CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Atitudini >  

România românilor!
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Voi publica aici și acum, fără teamă de "acoperiți", un mesaj îndemn, spre patria mumă, către tine, România noastră!  
 
Parcurgeți acest liant, apoi, vreau vrerea voastră iubiții mei semeni!  
 
Drepturi de Autor:Copyright © 2017 Gheorghe Şerbănescu : Toate Drepturile Rezervate.  
 
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.  
 
Preacucernice Părinte,(gândesc a avea fiecare un duhovnic!) doamnelor şi domnilor!  
 
Voi fi sintetic în expunerea mea.  
 
Astăzi, în acest minunat spaţiu de PLAI românesc, plecăm la un lung drum, drumul schimbării de atitudine la nivel naţional, GRAI românesc, cu “România românilor", cu VOI şi NOI!  
 
Sunt o serie de factori ce trebuie să-i facem cunoscuţi, astfel eu mă prezint: doresc o schimbare de atitudine la nivelul societăţii.  
 
Poporul român a oferit un “răgaz” celor ce s-au perindat la conducerea ţării!  
 
Nu au răspuns aşteptărilor românilor, nu au practicat o guvernare onestă, deschisă, orientată spre societate, au distru dea lungul celor 27 de ani România, au tot furat. umilind continuu.  
 
Noi am decis, să oferim acestui NEAM un liant. Voi, ce vreţi să susţineţi modernizarea societăţii româneşti, dincolo de interesul imediat al unor politicieni sau al unor partide politice sunteţi bine veniţi în mijlocul nostru (vom fi noi).  
 
Această transformare va avea loc, societatea civilă prin NOI şi VOI va lansa mesajul către clasa politică actuală, lipsită de elementarul bun simt, care să dicteze celui ce ocupă o funcţie publică să nu se folosească de această demnitate pentru a servi propriilor interese.  
 
România are nevoie de un proiect de dezvoltare pe termen lung. România are nevoie de o clasa politică pregătită, capabilă şi dispusă să îşi asume aplicarea lui.  
 
Românii au nevoie de un proiect credibil, funcţional şi cu viziune de dezvoltare a ţării, proiect susţinut de către popor. Soluţiile oferite până acum au dovedit a fi, soluţii pe termen scurt, multe iluzii, apoi, şi, mai ales, note de plata pe termen lung, cât a îndatorată acest popor!  
 
În tot acest timp, vom gândi şi aplica oportunităţile de dezvoltare în cadrul Uniunii Europene, oportunităţi ce se reconfigurează: proiectul european este redefinit, apar noi modele de guvernanţă politico-instituţională, cu o altă alocare a resurselor. Noi ce facem, continuăm a fi absenţi?  
 
Ca popor, putem mai mult decât am arătat până acum prin cei ce au distrus România!  
 
România are potenţial, potenţialul suntem noi, NOI şi VOI, cei ce vor schimbarea!  
 
Vom face faţă acestor provocări, ne angajăm să facem înţeles acest potenţial, să-l modelăm, să-l promovăm şi, mai ales, să-l punem în valoare.  
 
Disciplină şi credinţă, adevăr şi libertate sunt ţintele noastre dorite şi de semenii noştri. Acesta este proiectul în care credem că trebuie să investim energie şi resurse, alături de toate forţele modernizatoare ale acestei ţări, societatea civilă prin NOI şi VOI!  
 
Cunoaştem mult mai mult decât am spus până acum, ieşit în stradă, alţii s-au alaturat şi voi cu fapta, cu gândul deja sunteţi, se simte  
 
(provocare la dialog)!  
 
Suntem mulţi cei care simţim că trebuie să facem ceva mai mult, ceva concret, să ne asigurăm apoi să dovedim că sistemul nostru de valori nu este preş de călcat în picioare de oameni ajunşi la putere prin şi pentru minciună, furt şi impostură, trădare şi îmbogăţire! Există multă durere, frustrare şi multă îngrijorare în ţară. Dar există şi oameni ca NOI, ca VOI şi mai există multe idei, multă pricepere şi mult curaj. Există români care vor să facă mai mult decât doar să reacţioneze la injustiţie şi incompetenţă!  
 
Construim o “Mişcare” care să contribuie la selectarea şi punerea în valoare a acestor energii pozitive. Construim o mişcare cetăţenească deschisă, activă, care are că obiective transformarea societăţii, punerea în valoare a adevăratului potenţial de dezvoltare a României.  
 
Ne definim ca mediu civic aducând lângă noi toate forţele care să vor aceleaşi lucruri ca și noi, care să creadă în aceleaşi valori, care să contureze proiectul şi viziunea de viitor a României. Avem nevoie de oameni competenţi şi responsabili.  
 
Aceasta este vrerea noastra, obiectivele reale şi concrete de care ţara are nevoie, aceasta este și va fi "Romania Romanilor"! Vă invit să faceţi parte din această mişcare, să veniţi alături, dar, mai mult decât atât, vă aşteptăm să vă implicaţi concret, cu experiența şi ideile voastre.  
 
Cine suntem? Suntem ca voi!  
 
Ne-am văzut de treaba, crezând că dacă fiecare face asta, e suficient ca România să meargă mai bine. Am fost şi suntem corecți, ne-am plătit facturile, am aşteptat schimbări în sănătate, un învăţământ mai performant, o administraţie căreia să îi pese de fiecare român. Nu suntem singuri, oameni cinstiţi sunt peste tot!  
 
Voi decideți!  
LANSAREA MIȘCĂRII: ROMÂNIA ROMÂNILOR!  
  
În scurt timp voi veni cu detalii.  
  
Semenii noștri, prietenii noștri sunt cei care vin către noi, fac efortul de a ne cunoaste, de a fi cu noi, în marea familie, în această "Mișcare" - "România românilor"!  
  
Voi sunteti izvorul puterii si hrana sufletului românesc.  
  
Semenii mei, nemulțumiți suntem, cunoaștem că trandafirii au spini însă nu putem fi nepăsători cu trădătorii de neam ce ne prezintă că spinii au trandafiri!  
  
Metaforic am încercat să arăt cum s-au răsturnat adevăratele valorii ale umanității, de 27 de ani aici la noi acasă, în România. Priviți cu încredere în viitor, în viitorul apropiat, avem temelia puternică înfiptă în rădăcinile GLIEI, PLAIULUI și NEAMULUI ROMÂNESC! Totul construit pe principii democratice ce sunt o chezăşie pentru desvoltarea firească a unei vieţi sănătoase.  
  
Vă mulțumesc!  
  
 
 
Referinţă Bibliografică:
România românilor! / Gheorghe Şerbănescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2372, Anul VII, 29 iunie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Gheorghe Şerbănescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gheorghe Şerbănescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!