CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Istorisire >  

Blitz, stare de spirit!
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
https://condorinzbor.wixsite.com/blitzstaredespirit 
  
Rostul, menirea, raportul scriitorului și al scrierilor sale, gândesc la acel raport care există și cel care ar trebui să fie între scrierile lui, deci, între el și consumatorul de artă, cititorul. 
  
Am un crez, arta este utilă artei, acest crez rămâne valabil literaturii, nu literaturii făcute de dragul scrisului! 
  
Cuvintele pot fi “meșteșugite, seducătoare 
  
alunecând lin, curgătoare, laolaltă nu vor avea impact asupra cititorului, dacă singurul scop al creării lor a fost doar un test așezat pe hârtiei. 
  
Cel ce scrie, chiar talentat nu poate progresa decât dăruind consumatorilor de artă unelte pentru ca aceștia să se reconstruiască pentru a face un univers mai frumos. 
  
Acest univers va fi recreat în cuvinte, consumatorul de artă va întoarce creatorului darul sub forma unui nou univers pe care să-l transfere în cuvinte, pentru a-l da mai departe într-o spirală în care scriitorul are obligația cel puțin de a da un motiv celorlalți să creadă. 
  
Talentul nu vine ca un cadou pe care să-l desfacem lângă pomul de Crăciun! 
  
Talentul este o responsabilitate și nu un premiu. 
  
Sufletul tău, scriitorule trebuie să rezoneze cu emoțiile cititorului. 
  
Dacă tu scriitorule nu reușești să te rupi de tine nu vei putea niciodată să simți exact ce-a simțit consumatorul de artă. 
  
A simți în sensul real, nu act mecanic. 
  
Trăirile cu greu pot fi controlate și, prin urmare, orice transfer de senzații între creator și cititor scapă de sub controlul amândorua. 
  
Însă, ideile sunt o magmă mult mai ușor de transpus în cuvinte. Asimilarea lor nu se face mecanic, necesitând cel puțin activarea centrilor înțelegerii. 
  
Un gând... 
  
Tu cititorule, tu ești singurul care așezi acolo unde îi este locul pe autor, fie el poet, scriitor, jurnalist. Eu așa gândesc, așa simt, poetul are suflet nobil, are rabdare și tact, o rațiune indescifrabilă. 
  
Un scriitor vede dincolo de aparențe, am eu o expresie:”dincolo de departe”, este tandru și critic în același timp, simplu și sofisticat. 
  
Ceea ce îl diferențiază de ceilalți e că este tandru cu cei din jur și critic cu el, simplu când vine vorba de material și sofisticat spiritual. Poate și din acest motiv, cu toate consecințele face sacrificii (materiale) în editarea cărții sale! 
  
Scriitorii nu critică, nu judecă, nu pun întrebări fără sens. 
  
Poetul înțelege tainele, principiile, neregulile, filozofia Universului și în primul rând a omului. 
  
Întotdeauna autorii vor fi percepuți diferit, însă vor respecta, fiindcă cunosc că doar prin respect vor primi respect pentru cele scrise, și astfel ei își respectă propriul ”eu liric”. 
  
Referinţă Bibliografică:
Blitz, stare de spirit! / Gheorghe Şerbănescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3434, Anul X, 26 mai 2020.

Drepturi de Autor: Copyright © 2020 Gheorghe Şerbănescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gheorghe Şerbănescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!