CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Pamflet >  

Pioneza de azi,
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
“apoi... dacă n-om muri, o vom duce bine...” 
  
Acesta este un pamflet orice asemănare cu realitatea este o "pură întâmplare”! 
  
Să ne apucăm acum să trăim degeaba e o artă pe care cei mai mulţi dintre noi şi-o (mai) pot permite din comoditate, prostie, din dragostea de banal şi, mai ales, din cauza “Mării” de mediocritate în care ne înecăm cu toţii. 
  
Destinul loveşte fără milă cerându-şi tributul, aproape clipă de clipă. 
  
Himera fericirii ne bântuie mai ceva ca o fantomă, dându-ne impresia că trăim şi că suntem bucuroşi de acest lucru. 
  
Mă întreb oare ce preţ are fericirea noastră „cea de toate zilele”? Câți bani, câte diamante, câtă avere, câte averi? 
  
Cu toţii sfârşim prin a ne întoarce în acelaşi infern în care valoarea banilor este la fel de importantă cu cea a gândacului stârpit din greşeală pe o câmpie de maci înfloriţi. 
  
Mirosul prostiei dă gata orice om care se predă nimicului! 
  
Și nici așa lecţia cea mai necesară nu reuşeşte să fie învăţată! 
  
Preţul de a nu trăi degeaba este echivalent cu chinuri groaznice care (poate, cine ştie?) abia într-un sfârşit se vor sfârşi. 
  
Conştienţi de acest lucru, înotăm fără succes spre ceea ce noi vrem să considerăm a fi un mal. 
  
Oricum ar fi viaţa, evenimentele, pandemiile, vom merge înainte niciodată înapoi! 
  
Serios, m-am săturat să fac mereu aceleaşi lucruri fără să-mi dau seama (ori să refuz să pricep) că viaţa mea se termină cu fiecare secundă, în umbra prostii, a măștii! 
  
Aici pierd o oră, dincolo câştig una. 
  
Un eveniment s-a anulat, un articol a fost scris de altcineva, 
  
însă eu nu pot fi înlocuit! 
  
Aştept momentul în care o să-mi prescrie doctorul un medicament pentru suflet. 
  
Niciodată mai mult, niciodată mai puţin. 
  
Doamne, ce pierduţi suntem. Trăim aceleaşi sentimente cu un gândac scârbos care se îneacă în cana cu lapte. 
  
Plăcere combinată cu gustul înecăcios al speranţei. 
  
Nimeni nu a aflat încă despre arta de a nu trăi degeaba, despre tot ce este mai bun într-un om, despre cum poţi transforma o lacrimă într-un zâmbet. 
  
Totul se reduce la o alchimie ascunsă într-un ungher întunecat al sufletului şi va mai dura ceva timp (ca nu spun secole) până în momentul în care vom reuşi să o transformăm în aur pur. 
  
„Cel pe care natura l-a înzestrat din plin n-are nevoie din exterior de nimic altceva decât de timp liber pentru a putea profita de bogăţia sa interioară. Este, dacă acest timp îi este dat, cel mai fericit dintre oameni…”, spune Schopenhauer. 
  
Oricât de mult mi-ar plăcea să-l cred, adevărul mă izbeşte ca un topor în moalele capului. Câţi oameni nu deţin poate chiar mai mult decât au nevoie şi, cu toate astea, nu ştiu să trăiască mai bine decât „muritorii de rând”. Ba, din contră, ei sunt cei care fac până şi pietrele să strâmbe din nas de dezgust. 
  
Suntem hăituiţi de propriile amintiri şi înnebuniţi de viitorul incert spre care ne îndreptăm. 
  
Nimeni şi nimic nu ne mai poate salva ar spune... 
  
Să nu trăieşti degeaba e o artă pe care cei mai mulţi dintre noi nu şi-o (mai) pot permite, din comoditate, prostie, din dragostea de banal şi, mai ales, din cauza mediocrității în care ne înecăm cu toţii…! 
  
Referinţă Bibliografică:
Pioneza de azi, / Gheorghe Şerbănescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3598, Anul X, 06 noiembrie 2020.

Drepturi de Autor: Copyright © 2020 Gheorghe Şerbănescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gheorghe Şerbănescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!