CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Impact > Pamflet >  

Pioneza de azi, numai aici:
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
“apoi... dacă n-om muri, o vom duce bine...”  
 
Acesta este un pamflet orice asemănare cu realitatea este o "pură întâmplare”!  
 
Biserica ortodoxă română, “biserica neamului”, nu vreau să-i ofensez pe credincioși autentici și nici pe bunii preoți ortodocși care au murit în har de sfințenie, însă de circa 75 de ani Biserica Ortodoxă, mai bine spus marii ei ierarhi, sunt trup și suflet alături de Stat.  
 
Care a fost acela...comunist, “democrat”...prin anii '50 a fost complice la desființarea bisericii surori unită cu Roma, la exterminarea preoților greco-catolici la Sighet, Pitesti, Canal...Ceaușescu l-a determinat pe Teoctist să-i preamărească “opera” și să fie de acord cu demolarea bisericilor din București.  
 
Pr.Gheorghe Calciu Dumitreasa a facut ani grei de pușcărie iar ierarhii ortodocși l-au infierat cu mânie proletară.  
 
Dupa Evenimentele din Decembrie 1989 Teoctist s-a retras puțin, câteva luni, de frica oprobriului public, dar cum a scos Securitatea capul, l-a scos și el din vizuină.  
 
Preoția a devenit o afacere. Se construiesc sute de biserici, pentru preoți și nu pentru credincioși, un fel de birouri notariale sau cabinete avocațiale, afaceri de familie.  
 
Azile de bătrâni sau case de copii mai rar.  
 
Comunismul i-a învățat pe preoți ceva, religia este “drog pentru popor” și dupa '90 dau mult “drog”.  
 
Atei notorii mai demult își fac “cruci”ostentative, până la buric, în fața camerelor de luat vederi.  
 
"Soborul de preoți” binecuvântează monumente, birouri dar și stabilimente rău famate.  
 
Mă gândesc dacă nu va “apare” cumva, așa, treaba asta cu “afurisenia” venită de la secția securistică a Bisericii ortodoxă care ar vrea să promoveze continuu alianța PSD+ALDE...cine știe! Schimbarea este necesară, și va fi chiar cu imixtiunea popilor...  
 
Preotul să rămână preot și să nu facă politică. Și în Marea Adunare Națională a lui Ceaușescu erau ceva popi, îmi aduc bine aminte, nu greșesc...  
 
Referinţă Bibliografică:
Pioneza de azi, numai aici: / Gheorghe Şerbănescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3007, Anul IX, 26 martie 2019.

Drepturi de Autor: Copyright © 2019 Gheorghe Şerbănescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gheorghe Şerbănescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!