CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Istorie >  

Cazul mareșalului Antonescu este unic în lume.
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Cazul mareșalului Antonescu este unic în lume. 
  
Șef suprem, conducător al statului și armatei, aflat în plină acțiune de descleștare a armatei din frontul moldovenesc, al este sechestrat, predat inamicului și ucis în momentul în care condițiile formulate de el fuseseră acceptate de Stalin, care se temea ca rezistența pe linia Focșani-Galați ar fi frânt "marșul spre Berlin" cu cel puțin șase luni, acordând Mareșalului "onoare a armelor"și 
  
condiția de "cobeligerant". 
  
Evenimentele de la 23 August concentrează esența întregii sale politici, fiind pregătite în amănunțime și coordonate fără greș, până în clipa intervenției camarilei și a regelui care, ca și tatăl său, avea în sânge aventura și trădarea. 
  
Obținerea celor mai onorabile condiții în avantajul Țării, recunoașterea întregii Transilvanii de Stalin, sunt anihilate de arestarea operată de Rege la palat. Întreaga operă a Mareșalului cade, din meschine motive, la care o deosebită greutate a avut și răzbunarea Mamei Elena. 
  
Domnilor, istoria e o treaba grea, încîlcită și plină de interese când e vorba de interpretări...despre adevarul istoric... 
  
Referinţă Bibliografică:
Cazul mareșalului Antonescu este unic în lume. / Gheorghe Şerbănescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3382, Anul X, 04 aprilie 2020.

Drepturi de Autor: Copyright © 2020 Gheorghe Şerbănescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gheorghe Şerbănescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!