, încrezător, mama parcă a uitat să respire, iar tăcerea ce-a urmat părea să fi durat un secol, ce moment, ce amintire!  
 
Referinţă Bibliografică:
Pioneza de azi! / Gheorghe Şerbănescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3605, Anul X, 13 noiembrie 2020.

Drepturi de Autor: Copyright © 2020 Gheorghe Şerbănescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gheorghe Şerbănescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!