CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Pamflet >  

Pioneza de azi!
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
“apoi... dacă n-om muri, o vom duce bine...”  
 
Acesta este un pamflet orice asemănare cu realitatea este o "pură întâmplare”!  
 
Pușlamalelor, sunteți o rușine națională!  
 
S-au risipit demnitatea și conștiința națională a Românilor?  
 
Cât timp mai acceptați, mai vreți, dragi semeni, domnia hoților și a analfabeților ?  
 
Este lipsă de respect față de România și românii de peste tot când toți hoții, comuniștii din toate colțurile coșului de gunoi al politicului sunt puși în funcțiile importante din stat(vezi numirile actuale pe funcții râvnite de hiene!).  
 
În 1989, de la Berlinul de Est şi până la Moscova, regimurile comuniste din Europa s-au prăbuşit, unul după altul. Statele central şi est-europene nu se mai aflau sub dominaţia URSS, luând calea democraţiei. Graniţele spre vest s-au deschis, iar economiile planificate de stat s-au transformat treptat în economii de piaţă. Un val de euforie şi optimism cuprindea întreg Bătrânul Continent.  
 
Așa s-a “produs” marea deşteptare a Europei de Est (cât le-a trebuit “europenilor”!) căderea comunismului.  
 
România era într-un moment extraordinar: toată naţiunea română se pregătea să înceapă o viaţă în adevărata democraţie.  
 
Avem un talent sacru să visăm şi mai ales să rămânem cu visatul ignorând realitatea.  
 
Ca actuali, trăim într-o lume construită de alții, de cei mari, de părinții noștri, de părinții părinților noștri, cum se spune, de înaintașii noștri. Trăim într-o lume pe care înaintașii au proiectat-o pentru lipsurile lor. Noi, bineinteles, nu ne regăsim în totalitate în această lume prefabricată în malaxorul de angoase și speranțe pe care părinții noștri le aveau. Răspunsul nostru (pe măsura orgoliului pe care-l deținem) este încercarea de a o schimba, de a o seta pe potriva noastră. Reacția “actualilor” față de o lume creată pentru alte “gusturi” este unul din principalele motoare ale istoriei.  
 
În mod evident, nu toti suntem conștienți de amploarea evoluției în sânul căreia trăim, însă pe umerii noștri apasă și va mai apăsa cateva decenii de acum încolo această responsabilitate istorică.  
 
Am preluat o parte din angoasele părinților noștri (teama de un sistem totalitar), însă ceea ce este mai important este dezvoltarea unei grile prin care încercăm să dăm dreptate în mod emotiv-financiar la tot ce avem mai bun în noi.  
 
Dacă tot ce am mai bun în mine nu se împlinește la un nivel social acceptabil, e inutil. Credem din ce in ce mai putin într-o lume viitoare și ne grăbim să ne oferim măsura forțelor proprii continuu.  
 
“Valorile” cunoscute sunt suficiente... și a face diferența între "sacru" (important) și fantastic poate aduce pacea și responsabilizarea.  
 
Referinţă Bibliografică:
Pioneza de azi! / Gheorghe Şerbănescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3471, Anul X, 02 iulie 2020.

Drepturi de Autor: Copyright © 2020 Gheorghe Şerbănescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gheorghe Şerbănescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!