CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Cultural > Spiritual >  

fragment din: “Sufletul este nemuritor”
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
(fragment din: “Sufletul este nemuritor” de Gheorghe Şerbănescu,  
“Confluenţe Literare, 08 ianuarie 2013.”)  
 
Natura este conducătoarea supremă a existenței noastre, este concluzia trasă de materialiști și atei!  
Un alt “argument” la această concluzie ar fi că virtuțile și capacitățile sunt necesitați și rezultate!  
 
Eu spun:  
În corpul său fizic și funcțiile sale, omul este captiv naturii; spre exemplu, nu ne putem continua existența fără somn, o necesitate a naturii, avem nevoie de mâncare și apă, amândouă aspecte necesare existenței și “cerute” de “mama natură”.  
Însă, analizând aspectul spiritual al omului și inteligența sa, omul domină și chiar controlează natura, o controlează pe cea care îi controlează corpul său fizic.  
Și totuși, în ciuda acestui fapt, opinii contrare ale ateilor și materialiștilor îl plasează pe om complet supus față de legile naturii.  
Este practic o gândire ilogică!  
Este evident, inteligența omului, capacitățile sale constructive, puterea sa de pătrundere și descoperirile sale transcede natura, cum am putea noi să afirmăm: că omul este sclavul captiv al naturii.  
Drumul ales de a ne conduce cu ideile materialiste și atee este unul total greșit încă de la început! Negarea existenței acestui “nevăzut” ( sufletul ) însă manifestat în om, lucru ce îl situează deasupra restului Creației, se descalifică pe ei înșiș, apoi pe noi cu toți, la “statutul” de animale!  
Și acum, să luăm în considerare Universul infinit. Este posibil că el a fost creat, să fi venit în existență fără un Creator?! Ori că acest Creator sau Cauză a infinitelor Lumi, este lipsit de inteligentă? Cât de viabilă este ideea că Dumnezeu (trebuie său Îl numim cumva), nu ar fi conștient de ceea ce este manifestat în creație?  
Acceptăm ideea că omul(creatura) are voință, anumite calități și virtuți, este posibil ca acest Creator suprem să fie lipsit de acestea?  
Cine poate accepta aceste afirmații?  
Este de înțeles că omul nu s-a creat pe sine și că nu este rezultant al unor legi fizice întâmplătoare!  
Obișnuiesc în comunicare să întreb:  
Ce așezati pe primul loc, Evoluția sau Creația?  
Există un Creator, “înzestrat” cu inteligentă și puteri superlative necunoscute nouă în tot ce implică întreaga creație.  
El este cauza creației noastre!  
El este Înțelept!  
El este Creator!  
O dovadă a existenței divinității poate fi considerat și faptul că lucrurile sunt cunoscute de cele mai multe ori prin contrariile lor.  
Plus - minus;  
Alb - negru;  
Întuneric - lumină;  
Viață - moarte...  
Percepția mesajului, al esenței, trăirile, iubirea și dorul le datorăm sufletului, aceste și multe altele nu le analizăm ca un robot!  
Invit la o analiză intuitivă, spirituală, nu una superficială de suprafață a sufletului nemuritor!  
 
Referinţă Bibliografică:
fragment din: “Sufletul este nemuritor” / Gheorghe Şerbănescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3009, Anul IX, 28 martie 2019.

Drepturi de Autor: Copyright © 2019 Gheorghe Şerbănescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gheorghe Şerbănescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!