CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Actualitate >  

Când folosești cu meșteșug cuvântul, tu, Donald Tusk,
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Pioneza de azi, numai aici:  
 
“apoi... dacă n-om muri, o vom duce bine...”  
 
Acesta este un pamflet orice asemănare cu realitatea este o "pură întâmplare”!  
 
Când folosești cu meșteșug cuvântul, tu, Donald Tusk, fostul prim-ministru al Poloniei, când ai avut un moment europen, de elită, intelectual și diplomatic, ai ales acele nume prin care națiunea română a fost comparabilă cu cultura europeană.  
 
Astfel lucrurile au căpătat sensul, e o adevărată comunicare.  
 
Uite așa am văzut diferența de calitate dintre un politician profesionist și unul de căpătuială!  
 
Atâta timp cât nu ținem la demnitatea noastră plutind în voia ...nu sorții, (nu dați vina pe destin) ci puterii(la origine comunistă) vom fi mereu "surprinși"de prezent.  
 
Gândirea în spirală, se transformă încet, însă din păcate sigur într-o gândire circulară care revine mereu la aceleași teme, duce în mod necesar la fenomenul de suprasaturație, caz în care ideile își pierd magia și devin simple concepte, sunt ucise de repetitivitate, înecate în balta minciunii.  
 
Dimensiunea interesantă a vieții este un principiu convenabil al minciunii?  
 
Nu aude nimeni agonia cuvintelor?  
 
Nu le vede nimeni sângerând însingurare?  
 
Suspinăm cronic după certitudini și ni se pare că le găsim în niște stereotipii, ceea ce nu știm noi este că soarta, cea care nu știe, nu poate sau nu vrea să râdă, se amuză copios pe seama neputinței intelectuale de care dăm dovadă.  
 
Cădem atât de artistic când mai aruncăm și un interesant pe drum, ne risipim cu atâta grație! În sens invers.  
 
Referinţă Bibliografică:
Când folosești cu meșteșug cuvântul, tu, Donald Tusk, / Gheorghe Şerbănescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2933, Anul IX, 11 ianuarie 2019.

Drepturi de Autor: Copyright © 2019 Gheorghe Şerbănescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gheorghe Şerbănescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!