CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Pamflet >  

Mintea i-a fugit la “rezervele țării”, aurul...
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Pioneza de azi, numai aici:  
 
“apoi... dacă n-om muri, o vom duce bine...”  
 
Acesta este un pamflet orice asemănare cu realitatea este o "pură întâmplare”!  
 
Dilema pentru mine a apărut chiar în momentul deciziei, “pamflet” sau “basm”, cunoaștem basmul ca o specie a genului epic: popular sau cult în care se prezintă întâmplări la care participă personaje supranaturale dar și reale ce trec prin întâmplări fabuloase.  
 
Basmul susține ordinea valorică a binelui, de aceea deznodământul este unul fericit, forțele binelui triumfând împotriva forțelor răului.  
 
Așa că, vă rog respectuos să decideți Dvs. semenii mei dragi unde încadrați “subiectul”!  
 
Un pământean și-a pedepsit băiețelul de 7 ani, pentru că nu a păstrat printre puținele jucării, ale vârstei, risipind hârtii aurite de împachetat păstrate cu mare grijă de tatăl său!  
 
Omul iubea peste măsura aurul, şi a devenit extrem de supărat când a văzut că băiețelul a decis să risipească hârtia respectivă.  
 
Băiețelul folosise hârtia aurită, mult prețuită de pământean ca să decoreze o cutie pe care avea de gând să o dăruiască pământeanului( tatălui său )!  
 
Cu toate acestea, băiețelul a adus tatălui său cadoul în dimineața  
 
următoare spunându-i: "Acesta este pentru tine, tătucule".  
 
Tatăl nu s-a rușinat de reacția lui furioasă de cu o zi în urmă, însă supărarea lui se arată din nou când a văzut că, de fapt, cutia era goală.  
 
Mintea i-a fugit la “rezervele țării”, aurul...  
 
El i-a spus pe un ton răspicat: "Nu știai, băiete, că atunci când dai un cadou cuiva, trebuie să pui ceva în el?"  
 
Baiatul s-a uitat în sus spre tatăl său, cu lacrimi în ochi, și a  
 
zis: "Tătucule, cutia nu este goală. Am suflat în ea atâtea săruturi până când s-a umplut."  
 
Tatăl nu a înțeles mesajul fiului, “materialul” din el domina spiritualitatea, a rămas preocupat de rezerva de aur a țării.  
 
Să o aducă acasă, acasă la el, o “Românie mai mică”!  
 
Fiecare dintre noi primim o cutie aurie cu dragoste necondiționată și săruturi de la copiii noștri, de la familie, de la prieteni.  
 
Nu putem avea altceva mai prețios decât aceasta.  
 
Hienele ce au distrus un popor, o țară de 30 de ani nu au sentimente...gândesc către rezervele de aur ale României!  
 
Referinţă Bibliografică:
Mintea i-a fugit la “rezervele țării”, aurul... / Gheorghe Şerbănescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2985, Anul IX, 04 martie 2019.

Drepturi de Autor: Copyright © 2019 Gheorghe Şerbănescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gheorghe Şerbănescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!